سرنوشت تلخ درختان چیتگر؛ ماجرای خشک شدن درختان دریاچه چیتگر چیست؟
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به مشکلات پارک جنگلی چیتگر از جمله کمبود آب که باعث آفتزدگی درختان شده است، گفت: آبرسانی به پارک دردستور کاراست. وضعیت درختان چیتگر بحرانی است این را ناصر امانی عضو شورای شهر تهران می گوید و تاکید می کند از دو بوستان جنگلی سرخه حصار و شیان هم بازدید می کند. به گفته او 8 هزار درخت خشک و آفت زده چیتگر بلاتکلیف رها شده اند و در صورت...
وضعیت درختان چیتگر بحرانی است این را ناصر امانی عضو شورای شهر تهران می گوید و تاکید می کند از دو بوستان جنگلی سرخه حصار و شیان هم بازدید می کند.
به گفته او 8 هزار درخت خشک و آفت زده چیتگر بلاتکلیف رها شده اند و در صورت ادامه این روند درختان نیمه خشک این بوستان جنگلی هم دچار مشکل می شوند.
اهمیت موضوع خشک شدن درختان بوستان چیتگر سرانجام پای دادگستری تهران را هم به این موضوع باز کرد و قرار است جمعی از کارشناسان دادستانی بررسی کنند که این درختان به عمد خشک شدهاند یا عواملی مثل تغییرات اقلیمی، کم آبی یا آفت دلیل خشک شدن این درختان بوده است.
علی صالحی، دادستان تهران روز گذشته با اعلام این خبر گفت: با توجه به حساسیت امر و در راستای صیانت از انفال و ثروتهای عمومی، دستور رسیدگی به علل خشک شدن درختان منطقه چیتگر با قید فوریت خطاب به دادسرای ناحیه 37 (ویژه انفال) صادر شد و پس از بازدید معاون دادستان و سرپرست دادسرا از محل، در جلسه با دستگاههای متولی تصمیمات لازم اتخاذ و دستورات لازم جهت حفاظت از درختان صادر شد.
دادستان تهران، افزود: در جلسه دادستانی تهران با مدیران منابع طبیعی و آبخیزداری شهر تهران، سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران، شرکت آب و فاضلاب شهر تهران، شهردار منطقه 22، رئیس اداره محیط زیست شهر تهران مقرر شد راهکارهای جلوگیری از خشک شدن درختان و احیای آنها با تشکیل کارگروه ویژه بررسی شود و برنامه اجرایی مشخص با لحاظ موقعیت محل و اقدامات لازم تهیه و نتیجه اقدامات انجام شده به دادستانی گزارش شود.
قید فوریت برای پلاککوبی درختان چیتگر
به گفته صالحی، اعضای این کارگروه قرار است به صورت ماهانه و با حضور سرپرست دادسرای ناحیه 37 ضمن بازدید از بوستان چیتگر بر روند انجام اقدامات نظارت داشته باشند.
دادستان تهران با اشاره به اهمال صورت گرفته در سالیان متمادی و آسیب جدی به درختان این منطقه، عنوان کرد: مقرر شده هیئتی از کارشناسان رسمی مجرب دادگستری علت خشک شدن درختان را بررسی و روش های احیای این بوستان را شناسایی کنند تا تدابیر قانونی در این خصوص اتخاذ شود. بر اساس گفتههای دادستان تهران، مقرر شده برای جلوگیری از تعرض و سوءاستفاده احتمالی اشخاص در اراضی بوستان چیتگر، اداره منابع طبیعی برای اخذ سند کاداستر این اراضی اقدام و نتیجه را به این دادستانی اعلام کنند.
همچنین با توجه به تکالیف قانونی سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران درباره تهیه شناسنامه و پلاککوبی کلیه درختان، مقرر شد این سازمان با قید فوریت نسبت به پلاککوبی درختان بوستان چیتگر اقدام و آمار درختان پلاککوبی شده و همچنین درختان خشک، سالم و دارای قابلیت بهبود را به صورت هفتگی به دادستانی تهران اعلام کند.
تاکید مدیریت شهری بر حفظ و نگهداری چیتگر
موضوع خشک شدن درختان بوستان چیتگر از سوی مدیریت شهری نیز مورد توجه قرار گرفته بود. یکشنبه هفته جاری، در دویست و چهل و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران این موضوع در تذکری از سوی ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران مورد اشاره قرار گرفت و عنوان شد که دادستانی با بازدید از این بوستان، رسیدگی به موضوع را در دستور کار قرار داده است.
امانی با اشاره به روز محیط زیست، رسیدگی به بوستان های ارزشمند از جمله بوستان چیتگررا ضروری دانست و گفت: خوشبختانه بعد از جلسه هفته گذشته با مدیرعامل آبفا، آب به روی بوستان چیتگر باز شد و درختان و فضای سبز این بوستان پس از سالها سیراب شدند. تذکر من نگرانی در مورد درختان خشک شده و آفت زده این بوستان است.
او با بیان اینکه سال قبل هشت هزار و 800 اصله درخت خشک و یا آفت زده بود، یادآور شد: این درختان چکش خورده و علامت گذاری شده و 800 اصله توسط پیمانکار منابع طبیعی جمع آوری و مابقی بلاتکلیف رها شده اند و این نگرانی وجود دارد که آفت به سایر درختان نیز سرایت کند.
امانی تأکید کرد: کوتاهی و بیتوجهی ها منجر به این اتفاق شده و 10 سال است که این وضعیت در بوستان چیتگر ایجاد شده است. هرچند خجالت زده هستیم و شاید روی قطع کردن این تعداد درختان را نداشته باشیم اما باید پیش از واقعه درباره راه علاج آن بیاندیشیم.
