روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله گفتوگو با یک بازنده، ترور شهید سلیمانی، نقض آشکار حقوق بین الملل، 5 وعده رئیس جدید بانک مرکزی به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله گفتوگو با یک بازنده، ترور شهید سلیمانی، نقض آشکار حقوق بین الملل، 5 وعده رئیس جدید بانک مرکزی به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «گفتوگو با یک بازنده» نوشت: اینکه رسانه هایی که تا دیروز علیه اسلام، انقلاب اسلامی و بنیان گذار آن نفرت پراکنی می کردند اکنون به بازخوانی تحریر الوسیله حضرت امام (ره) برای تفسیر حکم اعدام محارب روی آورده اند و یا کانال هایی که ساخت کوکتل مولوتوف و خلع سلاح نیروی انتظامی را آموزش می دادند، به آموزش چگونگی پاسخ به سؤالات در جلسات بازجویی رسیده اند؛ بهتر از هر چیز دیگری نشان می دهد مرحله آشوب به خط پایان خود می رسد. یک مرحله از پروژه ای که قرار بود هوشمندانه طراحی شود اما بیش از حد احمقانه به نظر رسید. حالا زمان آن است تمام اجزای صحنه را در کنار یکدیگر مشاهده کنیم. ماجرا در 26 شهریور 1401 با فوت ناگهانی یک دختر جوان آشکار شد اما هرگز در این تاریخ شروع نشد. شروع پروژه را شاید بتوان در فروردین 1401جایی میان ملاقات آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا با نفتالی بنت نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی جست وجو کرد. وقتی وزیر خارجه آمریکا ناامید از تحمیل زیاده خواهی های واشنگتن به ایران در مذاکرات رفع تحریم ها، از مقامات اسرائیل خواست طرح جایگزین خود را ارائه دهند. طرحی که جزئیاتی از آن اعلام نشد اما می شد در میان اخبار و رویدادها ردی از آن یافت. پیشتر وقتی بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از لزوم تدوین طرح جایگزین (طرح B) صحبت کرده بود، نایب رئیس اندیشکده کوئینسی در آمریکا به خبرنگار الجزیره گفت: به نظر می رسد آنچه که از آن به عنوان طرح جایگزین (طرح B) مطرح است.
وطن امروز: مهدی گرگانی در مطلبی با عنوان «روایت حفاظت شیعیان از مسیحیان» چنین نوشت: پیروزی جورجیا ملونی رهبر حزب راستگرای برادران ایتالیا در انتخابات پارلمانی این کشور، صحبت های چند سال پیش وی در حمایت از ایران و حزب الله لبنان را دوباره به سوژه تحلیل های خبری غربی ها و رسانه های رژیم تروریست صهیونیستی تبدیل کرده است. غربی ها نگران این هستند که انتخاب جورجیا ملونی به عنوان نخست وزیر ایتالیا، پروژه تبلیغاتی دروغین آنها در زمینه سرکوب اقلیت مسیحیان توسط ایران، سوریه و حزب الله را بی اعتبار کند. ملونی دسامبر 2018 درباره جنگ سوریه گفته بود اگر حزب الله و بقیه متحدان سوریه مثل ایران نبودند، مسیحیان سوری حتی نمی توانستند تولد مسیح را در روز کریسمس جشن بگیرند. وی همچنین تاکید کرده بود سوریه و متحدانش از اقلیت مسیحیان در سوریه محافظت می کنند. ملونی سال 2014 نیز در جریان حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به بیمارستان ها و مراکز غیرنظامی در غزه، در توئیتی نوشته بود: یک قتل عام دیگر کودکان در غزه. روزنامه تایمز اسرائیل با اشاره به پیروزی ملونی در انتخابات ایتالیا و مواضع وی درباره ایران و حزب الله، در گزارشی نوشت: رهبر راستگرای ایتالیا که زمانی از حزب الله و ایران به خاطر محافظت از مسیحیان سوری تمجید کرده بود پیروز شد.
اطلاعات: فتح الله آملی در مطلبی با عنوان «وحدت کلمه» نوشت: نماز جمعه دیروز شلوغتر بود. صفی که برای تحویل موبایل در ورودی محل نماز مصلا تشکیل شده بود به خوبی آن را نشان می داد. احتمالا در شهرستان ها هم شاهد همین وضعیت بوده ایم، چند مناسبت درهم گره خورده بود. هم نمایش دینداری جماعت پس از قضایای اخیر که بسیاری را به ضرورت حضور در صحنه ترغیب کرده بود، هم سالگرد 9 دی بود و هم شهادت سردار سلیمانی که در آستانه آن حادثه تروریستی جنایت باری که با دستور رئیس جمهور تروریست پرور وقت آمریکا رقم خورده بود هستیم. جماعت آمده بودند تا وفای خود را به نمایش بگذارند و وحدتشان و دینداری شان را به رخ بکشند. اگر گمان کنیم که آنها مشکلی ندارند. خوب زندگی می کنند، با دلار 40 هزار تومانی و تورم 48 درصدی کنار آمده اند و در معیشت و سختی زندگی ندارند سخت در اشتباهیم. شعارهایی که در همین نمازجمعه سر داده می شد پس از حمایت از اسلام و انقلاب و رهبری با مرگ بر غارتگر بیت المال ختم می شد نشانگر اعتراض آنان به کژکارکردی هایی است که درد نحوه اداره کشور آنرا می بینند و به آن اعتراض دارند که هم مطالبه مردم و هم مطالبه همه از جمله رهبری معظم انقلاب است. به همان نسبت که تحقیر معترضان به نحوه حکمرانی و دولت، امر نکوهیده ای است و باید صدایشان را شنید و بستر اعتراض مدنی برایشان فراهم کرد نادیده انگاشتن غیرت دینی و پشتوانه مردمی نظام هم چشم پوشی از واقعیت میدانی موجود است.
