رضایی: آمریکازدایی از فکرها به حوزه روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خواهد رسید
گروه سیاسی خبرگزاری فارس: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر بسیجیان با اشاره به دوگانه جدید حاکم در منطقه تحت عنوان دوگانه «مقاومت و تسلیم» فرمودند: دوگانههای «عرب و غیر عرب»، «شیعه و سنی» و افسانه هلال شیعی، رنگ باخته که نمونه واضح آن در قضیه فلسطین است چرا که در طوفان الاقصی و قبل از آن، بیشترین کمک را به فلسطینیان شیعیان عرب و غیر عرب کردهاند. حضرت آیتالله خامنهای افزودند: در مقابل آن دوگانههای تحمیلی، دوگانه جدیدی به نام «مقاومت و تسلیم» بر منطقه حاکم شده است و امروز جریان مقاومت یعنی تسلیم نبودن در برابر «زورگویی، زیادهخواهی و دخالتهای آمریکا»، یک جریان واضح در منطقه است.»
صهیونیستها هیچ حقی برای مردم فلسطین و مردم منطقه نیستند
به همین جهت با مسعود رضایی کارشناس مسائل سیاسی در رابطه با عوامل تغییر و ابعاد این دوگانه جدید و نحوه آمریکا زدایی از منطقه به گفتگو پرداختیم.
رضایی در ابتدای سخنان خود گفت: گسترش حوزه مقاومت در طول 2 و سه دهه اخیر در منطقه، یک عامل اساسی برای تغییر این دوگانه بوده است.
وی افزود: در منطقه غرب آسیا بعد از ماجرای کمپ دیوید که روند سازش و تسلیم آغاز شد و با خیانتهایی که صورت گرفت، تا مدتی به این شکل تصور میشد که روال مذاکرات و سازش میتواند به تامین امور ملت فلسطین و دیگر ملتهای منطقه بیانجامد.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: اما در طول سالهای بعد از آن کاملا مشخص شد که صهیونیستها، با حمایت و پشتیبانی آمریکا و دیگر کشورهای غربی، اساسا قائل به یک حقی برای مردم فلسطین و مردم منطقه نیستند و بنابراین یک جریان دیگری بنام جریان مقاومت، برای بدست آوردن حق و حقوق خود تشکیل شد و راه مبارزه و مقاومت را از انتفاضه ملت فلسطین در پیش گرفت.
ویژگی مهم جریان مقاومت این است که مبتنی بر ایدههای اسلامی است
رضایی افزود: اگر چه این جریان در ابتدا به این شکل وسعت نداشت و یک جریان چندان قوی محسوب نمیشد، اما به تدریج شروع به رشد کرد و مرزهای نژادی و قومی را پشتسر گذاشت؛ یعنی خودش را محدود به مرز عربیت قرار نداد و همین موضوع منجر به افزایش وسعت این جریان شد.
وی خاطر نشان کرد: جریان مقاومت یک سیر حداقل سه دهه ای را پشت سر گذاشته است و امروز با یک وسعت خیلی زیاد در منطقه وجود دارد که از مرزهای یمن، ایران، عراق، سوریه، لبنان و فلسطین این جریان را میتوان مشاهده کرد.
رضایی ادامه داد: ویژگی جریان مقاومت این است که مبتنی بر ایدههای اسلامی است؛ یعنی پیوند میان جریان مقاومت را نه قومیت، زبان و نژاد، بلکه یک تفکر واحد که نشات گرفته از تعالیم اسلامی است تشکیل میدهد.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: این ویژگی یک پیوند بسیار عمیقی را ایجاد و ضعفهای قبلی را که در دهه شصت و هفتاد میلادی دیده بودیم بر طرف کرده است؛ زیرا در آن موقع حتی شخصیتی مانند جمال عبدالناصر بر روی قومیت عربی تاکید میکرد که بعد نیز نشان داده شد این قویت عربی نمیتواند اساسا از کارایی لازم برخوردار باشد، کما اینکه امروز نیز مشاهده میکنیم قویمت عربی به آن معنا دخالتی در جریان مقاومت ندارد.
رضایی در ادامه گفت: هرچند با وجود قتل عام عربهای فلسطینی به دست صهیونیست، بعضی از سران کشورهای عربی مرداودات سیاسی و اقتصادی خود را با رژیم صهیونیستی ادامه میدهند؛ این بیانگر این است که این قومیت عربی خیلی کار آمد نیست و یک هویت فکری و اعتقادی میتواند جریان مقاومت را از استحکام لازم برخوردار کند.
