سه‌شنبه 6 آذر 1403

رییس جمهوری: دولت در کنار مردم سیلزده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رییس جمهوری: دولت در کنار مردم سیلزده است

چابهار - ایرنا - حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری پس از ورود به فرودگاه کنارک با حضور در روستای «عورکی» و بررسی وضعیت سیل در این منطقه خطاب به مردم این روستا گفت: دولت در کنار شما مردم سیلزده هست و از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی پس از ورود به فرودگاه کنارک با بالگرد در جمع مردم سیلزده روستای «عورکی» بخش دشتیاری شهرستان چابهار حضور یافت.

رییس جمهوری با حضور در میان مردم روستای «عورکی» چابهار از نزدیک از آخرین وضعیت امدادرسانی به سیلزدگان اطلاع یافت و دستورات لازم را برای تسریع در امدادرسانی به آسیب دیدگان ناشی از سیل صادر کردند.

روحانی خطاب به مردم سیلزده روستای عورکی گفت: دولت در کنار شما مردم سیلزده هست و از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.

دشتیاری شهرستان چابهار یکی از اصلی‌ترین کانون‌های بحران سیل در جنوب سیستان و بلوچستان است.

رییس جمهوری به منظور بازدید از مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان، بررسی روند امداد رسانی و حل مشکلات سیل زدگان امروز شنبه وارد چابهار شد و مورد استقبال استاندار و نماینده ولی فقیه در استان قرار گرفت.

دکتر روحانی بلافاصله پس از ورود به فرودگاه کنارک، از طریق بالگرد عازم مناطق سیل‌زده شد تا ضمن بازدید از این مناطق، از نزدیک در جریان روند امداد رسانی و اقدامات انجام شده در این زمینه قرار گیرد.

وی در سفر یک روزه خود به استان سیستان و بلوچستان علاوه بر بازدید از مناطق سیل زده، در جلسه ستاد مدیریت بحران استان نیز شرکت می کند.

رییس دفتر رییس جمهوری و وزرای کشور، راه و شهرسازی، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات و سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، رییس جمهوری را در بازدید از مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان همراهی می کنند.

در آیین استقبال از رییس جمهوری، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شماری از مدیران استان و بزرگان طوایف و اقشار مختلف مردم شیعه و سنی نیز حضور داشتند.

بارش باران سیل‌آسا که از شامگاه 19 دی ماه در جنوب و جنوب شرق ایران آغاز شد، سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت تاثیر قرار داد اما در سیستان بلوچستان نه تنها سبب جاری شدن سیل و تخریب زیرساخت‌های استان شد بلکه به دلیل پراکندگی جمعیت، ساکنان 14 شهرستان و 850 روستا را تحت تاثیر قرار دارد و راه ارتباطی اغلب روستاها را قطع کرد.

با فروکش کردن آب از اواسط هفته گذشته (23 دی) کار امدادرسانی به سیل‌زدگان قوت گرفت و به تدریج راه های روستایی در حال بازگشایی هست اما هنوز راه دسترسی 200 روستا قطع است.

بر اساس برآوردهای اولیه 20 هزار واحد مسکونی تحت تاثیر سیل بوده و خسارت وارده به زیرساخت های استان حدود سه هزار میلیارد تومان برآورد شده که به جاده ها، تاسیسات آب و برق، بخش کشاورزی، منازل مسکونی و... آسیب زده است؛ افزون بر هفت هزار راس دام در مناطق سیل زده تلف شده‌اند. مشکل اصلی اینجاست که معبر این روستاها اغلب بستر رودخانه های فصلی است و به همین دلیل تا وقتی که آب فروکش نکرده امکان امدادرسانی به صورت زمینی وجود ندارد. روستاهای باقیمانده اغلب در شهرستان های چابهار، کنارک، قصرقند، نیکشهر، فنوج و سرباز بویژه مناطق عورکی، تلنگ، کاجو، توتان، محمدان، پیرسهراب، گرگان و سفیدکوه قرار دارند.

هم‌اکنون در استان سیستان و بلوچستان هفت سد مخزنی و 23 سد تغذیه‌ای درحال بهره‌برداری است که سدهای پیشین، زیردان، خیرآباد، شی‌کلک، ماشکید و چاه نیمه‌ها از مهم‌ترین آنهاست. می‌توان در مجموع 2 میلیارد متر مکعب آب را در هفت سد مخزنی و 23 سد تغذیه ای این استان ذخیره سازی کرد؛ در بارش اخیر اکنون حدود یک و نیم میلیارد مترمکعب آب در این استان ذخیره سازی شده که هم برای کشاورزی و هم برای شرب و صنعت استفاده خواهد شد.