جمعه 5 بهمن 1403

دولت آتی آمریکا ناگزیر به اصلاح رفتار در قبال ایران و ونزوئلا است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دولت آتی آمریکا ناگزیر به اصلاح رفتار در قبال ایران و ونزوئلا است

تهران - ایرنا - «پدرو ایبانیز» رئیس خبرگزاری دولتی «ای وی ان» ونزوئلا درباره تحریم‌های دولت واشنگتن علیه ملت های ونزوئلا و ایران گفت: این تحریم‌ها، بخشی از سیاست متجاوزانه دولت آمریکا است و دولت آتی واشنگتن برای هرگونه گشایش در روابط با کاراکاس و تهران، ناگزیر به اصلاح این رفتار خصمانه است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، در حالی که این روزها و در آستانه انتخابات 2020 آمریکا نگاه برخی کارشناسان و رسانه‌ها در کشورهای مختلف به رویکرد تحریمی دولت واشنگتن به ویژه علیه ایران و ونزوئلا دوخته شده، این سوال مطرح است که دولت بعدی ریاست جمهوری آمریکا چه راهبرد و رویکردی در این زمینه در پیش خواهد گرفت. پدرو ایبانیز (Pedro Ibaez) رئیس خبرگزاری دولتی (AVN) ونزوئلا در گفت و گوی مکتوب با خبرنگار ایرنا، به توضیحاتی در این زمینه پرداخت.

پدرو ایبانیز از سال 2018 با امضای حکمی از سوی «خورخه رودریگس» وزیر ارتباطات و اطلاعات به عنوان رئیس خبرگزاری دولت ونزوئلا منصوب شد. وی دارای مدرک کارشناسی ارتباطات اجتماعی و کارشناسی ارشد مدیریت و سیاست های فرهنگی دانشگاه مرکزی ونزوئلا (UCV) بوده و پیش از این در سمت مدیر کل تحریریه و اطلاعات خبرگزاری ای وی ان، مدیر کل دپارتمان ارتباطات وزارت فرهنگ ونزوئلا و همچنین رئیس روابط عمومی موسسه فرهنگی و تحقیقاتی وزارت ارتباطات و اطلاعات فعالیت داشته است.

پدرو ایبانیز پیرامون تحریم‌های اخیر واشنگتن علیه تهران گفت: این تحریم‌ها، بخشی از سیاست ظالمانه و متجاوزانه ای است که دولت آمریکا از مدت‌ها پیش علیه جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها و ملت های مستقل در پیش گرفته است.

وی افزود: دولت ترامپ در تلاش است تا با ربط دادن موضوع این تحریم‌ها به ونزوئلا و روابط تجاری میان ایران و ونزوئلا همچون خرید سوخت از ایران، به توجیه تحریم ها ظالمانه خود علیه این دو کشور بپردازد.

این شخصیت ونزوئلایی تاکید کرد مادامی که واشنگتن بخواهد رویکرد فشار و تحریم را ادامه دهد، نمی تواند نسبت به گشایشی در روابط خود با کاراکاس یا تهران امیدوار باشد.

ایبانیز با اشاره به نزدیک شدن به تاریخ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: اهداف تبلیغاتی کاخ سفید در این برهه زمانی در حالی تشدید می‌شود که آمریکایی که حتی با توسل به اهرم تحریم و فشار حداکثری نتوانسته ونزوئلا و ایران را به زانو درآورد، حال در تلاش است تا با نمایش سرسخت ترین چهره خود، آرای لاتین تبارها را به سود ترامپ به دست آورد.

رئیس خبرگزاری دولت ونزوئلا ضمن یادآوری خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته ای 2015 میلادی گفت: دولت ترامپ در حالی مدعی استفاده قانونی از تحریم‌ها علیه ایران به عنوان بخشی از توافق برجام است که خود از این توافق خارج شده و این تناقضی آشکار است.

ایبانیز همچنین در توصیف رویکرد جامعه ونزوئلا نسبت به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: انعکاس دیدگاه مردم ونزوئلا در قبال این رویداد سیاسی، دقیقا در مواضع ضدآمریکایی آنها در قبال تنش‌های داخلی پیش از انتخابات پارلمانی 6 دسامبر (16 آذر) ونزوئلا مشهود است. به گفته این فعال رسانه، محکوم کردن ترامپ، بخشی از همان رویکرد همیشگی اکثریت جامعه در تقبیح تحریم‌ها و محدودیت‌های اعمال شده علیه دولت و ملت بولیواری، دفاع از حاکمیت، همراهی با دولت و دفاع از خود در برابر سیاست‌های متجاوزانه آمریکا است.