غرب و بهویژه صهیونیستها بر روی ابزار رسانه بسیار هزینه و تمرکز کردهاند
وی افزود: اساسا رسانه در عصر ما یک ابزار بسیار مهم محسوب میشود و کسانی که بتوانند به نحو بیشتر و بهتری از رسانه استفاده کنند قادر خواهند بود که تفکر خود و آنچه را که در نظر دارند را به خوبی در میان افکار عمومی انتشار دهند.
رضایی ادامه داد: به همین دلیل است که غرب و بهویژه صهیونیستها بر روی ابزار رسانه بسیار هزینه و تمرکز کردهاند و متاسفانه بسیاری از ابزارهای رسانهای فراگیر، در دست آنها قرار دارد.
وی تصریح کرد: طبیعی است که به جهت مقابله با چنین واقعهای، کشورهای مسلمان و جریان مقاومت برای استفاده از این ابزار تلاش کنند. البته خوشبختانه اقداماتی را در این زمینه شاهد هستیم که جای امیدواری دارد؛ به عنوان مثال شبکه المیادین تلاش خوبی را در ماجرای طوفان الاقصی انجام داد و حتی شهدایی را در این راه تقدیم کرد.
وی افزود: همچین جریانات رسانهای که متعلق به خود حماس است توانستند با توانی که در اختیار دارند تاثیرات خوبی را در افکار عمومی دنیا بگذارند.
رضایی ادامه داد: طبیعی است که این اقدامات رسانهای هر چه بیشتر صورت گیرد و جریان مقامت بتواند بیش از پیش جنایات رژیم صهیونیستی را از طرفی، و از طرف دیگر مظلومیت مردم فلسطین را نشان دهد کمک بسیار مهمی را به ملت فلسطین و جریان مقاومت می کند.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: از طرفی شاهد آن هستیم کشورهای غربی که دم از آزادی جریان اطلاعات میزنند، به هر صورتی تلاش دارند رسانههایی که واقعیات مسائل غزه را به دنیا مخابره میکنند تحت فشار قرار دهند؛ کانالهای ماهوارهای آنها را حذف میکنند و این نشانگر این است که از یک جریان رسانهای قوی واهمه دارند.
وی تاکید کرد: معنای آمریکا زدایی پیش از هر چیزی، پیبردن ملتهای منطقه و ملتهای مسلمان به ذات و ماهیت پلید دولت و سیاست آمریکا است.
امروز بیش از هر زمان دیگری مردم میتوانند به چهره واقعی آمریکا پی ببرند
رضایی تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری مردم به صورت مستقیم میتوانند به چهره واقعی آمریکا را در پس آن شعارهای حقوق بشری دفاع از زنان و کودکان، حمایت از آزادی و دموکراسی فریبندهای که میدهند پیببرند و امروز چهره واقعی آمریکا برای همه مردم دنیا به ویژه مردم منطقه آشکار شده است.
وی ادامه داد: این بدین دلیل است که همگان، زیر پا گذاشتن همهی مرز های حقوق بین المللی و مرزهای اخلاقی، انسانی و وژدانی را توسط اسرائیل مشاهده کردند و دیدند که رژیم صهیونیستی بدون توجه به هیچ مسئلهای دست به جنایت میزند و این جنایات با حمایت کامل آمریکا صورت میگیرد.
این پژوهشگر مسائل منطقه گفت: کما اینکه مقامات آمریکایی به صراحت اعلام ایستادگی در کنار اسرائیل را اعلام کردهاند و این یعنی آنها در کنار جنایات اسرائیل ایستادهاند.
وی عنوان کرد: این مسئله وقتی که یک آگاهی گسترده در افکار عمومی دنیا و منطقه را به وجود بیاورد، طبیعتا آمریکا از آن وجه دروغین خود دور میشود و جایگاه خود را از افکار عمومی از دست میدهد.
روند آمریکا زدایی به حوزه مبادلات و روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خواهد رسید
رضایی تصریح کرد: این همان اصل آمریکا زدایی است که در منطقه شکل گرفته و طبیعی است که وقتی مردم منطقه نسبت به این ماهیت آمریکا آگاه شوند، در نوع تعامل خود در زمینه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با آمریکا تجدید نظر خواهند کرد و این قطعا در نوع تعاملات تاثیر میگذارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این روند آمریکا زدایی از فکرها و نوع نگاهها شروع شده و به عرصههای عینیتر در حوزه مبادلات و روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خواهد رسید.
پایان پیام /