دولت من لاکچری نیست / تا سال 1403 سوء تغذیه در کشور را برطرف میکنیم
جماران نوشت: قاضیزاده هاشمی داوطلب کاندیداتوری در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد حضور بانوان در کابینه احتمالی خود گفت: نگاه من سهمیهبندی جنسیتی نیست و با این نگاه مخالفم.
«سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی» روز پنجشنبه با تشریح برنامهها و تالیفات خود درباره اداره کشور گفت: در کتاب فصل پروانگی نحوه اداره دولت را بیان نمودم، جمهوری اسلامی در طول 40 سال گذشته برای پروانه شدن و پرواز به سمت تمدن نوین اسلامی پیلهسازی کرده است؛ پیلهسازی یعنی ظرفیتسازیهای فراوان و ایجاد مؤلفههای قدرت در ایران، در کتاب دیگری گفتمان دولت و مردم را تشریح کردم و در کتاب دولت اعتماد برنامههای اجرایی دولت را تشریح کردم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در طلیعه گام دوم انقلاب نیاز به حرکت جدیدی داریم، گفت: تغییر مسیر مدل حکمرانی و تحول در نظام مدیریت برای دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی یک ضرورت است وگرنه روش اداره کنونی کشور یک روش 100 ساله است که قوانین پایه آن مربوط به سالهای 1304 تا 1310 است. در این فاصله اتفاقات زیادی افتاده و باید به این تغییر و تحولات توجه جدی داشته باشیم.
*س_کارگران ساختمانی را بر اساس هویت شغلی بیمه میکنیم_س*قاضی زاده گفت: اینکه کارگران ساختمانی را بر اساس هویت شغلی و نه براساس رابطه کارگر و کار فرما بیمه می کنیم به این علت است که نظام پایه ای که در حوزه اشتغال شکل گرفته، بر اساس تفکر 100 سال پیش است و 30 میلیون نفر در کشور خارج ازخدمات بیمهای قرار میگیرند و یا خدمات بیمهای تامین اجتماعی دریافت نمیکنند و این نشان میدهد که مدل حکمرانی در کشور نیاز به تغییر جدی دارد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: نظام بانکی، مالیات ستانی، آموزش پرورش و دانشگاهها هم نیاز به تغییر دارند و معتقدیم به یک دولت مقتدر، مسئول و اندیشمند نیاز است که با کار جهادی برای حفظ ثبات و آرامش کشور، تغییرات بنیادی و نهادی ایجاد کند.
*س_هدفمندی یارانهها و مسکن مهر نوعی برخورد با بحران است_س*قاضیزاده هاشمی گفت: در40 سال گذشته هیچ استراتژی روشن درازمدتی برای اداره کشور و اقتصاد نداشتیم. دولتها استراتژی پیگیر و مداوم نداشتند و همیشه روش کار آنها برخورد با بحرانها بوده است. هدفمندی یارانهها و مسکن مهر نوعی برخورد با بحران است. در واقع اقداماتی که درمقابل سیل و زلزله انجام میدهیم، در حوزه اقتصاد و معیشت هم به همین صورت عمل کردیم.
*س_چرا از شرایط حساس کنونی خارج نمیشویم_س*این فعال اصولگرا افزود: ما از شرایط حساس کنونی کشور خارج نمیشویم زیرا همیشه به این شرایط فکر کردیم و فشارهای امنیتی، سیاسی و بحرانهای اجتماعی ما را به کارهای اورژانسی وادار کرده است. کسب رضایت سریع مردم برای پیروزی درانتخابات ما را وادار کرده که اقدامات خلاف مصالح عمومی مردم را انجام دهیم. امروز مشکل مسکن را حل میکنیم و فردا گرفتار افزایش نرخ تورم میشویم.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر بخواهیم عدالت اجتماعی را در جامعه پیاده کنیم باید نحوه اجرای آن از مسیراصلاحات نهادی باشد، مردم از ناکارآمدی دولت ناراضی هستند نه از نظام سیاسی. این باعث شده که مردم تصور کنند نظام سیاسی برای شکل گیری یک دولت مطلوب و کارآمد مشکل دارد، اگر دولت کارآمد باشد مردم با نظام سیاسی مشکلی ندارند.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه 5هزینه اصلی برای هر شهروند وجود دارد خاطرنشان کرد: مسکن، خوراک، حمل و نقل، بهداشت و درمان و پوشاک هزینههای اصلی مردم هستند که در کنار این هزینهها، امنیت و آموزش هم وجود دارد.
