راهبردهای چین برای پایان سلطه دلار
پکن - ایرنا - چین دارای یک ذخیره بزرگ دلاری است و همین مساله به اعتقاد بسیاری از کارشناسان باعث شده است تا چین در برابر تحریم های آمریکا آسیب پذیر شود در همین چارچوب پکن به دنبال یافتن راهی برای تقویت پول ملی خود یوان در برابر دلار است و تا حدی هم موفق شده است.
به گزارش ایرنا اگرچه داشتن ذخیره ارزی بالای دلاری برای چین یک حربه نیز محسوب می شود و عملا آمریکا را به بزرگترین بدهکار خود تبدیل کرده است اما هر اقدامی از سوی واشنگتن برای تحریم پکن می تواند برای چین مشکلات زیادی در عرصه اقتصادی ایجاد کند.
در واقع چین در معاملات بین المللی به سامانه پرداختی دلاری آمریکا وابسته است و همین باعث می شود اگر واشنگتن تحریمی در نظر بگیرد متحمل زیان های سنگینی شود این اتفاقات قبل از این هم برای کشورهای دیگر افتاده است به ویژه هنگامی که چالش های سیاسی بروز می کند آمریکا خیلی زود به تحریم رو می آورد شبیه کاری که در برابر روسیه در خصوص الحاق شبه جزیره کریمه انجام داد.
«فانگ شیانگ های» معاون کمیسیون مقررات سهامی چین بر این باور است که در سال 2014 میلادی روسیه عمدتا به دلیل همین تحریم های آمریکا متحمل خسارت شد و این مشکل کماکان برای مسکو وجود دارد.
او می افزاید: اگر آمریکا بخواهد بانک و شرکت های چینی را تحریم کند چین به دلیل آنکه در قراردادهای بین المللی از سامانه های پرداخت به دلار آمریکا استفاده می کند شدیدا خسارت می بیند پس بهتر است خود را برای آن زمان آماده کرده باشد.
وی گفت: بسیاری از شرکت ها و موسسات روسی پس از تحریم های سال 2014 زیان دیدند به طوری که مشکلاتشان هنوز برطرف نشده است چین نه فقط از لحاظ روحی بلکه باید به طور کامل و عملیاتی برای مقابله با چنین شرایطی در آینده آماده باشد.
برخی از شرکت ها و موسسات چینی در ماه های اخیر در معرض چنین تهدیدهایی بوده اند ورود آمریکا به مسایل سیاسی در سین کیانگ و هنگ کنگ باعث شده است تا تهدید به تحریم این شرکت های چینی جدی تر شود.
حالا باید دید آمریکا که البته هنوز موفق به حل و فصل کامل نبرد تجاری با چین نشده تا چقدر آماده است در این مناطق اعمال نفوذ کند و چه تحریم هایی را ممکن است برای موسسات چینی در نظر بگیرد.
سوئیفیت و چیپس که سامانه های پرداختی، تجاری، بانکی و پشتوانه های سرمایه گذاری محسوب می شوند عملا با دلار کار می کنند برای همین کشورها از جمله چین در صورت تحریم برای رتق و فتق امور تجاری و معاملات دلاری با مشکل مواجه خواهند شد.
آمریکا نشان داده است که از تحریم پرهیز و ابایی ندارد از جمله اینکه روسیه را به دلیل همکاری با ونزوئلا و سوریه، کره شمالی، حقوق بشر، مساله اوکراین، حملات سایبری و نفوذ در انتخابات تحریم کرد همین کار را هم می تواند با چین انجام دهد در واقع این کشور به بهانه حقوق بشر، وضعیت اویغورها در منطقه خودمختار سین کیانگ، تصویب لایحه قانون امنیتی هنگ کنگ، تایوان، ارتباط با کره شمالی و مسایل دیگر می تواند چین را تحریم کند.
آنچه امروز مقام های چین باید به گفته کارشناسان روی آن تمرکز کنند بین المللی کردن یوان پول ملی چین و افزایش معاملات با این ارز است اینکه چین باید تا حد امکان اتکایش را به سامانه پرداختی به دلار آمریکا کاهش دهد و در حقیقت برای روزهای حساس تحریم آماده باشد.
فعلا سهم چین در پرداخت های جهانی بسیار پایین است سهم یوان چین در این زمینه 1/79 درصد در مقابل سهم دلار با 40/88 درصد، یورو با 32/9 درصد و ین ژاپن با 3/53 درصد بسیار ناچیز است.
*س_برچسبها_س*