روایت خبرنگار فارس از دیدار مداحان با رهبر انقلاب؛ جهاد تبیین کنید آن هم دقیق و حرکتآفرین
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، دیدار سالانه مداحان با مقام معظم رهبری صبح چهارشنبه 13 دیماه همزمان با سالروز میلاد حضرت زهرا (س) برگزار شد، امسال هم توفیق داشتم در این جلسه حضور پیدا کنم. از همان ابتدای صبح حضور جمعیت بسیار جلوی دربهای ورودی خبر میداد که تعداد شرکتکنندگان به دوران قبل از کرونا برگشته است و جمعیت بسیاری امروز مهمان حضرت آقا خواهند بود. دیدار مداحان با رهبر انقلاب امسال چهل ساله شد. این جلسه حال و هوای شادی دارد به این جهت که میلاد مادر سادات است. با اینکه امسال جلسه با سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی مقارن شده بود و یاد حاج قاسم گریه حضار و رهبر را در پی داشت اما امسال مداحان در جلسه کف هم زدند.
راهکاری برای اینکه «بنشین» کمتر شنیده شود
از حدود ساعت هفت جمعیت فوج فوج وارد فضای حسینیه شد و هرکس به محض ورود تلاش میکرد تا جایی بنشیند که در اولویت اول مقام معظم رهبری را ببیند و در گام دوم بتواند نگاهی هم به تریبون مداحان داشته باشد. بعد از اینکه تعداد جمعیت بیشتر میشد مثل هرسال مداحیها لابلای جمعیت آغاز شد. آنچه امسال حالب توجه بود اینکه مداحانی که میخواستند در این فاصله تا مراسم اصلی از جای خود بلند شوند و بخوانند، برنامهریزی داشتند و از قبل شعر حاضر کرده بودند و تلاش کرده بودند شعری باشد تا جمعیت همراهی کند و کمتر بگویند بنشین.
دعوای کسره و فتحه
حوالی نیم ساعت مانده به شروع رسمی مراسم، علیاکبر حائری که پشت تریبون رفت تا سرود همگانی را تمرین کند. با شروع خواندن او البته تذکرهای برخی مداحان و صف اولیها شروع شد. یکی میگفت لبیک یا فاطمه الزهرا باید کسره بگیرد و با فتحه نخوانید و دیگری میگفت از جمعیت بخواهید حماسیتر بخواند.
احترام رهبر انقلاب برای تلاوت قرآن
با این همه دیدار رسما آغاز شد و تلاوت قرآن شروع شد. آنچه درس بود و کمتر توجه شد، همزمان با تلاوت قرآن جمعیت همهمه داشت اما رهبر انقلاب نگاه خود را پایین انداخته بودند و ادب و احترام کرده بودند. کاش این ظرافتها مورد توجه قرار گیرد.
ندای مرگ بر آمریکا
مجتبی رمضانی مداح سرشناس کشورمان که به قول خود به عنوان مداح شهید گمنام شناخته میشود، گریزی هم به آن زد، پشت تریبون رفت و خواند. او قبل از شعر اصلیاش در دوبیتی اشاره کرد که هدف از این مدحخوانی جدای از مدح خضرت زهرا، زیارت آقا و دست بوسی ایشان است. این جمله راه را برای گفتوگوهای بعد خواندن همه مداحان باز کرد. او شعر خود را با مدح حضرت زهرا آغاز کرد و بعد سراغ حاج قاسم سلیمانی رفت. او بیت جالبی داشت که خواند: همچنان می چرخد این اندیشه در افکار ما کدخدای عده ای شد قاتل سردار ما اینجا بود که جمعیت یکصدا مرگ بر آمریکا سر داد.
سلام بچه محلهای ابراهیم هادی به رهبری رسید
محسن عراقی مداح جوان و خوش آتیه نفر بعدی بود که پشت تریبون رفت و خواند. او با لحن خاص و تحریرهایش فضای حسینیه را دگرگون کرد. آخر مداحی گفت حضرت آقا سلام بچه محلهایم را خدمت شما آوردم. بعد خواندن هم که فضا را مناسب دید محضر آقا رفت و با همان شیرینزبانیهای خاص خود گفت آقا ما بچهها محلهای شهید ابراهیم هادی هستیم.
سلام یا مهدی...
سومین مداح امروز مهمان بین الملل مراسم سید الحجاری حجازی از لبنان بود که حاج احمد واعظی برای معرفی او کفت، خواننده نسخه لبنانی سلام فرمانده است. او مدح حضرت زهرا را به عربی خواند که در گوشواره میخواند ام ابیها فاطمه که حمعیت با او همراهی میکرد. در آخر هم از آقا اجازه گفت و بندهایی از سرود سلام یا مهدی را خواند.
