رهاورد سفر رئیس جمهور؛ تکمیل 150 کیلومتر بزرگراه در خراسان جنوبی
بیرجند - ایرنا - بهسازی و توسعه راههای خراسان جنوبی بخش قابل توجهی از مصوبات سفر استانی رئیس جمهور را به خود اختصاص داده و علاوه بر افتتاح 50 کیلومتر راه دوبانده در سال گذشته قرار است 100 کیلومتر باند دوم تا پایان سال جاری در این استان تکمیل شود.
به گزارش ایرنا خراسان جنوبی، استانی کویری با بیش از 17 هزار کیلومتر راه است که در مسیر 2 کریدور اصلی کشور قرار دارد و افزایش باندهای دوم در ایجاد زیرساخت امن تردد جادهای تاثیر بسزایی دارد.
این نیاز و اولویت اساسی در سومین سفر استانی رئیس جمهور که نوزدهم شهریور سال گذشته به خراسان جنوبی انجام شد، مورد توجه ویژه قرار گرفت و آیت الله رئیسی در آن سفر گفت: یکی از مسایل جادهها و ارتباطات ریلی است که وزیر راه و شهرسازی همراه ما هستند و این مساله را دنبال میکنند.
رئیس جمهور اظهار داشت: جزو اولویتهای این وزارتخانه اصلاح جادههای مواصلاتی و مسایل ریلی در مناطق مختلف است که یکی از این مناطق خراسان جنوبی و جزو برنامهها است.
توجه دولت سیزدهم به تخصیص اعتبارات لازم منجر به تکمیل و افتتاح 50 کیلومتر باند دوم در سال گذشته شد و این روند همچنان ادامه دارد.
استاندار خراسان جنوبی اوایل مرداد امسال در جلسه شورای معاونین استانداری که بهصورت ویدئو کنفرانس با حضور وزیر کشور برگزار شد، گفت: یک سوم اعتبارات سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی به حوزه راههای استان اختصاص یافته است و 100 کیلومتر باند دوم راه تا پایان سال جاری تکمیل میشود.
نگاه ویژه به راههای خراسان جنوبی
جواد قناعت افزود: ما به راههای استان بهطور ویژه پرداختهایم زیرا خراسان جنوبی در زمینه زیرساختها بهویژه در حوزه راهها عقبماندگیهای سنتی دارد.
وی گفت: دوباندهسازی راهها و کریدورهای اصلی خراسان جنوبی همیشه از مطالبات گروههای مرجع و مردم این استان بوده که در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی از در دست اقدام بودن 580 کیلومتر باند دوم راه در سراسر استان خبر داد و افزود: 50 کیلومتر پروژه بزرگراهی نیمه دوم سال گذشته به بهرهبرداری رسید و 100 کیلومتر دیگر در صورت تامین اعتبار، آماده آسفالت است و اجرای آن در برنامه سال جاری استان قرار دارد.
این در حالی است که خراسان جنوبی از استانهای کمتر برخوردار در حوزه زیرساختهای حمل و نقل بهویژه راههای دوبانده محسوب میشود و با وجود قرار داشتن در 2 کریدور اصلی کشور و مرز مشترک با افغانستان، بسیاری از جادههای استان هنوز دوطرفه است.
خراسان جنوبی با داشتن 17 هزار و 82 کیلومتر راه، ششمین استان از نظر طول راهها در سطح کشور است و این پهناوری و فاصله طولانی بین شهرها عملیات دوباندهسازی را پرهزینه و گاهی زمانبر میکند، اما توجه ویژه دولت و پیگیری مسئولان استانی از مرکز منجر به تخصیص اعتبارات خوبی به این حوزه شده است.
تخصیص بهموقع اعتبارات از مهمترین مولفهها در سرعت بخشیدن به اجرای پروژههای دوباندهسازی است که رقم تخصیص یافته در بودجه سال گذشته نشان از توجه دولت به این موضوع دارد بهطوری که براساس اعلام مسئولان راه و شهرسازی سال 98 اعتبارات باندهای دوم استان 220 میلیارد تومان بود و با پیگیریهای انجام شده در سال 99 به 360 میلیارد تومان و در بودجه سال 1400 به 516 میلیارد تومان رسید.
تصویب 2 هزار میلیارد تومان، رهاورد سفر رئیس جمهور
سفر شهریور سال گذشته رئیس جمهور به خراسان جنوبی منجر به تصویب 2 هزار میلیارد تومان اعتبار از محل منابع مختلف برای تکمیل راههای استان شد که با پیگیریهای صورت گرفته 380 میلیارد تومان تخصیص یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: در این سفر اعتبارات خوبی برای استان مصوب شد که به مرور در حال تخصیص است.
وحید داعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اختصاص 2 هزار میلیارد تومان اعتبار از محل منابع مختلف برای تکمیل راههای استان مصوب شد که با پیگیریهای صورت گرفته در سال نخست از هزار میلیارد تومان تخصیص نقدی استان، 380 میلیارد تومان مربوط به راه و شهرسازی بوده است.
وی گفت: ابتدای سال 98 در مجموع 230 کیلومتر پروژه باند دوم با حجم قرارداد هزار و 300 میلیارد تومان داشتیم که امسال با 2.5 برابر افزایش به 580 کیلومتر با حجم قرارداد 2 هزار و 700 میلیارد تومان رسیده است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی افزود: از اعتبارات سفر رئیس جمهور به استان تاکنون 380 میلیارد تومان اعتبار نقدی و 100 میلیارد تومان قیر رایگان به استان تخصیص یافته است.
