پنج‌شنبه 8 آذر 1403

دلمان از دولت خون است / گلایه‌هایمان فرار رو به جلو نیست

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
دلمان از دولت خون است / گلایه‌هایمان فرار رو به جلو نیست

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: ما انتظار داشتیم تا دولت به وظیفه قانونی خود برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی عمل کند اما دلمان از دولت خون است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: ما انتظار داشتیم تا دولت به وظیفه قانونی خود برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی عمل کند اما دلمان از دولت خون است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت نظری در جلسه امروز شورای شهر تهران، در نطق پیش از دستور خود گفت: امروز که سه سال از فعالیت مدیریت شهری دوره پنجم می‌گذرد، متأسفانه نهادهای انتخابی و مدنی بیش از هر زمان دیگری در معرض تهدید و تضعیف قرار دارند. نهادهایی که با خون دل مردم پایه‌گذاری شد اما متأسفانه به دلیل رقابت‌های کوتاه‌مدت سیاسی و جناحی، چنان آماج حملات و اتهامات قرارگرفت که حتی پس از انتقال قدرت به جناح مقابل نیز نتوانسته است، جایگاه خود را ارتقا دهد. نمونه بارز آن مجلس شورای اسلامی است که به دلیل حضور سی درصدی نمایندگان اصلاح‌طلب و اعتدالگرا در دوره دهم، چنان موج تخریبی علیه‌اش شکل گرفت که حالا دامن مجلس تماما یک‌دست اصولگرا را نیز گرفته و آن را رها نمی‌کند. تا جایی که نهادی که باید در رأس امور باشد، حتی در پیگیری مطالبه تعویق کنکور و بازگشایی دقیقه نودی مدارس نیز نتوانست مؤثر عمل کند.

عضو شورای شهر افزود: شوراهای شهر، به‌خصوص شورای شهر پایتخت نیز از این آفت تخریب دورنمانده و متأسفانه جریانی که امید و مشارکت بالای مردم در انتخابات، مانع از حضور آنان در شورای شهر شده بود، طی سه سال از هیچ تلاشی برای تخریب و تضعیف شورا و حمله به این نهاد چشم پوشی نکرد. این جریان با استفاده از بازوهای قدرتمند رسانه‌ای و تبلیغاتی، بسیاری از اقدامات و عملکرد مدیریت شهری را بایکوت کرد.

نظری تصریح کرد: خاطرم هست در زمان مدیریت شهری قبل، تکمیل چهار کیلومتر از یک اتوبان در پایتخت به خبر اول ساعت 21 تبدیل شد، اما متأسفانه در دوران حضور اصلاح‌طلبان، حفظ و احیای کمربند سبز شمال تهران که به اذعان بسیاری، تهران را از خطر سیل در سال 98 در امان داشت، ساخت و افتتاح چندین هکتار بوستان و اضافه کردن به ریه‌های شهر، افتتاح زیرگذر گیشا، افتتاح ایستگاه‌های مترو، افتتاح پهنه فرهنگی رودکی، پیاده‌راه امیرکبیر و ده‌ها پروژه عمرانی، فرهنگی و اجتماعی دیگر، به اندازه یک زیرنویس در شبکه‌های خبری نیز بروز نیافت.

وی ابراز داشت: اما در مقابل توپخانه‌ها چنان در برابر تغییر نام چند کوچه و خیابان که براساس اختیارات قانونی و وظایف شورای شهر انجام شد، فعال شدند که گویا به‌جز نامگذاری بر معابر، هیچ کاری در این شورا انجام نشده است. جالب‌تر آنکه گویا عده‌ای از دلواپسان فراموش کردند که اولین تصمیم‌شان پس از حضور در مجلس شورای اسلامی، درخواست تغییر نام فرودگاه مهرآباد تهران بود و هنگامی که جریان نزدیک به خودشان در شورای شهر قدرت را در دست داشت، چه تعداد نام را در معابر تغییر دادند. در این میان هم البته نام یکی دو عضو فعلی شورا که با نمایندگان مجلس تماس گرفتند یا پیامک زدند و اطلاعات خلاف واقع دادند، در دلم خواهد ماند تا هم از رقیب خورده باشیم و هم از رفیق‌نما.

