یک‌شنبه 4 آذر 1403

ذهن، رسانه و اطلاعات ارکان جنگ شناختی در نبرد روایت‌ها

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ذهن، رسانه و اطلاعات ارکان جنگ شناختی در نبرد روایت‌ها

معاون تحلیل و گفتمان سازی بسیج اساتید کشور با بیان این که دشمن بعد از شکست خوردن در جنگ سخت، نیمه سخت و نرم، روی به جنگ شناختی و القای روایت مورد علاقه خود از وقایع جهان و پازل سازی برای فروپاشی ایدئولوژیک حکومت‌ها است، ذهن، رسانه و داده‌ها را ارکان این جنگ دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ پنجمین نشست از سلسله نشست‌های مجازی «جهاد تبیین» بسیج اساتید استان اصفهان با سخنرانی حسین عبداللهی‌فر، معاون تحلیل و گفتمان سازی بسیج اساتید کشور، در سامانه نشست‌های مجازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد برگزار شد.

وی در آغاز سخن اظهار کرد: دشمن وقتی در جنگ سخت موفقیت حاصل نکرد رو به جنگ نیمه سخت همچون تحریم‌های اقتصادی آورد و وقتی در این جنگ هم موفق نشد جنگ نرم را در پیش گرفت.

عبداللهی‌فر ادامه داد: دشمن در جنگ نرم نیز نتوانست به اهداف خود برسد لذا هر سه این جنگ‌ها را با هم به کار بسته و در کنار این‌ها، جنگ شناختی را نیز آغاز کرد که امروز زیربنای اصلی جنگ دشمن شده است.

معاون تحلیل و گفتمان سازی سازمان بسیج اساتید کشور پیشینه جنگ شناختی دشمن را مربوط به سال‌های قبل از انقلاب اسلامی و از زمان شکوفایی فلسفه لیبرال دموکراسی دانست که در آن زمان این اعتقاد حاکم شده بود که فروپاشی ایدئولوژیک یک نظام، مقدمه سقوط فیزیکی آن حکومت و نظام خواهد بود.

این استاد دانشگاه ذهن، رسانه و اطلاعات را سه رکن جنگ شناختی عنوان کرده و قدرت این جنگ را در حدی دانست که می‌تواند کاری کند که در یک ظهر زمستان، مردم به این باور برسند که در شبی تابستانی قرار دارند.

وی با بیان این که دشمن به وسیله ابزار عقل و ذهن در جنگ شناختی درصدد جبران ناکامی دشمن در جنگ‌های نظامی، اطلاعاتی، ادراکی، سیاسی و اقتصادی برآمده است، نمونه‌هایی از این تلاش‌های دشمن در حوزه جنگ شناختی را بیان کرد.

عبداللهی‌فر در یک تعریف، جنگ شناختی را جنگ روایت‌ها دانست که سبب می‌شود ذهنیت مردم جامعه نسبت به یک موضوع به آن صورتی شکل بگیرد که خود می‌خواهد در حالی که ممکن است این روایت به گونه‌ای کاملاً متفاوت از حقیقت و واقعیت باشد.

معاون تحلیل و گفتمان سازی سازمان بسیج اساتید کشور گفت: در زمینه اقتصادی امروز در حال نتیجه گرفتن از مذاکرات وین و در پایان این مذاکرات هستیم و این برای دولت آمریکا که با پاره کردن برجام از دور این مذاکرات خارج شده است بدترین اتفاق ممکن است لذا دولت آمریکا و بایدن به دنبال این هستند که اجازه ندهند یک دولت انقلابی در ایران در شرایط تحریم، از آن عبور کرده و تحریم‌ها را کنار گذاشته است.

این استاد دانشگاه تأثیرات تلاش دشمن برای این منظور را نیز در این دانست که اکنون برخی از نیروهای انقلابی نیز به گونه‌ای این مذاکرات را تحلیل می‌کنند که گویی برجام دوم در حال رقم خوردن است در حالی که توافقنامه وین تفاوت‌های اساسی با برجام دارد و از موضع اقتدار است.

وی عنوان کرد: هدف نهایی از جنگ شناختی ناامید کردن مردم از آینده به وسیله نادم سازی ایشان از گذشته خود و از بین بردن کلیه نقاط افتخارآمیز و تبدیل کردن هر چیزی از دین که نقطه قوت، برتری و ارزش محسوب می‌شود به ضدآن است.

عبداللهی‌فر از نگرانی غرب در مورد به خطر افتادن فلسفه لیبرالیسم در تحولات اخیر جهان سخن گفت و اظهار کرد: پوتین با جنگ علیه اوکراین موجب به لرزه در آمدن فلسفه لیبرالیسم شد زیرا پیروزی روسیه به معنی پیروزی کمونیسم و مارکسیسم در برابر فرضیه فردگرایی و لذت فردی لیبرالیسم است و به همین دلیل هم آمریکا و غرب از پیروزی اقتصادی چین بیمناک است زیرا با این پیروزی، برتری نظریه اجتماع محور سوسیالیسم و جمع گرایی در برابر فردگرایی لیبرالیسم به اثبات می‌رسد.

انتهای پیام /