انتخابات پارلمانی ونزوئلا کمتر از دو ماه دیگر (6 دسامبر برابر با 16 آذر) برگزار خواهد شد و برخی رهبران مخالف که این انتخابات را تحریم کرده بودند، با مشاهده ادامه استقرار دولت نیکلاس مادورو (رئیس‌جمهوری ونزوئلا) در راس قدرت، در تصمیم خود تجدیدنظر کرده و برای شرکت در انتخابات ابراز تمایل کرده‌اند.

ایبانیز در ادامه گفت: از آنجا که در حال حاضر حزب راستگرای حامی آمریکا، بخشی از مجلس ملی ونزوئلا (Asamblea Nacional) را تشکیل داده است، دولت کنونی واشنگتن، برای تشدید فشارها علیه کشور، از حمایت این جبهه متحد استراتژیک برخوردار است. در نتیجه در صورت شکست نهایی ترامپ در انتخابات پیش رو، نه تنها عرصه و فضای مانور نمایندگان راستگرا در انتخابات پارلمانی محدود می‌شود بلکه این گروه را کاملا از صحنه سیاسی حذف خواهد کرد.

به گفته ایبانیز از آنجا که این گروه سرسپردگان واشنگتن از زمان روی کارآمدن در سال 2015 میلادی نتوانسته اند وعده تغییر در دولت ونزوئلا را محقق کنند، این لابی تا روی کار آمدن دولت جدید آمریکا به اندازه ای ضعیف خواهد شد که قادر به حمایت از کاخ سفید نخواهد بود.

این فعال رسانه همچنین خاطر نشان کرد: درک سیاسی مردم ونزوئلا از هژمونی آمریکا پس از آن که باراک اوباما در سال 2015 با امضای حکمی این کشور را "تهدیدی غیرمعمول و فوق العاده" برای آمریکا خواند، به بلوغ رسید؛ در آن زمان بود که بسیاری فهمیدند که رئیس جمهوری آمریکا هر کس که باشد، خواه ازحزب دموکرات و خواه جمهوری‌خواه، موضع واشنگتن علیه یک ونزوئلای مستقل بر پایه همان سیاست مداخله جویانه استوار است.

آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری 2018 ونزوئلا، با حمایت از «خوان گوایدو» رهبر حزب مخالفان این کشور نفت خیز حوزه آمریکای لاتین و ایجاد اختلاف و مداخله جویی در امور داخلی این کشور، همواره در پی سرنگونی دولت مادورو و استعمار این کشور بوده است.

نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا پیشتر با تاکید بر اینکه رویکرد کاراکاس در مقابل رئیس‌جمهوری آینده آمریکا، چه ترامپ و چه بایدن، «مقابله و پیروزی» است، گفت: اگر بایدن یا ترامپ درصدد اصلاح رویه خود برآمده و وارد مرحله روابط احترام آمیز با ونزوئلا شوند، دولت کاراکاس از آن استقبال خواد کرد.

رئیس دولت بولیواری همچنین خاطر نشان کرد: محاصره اقتصادی ونزوئلا به عنوان یک استراتژی بلندمدت جهانی، بیانگر اجماع هر دوحزب آمریکا شامل رهبران برتری طلب آن است؛ بنابراین هیچکس با انتخابات آمریکا گول نمی‌خورد.

دشمنی آشکار واشنگتن با کاراکاس به اندازه ای مشهود است که دولت ترامپ از اعمال هیچ یک از سیاست‌های مشهور و البته منفور خود از جمله تحریم، مداخله، تحریک اختلافات، برقراری حکومت‌های دست نشانده و یارکشی در برابر دولت‌های مغضوب، علیه دولت ونزوئلا مضایقه نکرده است.

تحریم‌های اقتصادی و نفتی، به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رهبر مخالفان به عنوان رئیس‌جمهوری این کشور، سفر «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به کشورهای همسایه ونزوئلا و ایجاد لابی ضد ونزوئلا با سران کشورهایی همچون برزیل و کلمبیا، تلاش برای مداخله در انتخابات پارلمانی پیش رو در این کشور نمونه‌هایی بارز از سیاست‌های خصمانه دولت ترامپ است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*