امانی ادامه داد: هفته قبل دادستان تهران نیز از بوستان چیتگر بازدید کرده و این احساس خطر به تمام مدیران عالی استان منتقل شده است. شهرداری چندین بار با اداره کل منابع طبیعی مکاتبه کرده اما نتیجه ای حاصل نشده و اگر رئیس شورا صلاح بداند، درخواست داریم مکاتبه ای با این اداره کل انجام دهد.
گفتنی است مسئولیت حفاظت از بوستان های جنگلی تهران بر عهده شهرداری تهران نیست و بر همین اساس،
مهدی پیرهادی در دویست و چهلمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری گفت: باید به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت کاشت درختان توجه ویژه داشته باشیم. سازمان جنگلها اقداماتی در بوستان سرخه حصار انجام داده و در بوستان چیتگر و لویزان نیز سازمان جنگلها در کنار شهرداری که بهره بردار بوستان هاست، باید ورود کند و نسبت به جلوگیری از آفت زدگی در بوستان ها به ویژه بوستان چیتگر که معضلی جدی است، اقدام کند.
وی افزود: شهرداری نیز موارد را پیگیری و به شورا اعلام کند و اگر لازم باشد ما از دادستانی موضوع را پیگیری خواهیم کرد. اگر نیاز به اصلاح افراد باشد مراجع باید نسبت به این موضوع اقدام کنند.
پیرهادی با بیان اینکه شهرداری اعلام کرده بود که در سال جاری 20 باغ را در دست تملک دارد، یادآور شد: با توجه به اینکه باغات در سال قبل مشخص شده تقاضا می کنیم توافقات سریع تر به نتیجه برسد و تا پایان سال بوستان ها به بهره برداری برسد و به عنوان اولویت در نظر گرفته شودمنبع: روزنامه همشهری.
دریاچه تهران هم خشک می شود؟ / حجم آب دریاچه چیتگر چقدر است؟
کم آبی چند ساله تهران، تبخیر آب و عدم تأمین حق آبه دریاچه چیتگر باعث شده بحران خشکی بیخ گوش این دریاچه قرار بگیرد و در پی این اتفاق با ورود اعضای شورای اسلامی شهر تهران و هشدارهای آنها برای تأمین این حق آبه؛ شهرداری تهران عزم خود را برای احقاق حق آبه این دریاچه جزم کرده است.
به گزارش عرشه آنلاین، دریاچه شهدای خلیج فارس؛ دریاچهای مصنوعی با مساحت تقریبی 130 هکتار که در غرب تهران و منطقه 22 شهرداری و شمال پارک جنگلی چیتگر قرار گرفته است.
کم شنیده نمی شود اخباری از مشکل حق آبه تالاب های مختلف کشور مشکلی که هورالعظیم و گاوخونی با آن دست و پنجه نرم می کنند. در حقیقت موضوع حق آبه در کشور آنقدر جا نیفتاده و مهجور است که در حفظ دریاچه مصنوعی هم با معضل مواجه شده ایم. چندی پیش اخبار روند خشک شدن دریاچه آزادی منتشر شد؛ دریاچهای که قهرمانان برخی رشتههای ورزشی مانند قایقرانی در آن تمرین میکنند. این اواخر نیز به قدری تراز آبی آن کاهش یافته بود که با وساطت و رایزنی دو وزیر کابینه مشکل تا حدی رفع و رجوع گردید و حال صحبت از خطر در کمین دریاچه شهدای خلیج فارس است.
دریاچه چیتگر در حال خشک کردن تدریجی منطقه 22 است!
محمدباقر قالیباف در سال 89 کلنگ احداث دریاچه چیتگر را زد درحالیکه جز چند آپارتمان حوالی آن ساختوساز دیگری در منطقه 22 نبود و در طرح جامع هم به اذعان اعضای شورای شهر تهران تا 200 هزار نفر بارگذاری جمعیت دیده شده بود اما آنچه امروز در این منطقه شاهد هستیم، فارغ از دریاچهای چشمنواز، جنگلی از برجهاست که گران و بدون سرانه خدماتی همچنان در حال بزرگترشدن هستند. بهعبارت دیگر منطقهای که بهعنوان شُشهای تهران و پهنه ویژهای با کاربری تفرج و گردشگری و البته خدماتی در نظر گرفته شده بود، حالا نهتنها برای تأمین نیازهای خود دچار مشکلات اساسی است، بلکه حتی در تأمین سرانههای اساسی خود از جمله تأمین آب موردنیاز خود مانده است و شورایاران این منطقه وقتی به شورای شهر گزارش میدهند، عدم تأمین آب موردنیاز برای محلات و فضای سبز و خشکشدگی درختان در این محدوده جزء اولویتهایشان است. درباره چنین پروژه مهمی که یک منطقه و بخشی از یک شهر را تحتتأثیر قرار میدهد، مسئله تأمین آب موردنیاز اهمیت اصلی را دارد اما شهرداری تهران آب موردنیاز دریاچه چیتگر (شهدای خلیج فارس) را از کجا تأمین میکند و چرا درباره اخبار خشکشدن درختان و فضای سبز و پارکهای اطراف دریاچه پاسخ روشنی وجود ندارد.
هم اکنون دیگران می خوانند-
آب پاکی برنامه و بودجه روی دست بازنشستگان؛ منتظر همسان سازی نباشید
-
فال قهوه امروز جمعه 18 خرداد 1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
قیمت گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون / قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار
-
فال شمع امروز جمعه 18 خرداد 1403 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان
-
تقویم نجومی امروز پنجشنبه 17 خرداد 1403/ تقویم همسران امروز
-
بیمه شدگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی بخوانند
-
احمدی نژاد بازار تهران را بر هم ریخت، تصاویر عجیب از محمود احمدینژاد در بازار تهران