رشته مدیریت پسماند نیاز مهم گیلان است
رشت - رئیس دانشگاه گیلان با تأکید بر اینکه رشته مدیریت پسماند نیاز مهم استان است، گفت: رشته های دانشگاهی نیازمند بازتعریف هستند.
رشت - رئیس دانشگاه گیلان با تأکید بر اینکه رشته مدیریت پسماند نیاز مهم استان است، گفت: رشته های دانشگاهی نیازمند بازتعریف هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، فرید نجفی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اشاره به گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری، اظهار کرد: تجلیل از نخبگان پژوهشی و علمی در دستور کار دانشگاه گیلان قرار دارد و در این راستا از تلاشگران عرصه پژوهش قدردانی میشود.
رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به تلاشهای دشمن در ابعاد مختلف علیه نظام اسلامی، بیان کرد: امپراطوری رسانه غرب در سالهای اخیر برای ضربه زدن به نظام اسلامی و فریب افکار عمومی از هیچ کوششی دریغ نکرده است و همین موضوع نقش و مسئولیت خبرنگاران و رسانههای داخلی را سنگین میکند.
نجفی با اشاره به پیشینه و سبقه تاریخی و خوش نام دانشگاه گیلان، اضافه کرد: این دانشگاه در تراز علمی و آموزشی بالایی قرار دارد و از دانشگاههای برتر کشور به حساب میآید.
وی با بیان اینکه نیم قرن از عمر دانشگاه گیلان میگذرد، افزود: دانشگاه گیلان دارای 137 رشته گرایش کارشناسی، 253 رشته گرایش ارشد و 157 رشته گرایش دکتری بود و 10 دانشکده و 9 پژوهشکده دارد.
رئیس دانشگاه گیلان از تحصیل 18 هزار 500 دانشجو در این دانشگاه خبر داد و اضافه کرد: هر ساله 4500 دانشجوی جدید وارد دانشگاه گیلان میشوند.
نجفی با اشاره به ارتباطات بین المللی دانشگاه گیلان، از عضویت این دانشگاه در اتحادیه دانشگاههای کشورهای حاشیه دریای خزر خبر داد و بیان کرد: دبیرخانه اتحادیه دانشگاههای کشورهای حاشیه دریای خزر در گیلان دایر است و تعداد 300 دانشجو از کشورهای روسیه، عراق، افغانستان، سوریه و یمن در دانشگاه گیلان مشغول به تحصیل هستند.
ضرورت بازتعریف رشته گرایشهای مرتبط با مشکلات و ظرفیتهای گیلان
وی با بیان اینکه دانشگاهها باید به سمت تحول بخشی و همچنین نیازسنجی در جامعه باشند، افزود: تعریف رشته گرایشهایی که متناسب با حل مشکلات و نیازهای جامعه باشد در اولویت قرار دارد.
رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه برخی رشتههای دانشگاهی منسوخ شده است، گفت: بازتعریف رشتههای جدید و به روزرسانی آنها میتواند گام مثبتی در راستای تأمین نیروی بازار کار باشد.
نجفی، رشته مدیریت پسماند را نیز مهم گیلان برشمرد و بیان کرد: رشته ترکیبی محیط زیست، اقتصاد و مدیریت تخت عنوان مدیریت پسماند به شدت در برای حل معضل زباله گیلان احساس میشود.
وی با اشاره به ظرفیت ساحلی گیلان، افزود: فقدان رشته دریانوردی و مهندسی کشتی در گیلان سبب شده تا ظرفیت ساحلی استان مغفول بماند.
رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه نیازسنجی رشتهها متناسب با بازار کار بسیار اهمیت دارد، گفت: باید زمینه فراهم شود تا فرد علمش را به عمل تبدیل کند و این مهم با بازتعریف رشتههای نو و نیازسنجی بازار کار محقق میشود.
نجفی از انعقاد 66 قرارداد پژوهشی بین دانشگاه گیلان و سایر دستگاههای اجرایی و شرکتها خبر داد و اضافه کرد: حجم اعتباری قراردادهای پژوهشی دانشگاه بالغ بر 20 میلیارد تومان برآورد شده است.
وی با اشاره به تفاهم نامه سه جانبه دانشگاه گیلان، جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات و فناوری استان گیلان در راستای تقویت الگوی کشت برنج، افزود: دانشگاه گیلان با همکاری سایر دستگاهها تلاش میکند کشاورزی را به سمت دانش بنیان سوق دهد که اجرای این طرح موجب تحول صنعت کشاورزی کشور و منطقه میشود.