پنج‌شنبه 8 آذر 1403

دیدار وزیر بهداشت عراق با رئیس هلال‌احمر

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
دیدار وزیر بهداشت عراق با رئیس هلال‌احمر

وزیر بهداشت عراق با رئیس هلال‌احمر در تهران دیدار کرد و توافق دو کشور برای توسعه خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی بویژه در اربعین صورت گرفت.

وزیر بهداشت عراق با رئیس هلال‌احمر در تهران دیدار کرد و توافق دو کشور برای توسعه خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی بویژه در اربعین صورت گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، پیرحسین کولیوند در دیدار با وزیر بهداشت عراق در تهران گفت: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر 127 قلم دارو تولید می‌کند. همچنین کارخانه بزرگ دیگری در زمینه عصاره گیری گیاهان دارویی دارد.

وی افزود: این جمعیت تولیدکننده تجهیزات پزشکی است و در تولید برخی اقلام مثل صافی و ست دیالیز و همچنین سرنگ، سهم بزرگی از بازار را در اختیار دارد.

رئیس جمعیت هلال احمر این توانمندی‌ها را بستری برای همکاری و تبادل تجربه با نظام درمانی عراق دانست و ادامه داد: بیش از 6 دهه از یک قرن فعالیت هلال احمر در ایران همراه با ارائه خدمات توانبخشی بوده است. در سال‌های اخیر تولید اندام‌های مصنوعی الکترونیکی در هلال احمر با همکاری شرکت‌های دانش بنیان، توانست میزان خودکفایی شبکه فراگیر توانبخشی هلال احمر در سراسر کشور را افزایش دهد و ما می‌توانیم در این زمینه‌ها نیز همکاری مشترکی با عراق داشته باشیم.

کولیوند آموزش نیروهای امدادی برای پاسخ به سوانح را زمینه دیگری برای همکاری‌های مشترک ایران و عراق خواند و گفت: نقش آفرینی هلال احمر ایران در آموزش‌های همگانی برای افزایش آمادگی جامعه و همچنین آموزش‌های تخصصی در رشته‌های مختلف نجات مشهود است. ما در این زمینه در وضعیت خیلی خوبی قرار داریم و می‌توانیم این اموزش‌ها در اختیار شما بگذاریم.

رئیس جمعیت هلال احمر تاکید کرد: ما همکاران شما در کشور عراق را از خودمان می‌دانیم و از هرگونه همکاری متقابل استقبال می‌کنیم.

کولیوند گفت: در حال حاضر 2 میلیون و 300 هزار نفر داوطلب شناسنامه‌دار و فعال دارد که 140 هزار نفر از آن‌ها متخصصین رشته‌های مختلف طبیعی، پزشکی و علوم انسانی هستند و همکاری داوطلبانه آن‌ها با هلال احمر مستمر است.

وی با اشاره به اینکه عراق و ایران از کشورهای مسلمان هستند گفت: بخشی از خدمات هلال احمر به ارزش‌های دینی اسلام بر می‌گردد. به عنوان مثال بیش از 110 آیه در قرآن، انسان را توصیه به کار خیر کرده‌اند.

کولیوند در پایان به توان کم‌نظیر عملیاتی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ سال گذشته در سفر به تهران، اذعان کرد که جمعیت هلال احمر ایران، یکی از 5 جمعیت ملی بزرگ و قدرتمند در میان 192 کشور است.

در ادامه صالح مهدی الحسناوی وزیر بهداشت جمهوری عراق، آغاز به کار بیمارستان امام علی شهر نجف، متعلق به جمعیت هلال احمر ایران را نقطه خوبی برای آغاز همکاری‌های مستمر دانست تا همکاری‌ها محدود به ارائه خدمات امدادی و درمانی به زائران در ایام اربعین نباشد و در تمام سال ادامه یابد.

الحسناوی گفت: اکنون نخست وزیر عراق از همکاری دو کشور در زمینه‌هایی درمانی و امدادی استقبال کرده است و ما آماده توسعه همکاری‌های متقابل هستیم.

وی افزود: ایران و عراق میراثی مشترک دارند. سالانه میلیون‌ها زائر ایرانی به کربلا و نجف می‌آیند و میلیون‌ها عراقی به مشهد می‌روند.

در ادامه این نشست نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر جمهوری عراق در ایران گفت: 8 سال سابقه حضور در ایران را دارم. در این‌سال‌ها فعالیت‌های هلال احمر را در خبرگزاری‌ها و تلویزیون دنبال کرده‌ام و فعالیت‌های امدادی و درمانی شما در ایران و خارج را رصد می‌کنم.

وی ضمن قدردانی از فعالیت‌های بین‌المللی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: شما اولین نهاد حاضر در سوانح هستید و آخرین افرادی هستید که محل حادثه را ترک می‌کنید.

سفیر عراق در تهران تاکید کرد: مشارکت هلال احمر ایران در کمک به همه کشورهای جهان و حضور پررنگ آن در عملیات‌های بین‌المللی ستودنی است.

همچنین مشاور وزیر و مدیر کل ارتباطات بین‌المللی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در سخنانی آمادگی وزرای بهداشت دو کشور را برای گسترش همکاری‌ها در سطح بسیار خوبی ارزیابی کرد.

نیک‌نام گفت: روابط ما با عراق در سال‌های گذشته خوب بوده است ولی اکنون با اقدامات کنونی شاهد یک نقطه عطف در بهبود و تعمیق این روابط هستیم.