رئیس جمهور به صورت ویدیو کنفرانس در نشست سران عدم تعهد شرکت میکند / دیپلماتهای خارجی باید تابع قواعد ایران باشند
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: رئیس جمهور امروز به صورت ویدیو کنفرانس در نشست سران عدم تعهد که در جمهوری آذربایجان برگزار میشود، شرکت میکند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز برگزار شد، گفت: با توجه به شرایطی که در نظام بین الملل برقرار شده و کشورها را درگیر مرده دیپلماسی برقرار است، در کشور ما تمام دستاندرکاران داخلی و خارجی دیپلماسی را ادامه دادهاند.
او افزود: روحانی رئیس جمهور امروز در نشست سران عدم تعهد که در جمهوری آذربایجان با حضور 46 تن از مقامات کشورها و سازمانهای بینالملل برگزار میشود به صورت ویدیو کنفرانس شرکت خواهد کرد که موضوع آن مقابله با کروناست، البته آقای ظریف هم حدود 22 تماس تلفنی با همتایان خود داشته که در سطح معاونان وزارت خارجه هم این رایزنیها ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در رابطه با موضوع افغانستان هم تماسهایی با مقامات این کشور انجام شده است، صلح افغانستان برای ایران به عنوان یک کشور همسایه اهمیت دارد.
موسوی با اشاره به سالروز خروج آمریکا از برجام گفت: آمریکاییها در 17 اردیبهشت دو سال پیش از برجام خارج شده و به نوعی قطعنامه 2231 شورای امنیت و برجام را زیر پا گذاشته است، واشنگتن سابقه بدعهدی دارد و با خروج از برجام نشان دادند تعهدی به تعهدات بینالمللی ندارند که البته فهرست بلندی از این بدعهدیها وجود دارد، اما آنها باید بدانند که این رویکردی که در پیش گرفته اند، خطرناک است و نظم بین الملل را بهم خواهند زد.
او ادامه داد: آمریکا نشان داده به تعهدات پایبندی نداشته و آنها را زیر پا میگذارد، همچنین شاهدیم که آمریکا با شیوع کرونا سازمان جهانی بهداشت را در این شرایط بحرانی تهدید به قطع بودجه میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوتالی درباره انتصابات در وزارت خارجه در حالی که یک سال به پایان وزارت آقای ظریف باقی مانده است گفت: وزارت خارجه از معدود وزارتخانههایی است که اساسنامه دارد و براساس اساسنامه خود مصوب مجلس اداره میشود.
او افزود: بند 20 قانون وظایف وزارت امور خارجه به وزیر اجازه میدهد تا در شرایط خاص بدون در نظر گرفتن برخی شرایط مانند سن، افراد را به استخدام در بیاورند، اما از شروع وزارت آقای ظریف حدود 4 نفر دارای مدرک دکتری و عضو هیئت علمی استخدام این وزارت خانه شده اند و حدود 5 نفر دیگر هم معرفی شده اند که البته سوابق آنها باید بررسی شود.
موسوی درباره اینکه گفته میشود سفیر آلمان افسر اطلاعاتی بوده و با رژیم صهیونیستی در ارتباط است، اظهار کرد: مرجع تشخیص مسائل امنیتی و اینکه چه کسی چه کاره است وزارت اطلاعات ایران است و یک رسانه نمیتواند براساس گمانههای خود کسی را به چیزی متصف کند، نا هم تابع قواعد در کشور هستیم دیپلماتهای خارجی باید تابع قواعد ایران و برای کار دیپلماتیک آمده باشند و اگر خلاف این بوده وزارت اطلاعات به عنوان مسئول این امر رسیدگی میکند و گزارشهای رسانهای مبنای کار ما نیست.
این خبر در حال تکمیل است.....