ایران: عباسعلی کدخدایی در یادداشتی با عنوان «ترور شهید سلیمانی، نقض آشکار حقوق بین الملل» چنین نوشت: ویژگی عصر حاضر، تأثیرپذیری جهان از رخداد های محلی و منطقه ای است و این امر، تمام کشورهای جهان را خواسته یا ناخواسته متأثر از آسیب های ناشی از اقدامات تروریستی می سازد. بر این اساس مسئولیت حفظ صلح و امنیت بین الملل بر عهده یکایک مدافعان حقوق بشری قرار گرفته است، بنابراین ضرورت مبارزه مؤثر و مستمر جمهوری اسلامی ایران با گروهک های تروریستی غرب آسیا چه به استناد قانون اساسی و چه بر اساس تعهدات حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران، نیروهای مسلح کشور و از در صف اول مبارزه را رأسا تروریسم قرارداد تا با هدف حفظ صلح و استقرار امنیت منطقه ای و بین المللی، به حمایت از قربانیان جنایات ضد بشری بپردازد. از مبارزه با رژیم جنایتکار صدام در طول جنگ تحمیلی تا مبارزه با گروهک های تروریستی وابسته به القاعده در منطقه، و از مبارزه با رژیم اشغالگر صهیونیستی تا مبارزه با گروه تروریستی داعش، روایت چهار دهه فعالیت ضدتروریستی جمهوری اسلامی ایران را بازگو می کند که با تلاش و مجاهدت خستگی ناپذیر مجاهدانی چون شهید سرافراز، حاج قاسم سلیمانی محقق شده است. شهید سلیمانی در دوران مجاهدت ها و مبارزات بشردوستانه بی وقفه خود، با بزرگ ترین تروریست های تاریخ به مبارزه پرداخت و در پایان، با توفیق در مأموریت خود در نابودی کامل گروه تروریستی داعش، پایان موفقیت آمیز این مأموریت خطیر را با ارسال نامه ای به رهبر معظم انقلاب اعلام کرد تا نقش کلیدی و غیرقابل انکار جمهوری اسلامی ایران در عرصه مبارزه با تروریسم را بر جهانیان آشکار سازد.
جام جم: محمدحسین علی اکبری در گزارشی با عنوان «5 وعده رئیس جدید بانک مرکزی» این گونه نوشت: پنجشنبه هفته گذشته مصطفی قمری وفا سخنگوی بانک مرکزی ایران اعلام کردعلی صالح آبادی در جلسه اضطراری هیات دولت از سمت خود استعفا کرد و محمدرضا فرزین وارد ساختمان شیشه ای میرداماد شد. یکی از وظایف رئیس کل بانک مرکزی صیانت از ارزش پول ملی است. شواهد نشان می دهد وجود تورم در کشور باعث شده بهترین عملکرد روسای کل بانک مرکزی به این خلاصه شود که لرزش پول ملی کمتر کاهش یافته و تقویت ریال در برابر ارزهای دیگر تقریبا به فراموشی سپرده شده است.
جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «شما مردم ایران را نشناخته اید» نوشت: در حوادث پاییز 1401، در دستور چیزی که مرتبا کار رسانه های خارجی قرار می گرفت و البته مسبوق به سابقه نیز است، تلاش برای مصادره کردن ملت ایران بود. تقابل برای معرفی جمعی که گرایش های نزدیک به غربیان دارند به عنوان اکثریت مردم ایران البته پیشینه ای طولانی دارد و ماجرای تازه ای نیست. اما نکته بسیار مهمی آن را در نظر نمی گیرند که رسانه ها و تحلیلگران غربی معمولا این است که ایران و جامعه ایرانی حاصل نام گذاری های پساوستفالیایی دولت - ملت ها یا نتیجه فلان قطعنامه سازمان ملل یا طرح تقسیم سرزمین ها میان استعمارگران اشتباه بزرگ غربی ها در تحلیل مردم ایران نیست. دقیقا همین است که سابقه تاریخی تمدنی و قدمت جامعه ایرانی را نادیده می گیرند و تصور می کنند هویت ایرانی برساخته یک سده گذشته است و با کنش رسانه ای می توان ژرفای باورهای ایرانی را تغییر داد. نمی توان انکار کرد که تعاطی فرهنگ ها در دوره مدرن، و به ویژه عصر ارتباطات، بر جامعه ایرانی هم تأثیرات خود را گذارده، اما روشن است که مجموعه ای از هنجارهای بنیادین و باورهای عمیق در جامعه ایرانی وجود دارد که اساس گرایش های عمومی ملت و اصول تعریف کننده هویت جمعی ایرانی را تشکیل می دهد.
جمهوری اسلامی: در تحلیل سیاسی هفته چنین نوشت: هفته ای که در ان به سر می بریم به ایام شهادت جانگداز جگرگوشه پیامبر، همسر ولایت و مادر امامت، حضرت صدیقه طاهره، زهرای مرضیه (س) همراه بود؛ بانوی بزرگواری که نه تنها الگویی برای عالمیان، بلکه حجت و دلیل خدا بر ائمه هدی نیز بود. این روزها و در آشفتگی های آزاردهنده فرهنگی موجود، گمشده اخلاقی جامعه را باید در تبعیت از رفتار و کنشگری حضرت زهرای مرضیه دانست که برگزیده الهی بود و گفتار و کردار ایشان نقشه راه بشریت و هدایت معنوی انسانیت است.