این فعال سیاسی افزود: در حوزه مسکن علاوه بر کمبود 4و نیم میلیون واحد مسکونی شاهد رشد بی محابای اجارههاهستیم. برای حل این مشکل در «دولت سلام» یک پروژه تعریف شده که کمبود مسکن را جبران و قیمت اجاره در کشور را سازماندهی کنیم.
*س_تا سال 1403 سوء تغذیه در کشور را برطرف میکنیم_س*وی با بیان اینکه حدود 30 درصد جمعیت کشور از سوءتغذیه رنج می برند، گفت: دولت مسئول است و ما در «دولت سلام» برنامه ریزی کردیم تا سال 1403 این سطح از سوء تغذیه باید از بین برود. در این زمینه از بذر شروع کردیم تا سازمان تولید را تغییر دهیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در «دولت سلام» یک نظام تحول برای اداره کشور پیش بینی کردیم که مدل شهر - کشوری است. هدفم این است که اختیاراتی از هیئت وزیران طبق اصل 127 قانون اساسی به فرمانداران شهرستانها واگذار کنیم تا مشکلات منطقه توسط مدیران محلی برطرف شود. ما در کشور حدود13هزار و 700 مدیر داریم که نزدیک به 400نفر آنان دارای اختیارات هستند و ما با دادن اختیارات به این مدیران آنها را پاسخگوتر خواهیم کرد.
*س_با سهمیه بندی جنسیتی برای حضور زنان درعرصه مدیریت مخالفم_س*قاضیزاده در مورد حضور بانوان در کابینه احتمالی خود گفت: نگاه من سهمیهبندی جنسیتی نیست و با این نگاه مخالفم. باید بهترین اشخاص مدیران کشور شوند و این حق مردم است. در بین بانوان ما مدیران فوقالعاده زیادی پیدا میشود و به این معنا نیست که میخواهم به بانوان لطفی بکنم، زنان شایستگی فراوانی دارند که در مقایسه با آقایان مدیران قویتری هستند و خود به خود انتخاب میشوند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد برنامه های خود در حوزه سیاست خارجی گفت: ما به صفر و صدی کردن موضوعات عادت کردیم که هر دو غلط است. با 15 کشور و جمعیتی 2 میلیارد نفری با نیازهای متنوع همسایه هستیم، موقعیت استراتژیک خاص منطقهای داریم و باید روابط سیاسی و اقتصادی و فرهنگی خود را با کشورهای همسایه تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه هیچ کشوری نمیتواند همه نیازهای خود را تولید کند، گفت: باید بتوان با یک بازار متشکل نیازهای مردم خود را تامین کنیم. آیا ممکن است کشوری بدون دشمن باشد؟ خیر زیرا مساله کشورها رقابت و تضاد منافع است. بین آمریکا، چین و روسیه رقابت وجود دارد و در عین حال با هم کار می کنند همه کشورها رقبا و دشمنان استراتژیک دارند.
قاضیزاده هاشمی گفت: یک کشور هوشمند و انقلابی باید دوستان خود را همپیمان خود کند و روابط خود را توسعه دهد و نسبت به دشمنان خود تهدید زدایی کند. بخشی از این فرایند با ساخت قدرت درونی و بخشی با دیپلماسی اتفاق میافتد. وقتی دیپلماسی قدرتمند باشد با توسعه پیمانهای امنیتی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی میتوان فشار دشمن را بیاثر کرد.
27215
کد خبر 1517009