عضو شورای شهر خاطرنشان کرد: این روند تخریب و سانسوری که علیه اقدامات شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش آغاز شده را به صلاح نمی‌دانم و معتقدم گرچه آغاز این روند با آغاز گرانش است، اما پایانی برای آن وجود ندارد. کاش از آنچه امروز بر سر جایگاه نهاد مجلس آمده درس بگیرند و تخریب سازمان یافته شورا و نهادهای انتخابی را متوقف کنند. چراکه در غیر این صورت، معلوم نیست ناامید کردن مردم، مشارکت چند درصدی و چه میزان رأی را برای نمایندگان دور بعدی شوراهای شهر به دنبال داشته باشد. مگر غیر از این است که هرچه مشارکت در انتخابات بیشتر و پویاتر باشد، جایگاه نظام جمهوری اسلامی که ثمره خون هزاران شهید و صبر و ایثارگری میلیون‌ها نفر است ارتقا خواهد یافت؟ پس چرا عده‌ای سعی دارند از رای‌دهندگان انتخابات سال 96 انتقام بگیرند و با استفاده از ادبیات مأیوس کننده، مشارکت در انتخابات را کاهش دهند.

نظری ادامه داد: متأسفانه بسیاری از رقبا به جای کمک به حل مشکلات شهر، سعی در ایجاد چالشی جدید برای پشیمان کردن مردم از رای‌شان دارند و هر اقدامی که انجام می‌دهیم، با یک پیامد و حاشیه‌سازی همراه می‌شود.

وی افزود: انتظار از مجلس یازدهم که از قضا یکی از شلوغ‌ترین فراکسیون‌هایش، فراکسیون مدیریت شهری است و درصد قابل توجهی از اعضایش نیز تجربه حضور در شوراهای شهر یا مسئولیت‌هایی در شهرداری دارند، این است که یکبار برای همیشه، برای تصویب قانون مدیریت یکپارچه شهری اقدام کند. تصویب چنین قانونی در مجلس قطع به یقین راهگشا خواهد بود. متأسفانه اما به نظر نمی‌رسد اراده‌ای جدی برای یکپارچه شدن مدیریت و ارائه خدمات در شهرهای‌مان وجود داشته باشد، حتی زمزمه‌هایی نیز به گوش می‌رسد که مجلس شورای اسلامی، در تلاش برای کاهش اختیارات شوراها و محدودکردن این نهاد است. همچنین، با سپردن مسئولیت نظارت بر انتخابات شوراها به شورای نگهبان، امکان استقرار سلیقه‌های مختلف بر کرسی شورا و نیز نمایندگی کردن نظرات مختلف و نگاه‌های متنوع در جامعه محل تردید قرار می‌گیرد.

نظری خطاب به مردم تهران گفت: هموطنان عزیزی که بارها افتخار میزبانی از شما در تهران را داشته‌ایم؛ این گلایه‌ها به معنای فرار رو به جلو نیست. ما شرمنده شماییم. در نطقی که سال گذشته و به مناسبت شروع سومین سال فعالیت شورای شهر تهران داشتم، از آنچه توانستیم و نتوانستیم گفتم. امسال هم باید بگویم که اقدامات زیادی انجام داده‌ایم و جراحی‌های زیادی در شهر انجام شده است که در سال‌های آتی خود را نشان خواهد داد. اما اقدامات بسیار زیادی هم مانده که نتوانستیم انجام دهیم. مردم همچنان از ما در مورد ترافیک و آلودگی هوا مطالبه دارند. فارغ از اینکه ما در مدیریت شهری تنها کنشگر این حوزه نبوده و نیستیم، اما شورا تلاش‌های زیادی در این زمینه انجام داده است. لازم است تاکید کنم که وقتی توان و اراده‌ای برای محدود کردن تولید خودرو، ارتقای استانداردهای آلایندگی و کیفیت سوخت و... وجود ندارد، شورا امکان بر دوش کشیدن وظیفه دولت، مجلس و قوه قضائیه را ندارد و نمی‌تواند جور آن‌ها را بکشد.