وی اظهار داشت: از این محل در سه ماه پایانی سال گذشته 50 کیلومتر باند دوم راه در استان تکمیل شد و زیر بار ترافیک رفت همچنین تاکنون 50 کیلومتر جاده دوبانده در استان آسفالت شده که باید علائمگذاری شود و 50 کیلومتر دیگر تا زیرسازی آسفالت انجام شده است.
580 کیلومتر راه دوبانده در دست ساخت
داعی تصریح کرد: در مجموع 580 کیلومتر پروژه باند دوم در دست اجرا داریم که قبل از سفر استانی 15 درصد پیشرفت فیزیکی داشت و اکنون به 35 درصد پیشرفت رسیده است.
وی به هدفگذاری احداث 100 کیلومتر باند دوم در سال جاری اشاره کرد و گفت: اکنون این پروژه حدود 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم با تامین اعتبار لازم تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی افزود: حداقل 300 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل 100 کیلومتر راه دوبانده در دست اجرای استان نیاز است.
وی عنوان کرد: برای اتمام 580 کیلومتر راههای استان نیز حداقل چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با تامین اعتبار حداقل در سه یا چهار سال آینده این پروژهها تکمیل میشود و به نُرم قابل قبولی در باندهای دوم خواهیم رسید.
داعی با بیان اینکه راهها پیشران اقتصادی است و خراسان جنوبی به نوعی شاهراه ارتباطی محسوب میشود گفت: 2 کریدور شمال به جنوب چابهار - زاهدان - بیرجند - مشهد و کریدور بندرعباس - کرمان - راور - دیهوک - فردوس - مشهد و اصفهان - طبس - مشهد و یزد - طبس - مشهد از استان عبور کرده و اهمیت راهها را دوچندان میکند.
لزوم توجه به راههای مرزی
وی با اشاره به 331 کیلومتر مرز مشترک این استان با افغانستان اظهار داشت: این موضوع نشان میدهد که باید به راههای مرزی استان نیز توجه کنیم تا اقتصاد و ترانزیت تقویت شود.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با تاکید بر توسعه عدالتی در حوزه راههای استان افزود: تلاش کردهایم در هر شهرستان حداقل یک پروژه باند دوم اجرا و مراکز شهرستانها به شبکه بزرگراهی کشور متصل شود.
وی تصریح کرد: ابتدای سال 1398 آمار باندهای دوم استان 606 کیلومتر بود که امروز با 24 درصد افزایش نسبت به مجموع به 793 کیلومتر رسیده است.
داعی با بیان اینکه هزار میلیارد تومان برای اجرای باندهای دوم استان در این مدت هزینه شده است گفت: در مجموع طی 2 سال اخیر با پیگیریهای متعدد 187 کیلومتر باند دوم زیر بار عبور رفته که شامل یک پنجم باندهای دوم خراسان جنوبی است.
وی یادآور شد: دهه فجر سال 99 از مجموع افتتاح 450 کیلومتر پروژه دوباندهسازی در سطح کشور، 90 کیلومتر مربوط به خراسان جنوبی بود و سال گذشته نیز از 95 کیلومتر کل کشور، 30 کیلومتر (32 درصد) در این استان افتتاح شد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه اعتبار راههای استان از سه منبع مالی پیگیری شده است، به افزایش بودجه استان اشاره کرد و گفت: اعتبار سال 98 حدود 220 میلیارد تومان بود که سال گذشته به 480 میلیارد و امسال به 740 میلیارد تومان رسید.
اولین بار جذب اعتبار از محل ماده 56
وی گفت: از محل ماده 56 نیز 50 میلیارد تومان از بانک مسکن برای دوبانده سازی جاده بیرجند - قاین تخصیص یافت که در تاریخ خراسان جنوبی و جنوب خراسان اولین بار انجام شد.
داعی افزود: 40 میلیارد تومان دیگر نیز از این محل برای جاده بیرجند - قاین در حال پیگیری است که قرارداد مبادله شده و تضمیننامه بتازگی توسط سازمان برنامه و بودجه صادر شد.
وی بیان کرد: علاوه بر این از محل ماده 56 نیز 100 میلیارد تومان برای جاده سربیشه - ماهیرود از بانک تجارت و 50 میلیارد تومان برای دیهوک - فردوس از بانک سپه تضمیننامهها صادر شده و برای ماده 22 رفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی یکی دیگر از راههای تامین مالی راههای استان را تهاتر ذکر کرد و گفت: از این محل پارسال 45 میلیارد تومان در حوزه راههای استان استفاده کردیم.
وی با بیان اینکه از ظرفیتهای مالی حداکثر استفاده را کردهایم افزود: در قانون بودجه 1400 با پیگیریهای زیاد توانستیم برای محور خوسف - سه راهی راهداران - دیهوک - طبس ردیف بودجه اخذ کنیم.
رئیس جمهور 19 شهریور سال گذشته در سومین سفر استانی به خراسان جنوبی سفر کرد که رهاورد این سفر برای استان بیش از 100 نوع مصوبه بوده و مبلغ 11 هزار و 725 میلیارد تومان در قالب مصوبات سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی برای سه سال (1400 تا 1402) اختصاص یافته است.