سرمایهگذاری در صنعت برق از نیازهای ضروری کشور است
معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری در صنعت برق یک نیاز ضروری برای کشور است، گفت: خاموشیهای چند روز اخیر یک هشدار بود تا با برنامهریزی و اتخاذ تدابیر لازم، انگیزه بخش خصوصی را برای سرمایهگذاری در این بخش افزایش دهیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری در جلسه شورای اقتصاد که روز دوشنبه به ریاست وی برگزار شد، با اشاره به گزارش وزارت نیرو درخصوص سرمایهگذاری در نیروگاههای برق آبی، بر لزوم حمایت از سرمایهگذاری در صنعت برق کشور تاکید کرد و گفت: سرمایهگذاری در صنعت برق یک نیاز ضروری برای کشور است. خاموشیهای چند روز اخیر در واقع یک هشدار بود تا با برنامهریزی و اتخاذ تدابیر لازم، انگیزه بخش خصوصی را برای سرمایهگذاری در این بخش افزایش دهیم.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به درخواست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر استفاده از فاینانس برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی برخی دانشگاههای کشور، اظهار کرد: لازم است با سرمایهگذاری و برنامهریزی دقیق به دنبال نوسازی و خرید تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاهها باشیم تا از فرسودگی تجهیزات دانشگاهها جلوگیری شود.
جهانگیری با اشاره به پیشبینیهای برای رفع تحریمها در آینده نزدیک اظهار امیدواری کرد با لغو تحریمها، فضایی مناسب ایجاد شود تا وضعیت دانشگاهها و تجهیزات آزمایشگاهی مراکز آموزشی ارتقا پیدا کند.
در این جلسه که وزیران امور اقتصادی و دارایی، نیرو، نفت، صنعت، معدن و تجارت، علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نیز حضور داشتند، درخواستهای برخی دستگاههای اجرایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست درخواست وزارت راه و شهرسازی مبنی بر اصلاح مصوبه سال 1393 شورای اقتصاد موضوع استفاده از تسهیلات مالی خارجی به منظور تدارک 150 تن ریل، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و به تصویب رسید.
همچنین درخواست وزارت کشور درخصوص اصلاح جدول زمانبندی دریافت و بازپرداخت تسهیلات مالی خارجی طرح تامین و ساخت 630 دستگاه واگن برای مترو تهران نیز در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت و تصویب شد.
اصلاح بندهایی از مصوبه سال 1398 شورای اقتصاد موضوع طرح جایگزینی 1 میلیون کولر گازی فرسوده با کولرهای گازی راندمان بالا در کشور و نیز اصلاح دستورالعمل نرخ خرید تضمینی برق به منظور ایجاد امکان حمایت از سرمایهگذاری در نیروگاههای برق آبی از جمله درخواستهای مطرح شده وزارت نیرو در این جلسه بود که به تصویب رسید.
در این نشست همچنین برخی درخواستهای وزارت نفت نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و به تصویب رسید.
اصلاح مصوبه موضوع طرح توسعه و بهرهبرداری میادین نفتی پارسی و پرنج و میدان نفتی یاران، درخواست سرمایهگذاری در طرح توسعه و بهرهبرداری از میدان نفتی سهراب، اصلاح مصوبه طرح گازرسانی به نیروگاه چابهار و کنارک و نقاط پراکنده استان سیستان و بلوچستان از طریق سی ان جی و نیز اصلاح مصوبه طرح حمایت از تولید و تبدیل کارخانهای و کارگاهی یک میلیون و 206 دستگاه خودرو دوگانه سوز / بنزینی به سی ان جی سوز و کمک به احداث 700 جایگاه عرضه گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) هوشمند از مصوبات امروز نشست بود.
صدور مجوز سرمایهگذاری از محل منابع داخلی شرکت خدمات هوایی پست و مخابرات (پیام) به منظور اجرای طرح ایجاد کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه پژوهشهای کاربردی برگزیده نیز درخواست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسه بود که با آن موافقت شد.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز درخواست خود مبنی بر صدور مجوز استفاده از تسهیلات مالی خارجی برای طرح خرید تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه شهید بهشتی را در این جلسه مطرح کرد که پس از بحث و بررسی به تصویب رسید.
صدور مجوز ارجاع کار به شرکت خارجی و تامین کالا و خدمات خارجی موضوع بند الف و تبصره 3 بند ب ماده 5 قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور در پروژه تولید هسته سرامیکی کاتالیست خودرو نیز درخواستی بود که در این جلسه از سوی جهاد دانشگاهی مطرح شد که مورد موافقت قرار گرفت.
انتهای پیام /