وی ابراز داشت: شورا اختیار و توان مقابله با مافیای قدرتمند دیزل که چند ماه است بیش از پیش قدرت گرفته را ندارد. مافیایی که تلاشش برای بقای تکنولوژی به‌روز نشده دیزل، تنها به آلوده‌تر شدن هوای پایتخت منجر شده است.

این عضو شورای شهر ضمن انتقاد از همکاری دولت با شورای شهر خاطرنشان کرد: من هم به همراه خانواده‌ام بارها و بارها با مترو و اتوبوس در شهر تردد داشته‌ام. می‌دانم که وضعیت ازدحام جمعیت در ناوگان حمل و نقل عمومی یعنی چه. می‌دانم فرسودگی این ناوگان یعنی چه و درک می‌کنم که این وضعیت حاد چگونه در شرایط شیوع کرونا، حادتر هم شد! اما چه باید کرد که دلمان از دولتی که خودمان در روی کار آمدنش اثر داشته‌ایم نیز خون است. ما انتظار داشتیم تا دولت به وظیفه قانونی خود برای ارتقا و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران عمل کند. انتظار داشتیم وقتی که استقرار سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف در پایتخت، تراکم و تردد در شهر را افزایش داده، دولت سهم خود از پایتخت بودن شهر تهران را بپردازد، اما گوش شنوایی پیدا نکردیم. این گوش گویا در دریافت مطالبات شنوا نیست، وگرنه مردم دیدند که یک انتقاد به‌حق و قانونی پیرامون ساخت و ساز در محله جماران و قطع درختان، چه واکنش‌هایی در پی داشت. نه‌فقط از حضور شهردار در جلسات هیأت دولت جلوگیری شد، بلکه تلاش شد تا محدودیت ارتفاع ساخت و ساز در این محله نیز لغو شود.

نظری بیان کرد: مردم عزیز تهران، از ما انتقاد کنید. اما از شما می‌خواهم که عملکرد ما را نیز در رسانه‌های مستقل جستجو و مطالعه کنید. بی‌تردید کارنامه ما درخشان نیست و کوتاهی‌های بسیار داریم اما، بدانید که جریانی در صدد است تا با مقایسه حجمی اقدامات شهرداری طی 14 سال پر پول، با اقدامات انجام شده طی سه سالی که با مشکلاتی فراوان نظیر وضعیت نابه‌سامان اقتصادی و این اواخر نیز شیوع کرونا مواجه بود، مردم را ناامیدتر کند. تمام این حرف‌ها برای تاکید بر تفاوت نقد و تخریب است.

وی ادامه داد: شورا در یک سال پایانی هم در برابر هجمه‌ها و تخریب‌ها با سعه صدر برخورد خواهد کرد و همه می‌توانند به هر بهانه‌ای، شورای شهر را نوازش کنند. اما خواهشم از کاسبان ناامیدی مردم این است که چه ما باشیم و چه نباشیم از نهاد شورا و تمام نهادهای انتخابی مراقبت کنند. بار دیگر تاکید می‌کنم؛ اخباری که اخیرا در مورد قصد مجلس برای تغییر قوانینی که نتیجه‌اش محدودیت بیشتر برای شوراهاست شنیده می‌شود، نگران کننده است. ناامید کردن مردم از مشارکت در تعیین سرنوشت، گرچه ممکن است کرسی‌های انتخابی را برای یک یا دو دوره بی‌دردسر در اختیار رقبا قراردهد، اما نتیجه دراز مدت آن ناامیدی مردم از اصلاح و بهبود اوضاع کشور خواهد بود و مثال واضحش آن است که هرکه باد بکارد، روزی طوفان درو خواهد کرد.