غوغای شاعر
محمد رسولی شاعر آئینی کشورمان امروز در مراسم شعرخوانی کرد. شعر پرمضمون او از نقاط ویژه دیدار امسال بود که بسیار مورد توجه بود. او هم با مدح حضرت زهرا آغاز کرد و از امیرالمومنین خواند:
در حقوق زن طلبکاریم ما آی دنیا فاطمه (س) داریم ما
این بیت رسولی مورد توجه جمعیت قرار گرفت و حتی شروع کردند به کف زدن که در نوع خود جالب و تازه بود. رسولی بعد سراغ داستان کربلا و شبیهسازی آن با دوران کنونی رفت که بسیار مورد توجه جمعیت شد. در بیتی خواند: می کشاند تا فراتش نیل را غرق خواهد کرد اسرائیل را جمعیت در این موقع شعار مرگ بر اسرائیل را سر دادند. در بخش بعدی محمد رسولی آقا را خطاب خود قرار داد و سراغ موضوع حاج قاسم رفت و خواند:
صبح آزادی هوایت عالی است حیف، جای حاج قاسم خالی است
بعد او ما هم در آتش زنده ایم هم چنان با خاطراتش زنده ایم
یادتان می آید او اینجا نشست؟ ساحلی در محضر دریا نشست
هرکه دید او را به حالش رشک برد تا شهادت محملش را اشک برد
آشنا با گریه و درد است او با شهادت زندگی کرده است او
در ادامه شعرخوانی از شهید سیدرضی موسوی هم نام برد. در پایان هم محمد رسولی محضر رهبری رفت و مورد تفقد ایشان قرار گرفت.
گلایهای از مسوولان
طاهر قلندری مداح جوان آذری زبان مداح بعدی بود که پشت تریبون رفت و مدیحهخوانی کرد. او در بخشی از شعر خود خواند:
خواهم اینک کلام حق جویم دو سه بیتی ز دردها گویم
ای عزیزی که روی کاری تو ای رفیقی که پست داری تو
مردم ما همیشه یار هستند همچو مقداد پای کار هستند
بیشتر فکر درد ملت باش پی حل نیاز امت باش
ز خودت ثبت کن نکو اثری درس گیر از نصیحت پدری
عطر و بوی خراسان حسینیه را گرفت
حاج احمد واعظی وقتی خواست امیر کرمانشاهی را به تریبون دعوت کند، خوش سلیقگی کرد و دلها را روانه مشهد و آستان قدس رضوی کرد. کرمانشاهی هم مداحی خود را با دوبیتی درباره حرمهاس مشهد و قم آغاز کرد و بعد مدحخوانی کرد.
خواندن کرمانشاهی یکی از رخدادهای فنی و قوی مراسم امروز بود. شعر قوی و لحن عالی و صدای خوش او موجب شد جمعیت استقبال خوبی کند. او در شعر خود در اشارهای به کمکاریها گفت حیف است که از دبستانیها غافل شدیم.
کرمانشاهی در پایان هم به امیرالمومنین پرداخت و در آخر هم مولودی مشهور محمود کریمی را خواند:
منی که از تولدم تو کشوری بزرگ شدم که از سر ماذنه هاش اسم علی و بچه هاش پیچیده سمت هر طرف دل میره ایوون نجف می خوام که نوکرش باشم غلام قنبرش باشم با علی با علی با علی تا آخرش باشم علی حبه جُنه قسیم النار و الجَنه وصی المصطفی حق امام الانس و الجِنه
این اثر مشهور با همخوانی جمعیت همراه شد و مردم با اشک میخواندند. در آخر هم سرود همخوانی شد تا نوبت به سخنرانی مقام معظم رهبری برسد.
بار جهاد تبیین روی دوش مداحان است
مقام معظم رهبری امسال مجدداً روی جهاد تبیین تاکید کردند و حتی نام این جلسه را جلسه تبیین مجاهدانه گذاشتند. آقا امروز نحوه جهاد تبیین را براس مداحان و هیأتیها تبیین کردند و حتی داشتهها و مصادیق را هم برای آنان روشن کردند.
ایشان فرمودند کار حضرت زهرا از جنس جهادتبیین بود و بعد فرمودند که امام خمینی هم در عصر حاضر بزرگترین جهادکننده تبیین بودند. ایشان فرمپدند امام با زیان و منطق تبیین میکردند تا مداخان بدانند چه راه و روشی باید بروند. بعد فرمودند مداح معارف اسلامی، معارف اهل بیت، ناریخ اسلام و مصائب اهل بیت را در اختیار دارد که با بهره از آنانها باید جهادتبیین کند. آن هم جهاد چتبیین دقیق و حرکت آفرین.
پایان پیام /