سرگیجه ضدانقلاب در دروغپردازی از مرگ یک تروریست / ماجرای جزایر سهگانه ایرانی و آزمون وطن پرستی اصلاحطلبان!
براندازان در فضای مجازی و در رسانههای غربی هیاهو به راه انداختهاند که یک زندانی کرد را جمهوری اسلامی کشته است، اما ماجرا چیست؟
سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
************
روزنامههای امروز چهارشنبه 21 تیرماه در حالی چاپ و منتشر شد که دلخوری اوکراین از رفتار ناتو، ماجرای شورای قرابت با مونتاژکارها! پایان مهلت خلع سلاح گروههای تروریستی در شمال عراق و تیترهایی درباره درگذشت احمدرضا احمدی شاعر موج نو در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
ششمین نشست مشترک وزیران امور خارجه شورای همکاری خلیج فارس با فدراسیون روسیه در زمینه گفتوگوهای راهبردی روز دوشنبه در مسکو برگزار شد که با صدور بیانیه پایانی به کار خود خاتمه داد. در این بیانیه وزرای امور خارجه روسیه و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس (عربستان، امارات، قطر، عمان، کویت و بحرین)، به مسائل مربوط به ایران نیز پرداختند، این بیانیه مورد توجه روزنامههای اصلاحطلب بوده است.
روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «تعلق ابدی» مینویسد:
به نظر میرسد که نشستهای دورهای شورای همکاری خلیج فارس چه در سطح سران، وزرای امور خارجه یا هر سطح دیگری عملا با تکرار ادعاهای بیاساس درباره جزایر سهگانه همراه بوده است و همواره در بیانیههای خود موضوع تعلق تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی به امارات متحده عربی را به یک «موتیف دیپلماتیک و سیاسی» تبدیل کردهاند. شاید نکته حائز اهمیت دراینباره به تغییرنکردن نگاه این کشورها حتی پس از امضای توافق سهجانبه پکن در اسفندماه سال گذشته و احیای روابط ایران و عربستان بازگردد که نشان میدهد با وجود این مهم، کماکان کشورهای حاشیه خلیج فارس ضمن ازسرگیری روابط، برخی چالشهای سابق خود را هم حفظ کردهاند.
شرق نوشته است:
در سوی دیگر موضوع میزبانی روسیه از نشست مشترک با اعضای شورای همکاری خلیج فارس و نیز امضای مسکو در پای بیانیه پایانی مشترک که به نوعی تأیید کرملین در قبال ادعاها درباره جزایر سهگانه است، حکایت از آن دارد که برخی محافظه کاران وطنی پای اسب بازنده شرطبندی کردهاند و پوتین بنا به اقتضائات سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی و امنیتی و مبتنی بر مصلحت و منافع ملی بهراحتی توان انعطاف و تعامل با هر کشوری را دارد.
روزنامه سازندگی و هممیهن نیز در مضوعی مشترک و اشنایی مشابه بیانیه جدید شورای همکاری خلیج فارس را «خنجر روسی» خوانده و نوشتهاند:
روسیه در سالهای اخیر تلاش کرده که نفوذ و حضورش در خلیجفارس را افزایش دهد و حدود سه سال پیش یک طرح صلحی داد برای خلیجفارس که هیچکس تحویل نگرفت، برای اینکه روسیه واقعاً وزن و جایگاه تأثیرگذاری زیادی در حوزه خلیجفارس نداشت که بخواهد این طرح صلح مورد توجه قرار بگیرد. نه ایران از این طرح صلح استقبال کرد و نه طرفهای شورای همکاری خلیجفارس توجه چندانی کردند. اما بعد از اینکه روسیه توسط کشورهای غربی تحریم شد، کشورهای امارات و عربستانسعودی یک نوع همکاری نزدیک را با روسیه برقرار کردند.
عربستان برای توازنبخشی روابطش با آمریکا و گرفتن امتیازهای بیشتر از طرف آمریکاییها سعی کرده با روسیه در بازار نفت همکاری کند. بهرغم اینکه بایدن شخصاً از عربستان سعودی خواست که تولید نفت را با هدف کاهش قیمت نفت و کاهش نیاز به نفت روسیه افزایش بدهد ولی عربستان سعودی چنین کاری را نکرد بلکه از طریق اوپکپلاس با روسیه هماهنگ بود. این همراهی اهمیت فوقالعادهای برای روسیه داشت و توانست در بازار انرژی تولید را کاهش داده و قیمتها را حفظ و افزایش دهد. از سوی دیگر هم اماراتیها فضای خیلی خوبی برای جذب سرمایه روسی فراهم کردند و الان امارات مرکزی برای دور زدن تحریمها شده است.
روزنامه آرمان امروز هم بیانیه جدید را عهدشکنی روسها خوانده و مینویسد:
این نشست مشترک عربی روسی حدودا یک ماه بعد از نشست مشترک مشابهی با وزیر خارجه آمریکا در ریاض و دو ماه بعد از دعوت عربستان از زلنسکی برای مشارکت در نشست سران عرب برگزار شد. همین دو نشست و نشست های قبلی با چین و میزبانی از زلنسکی برآیندی از رویکرد این شش کشور عربی برای موازنه و تعادل در سیاست خارجی به موازات کم رنگ شدن تمرکز آمریکا بر خاورمیانه در نتیجه الزامات تقابل با چین و روسیه است. همین رویکردی که متحدان سنتی آمریکا در منطقه در پیش گرفته اند، در کنار فاکتورهای تاثیرگذار دیگری همچون جایگاه آن ها در تامین انرژی دنیا و اقتصاد جهانی و برخورداری از منابع کلان سرمایه گذاری، این کشورها را در موقعیتی قرار داده است که روسیه و چین برای دوستی با آن ها و لو به قیمت رنجاندن ایران، با آمریکا در تیول های سنتی اش در منطقه رقابت کنند و به تبع آن نیز این چنین در برخی مسائل اختلافی منطقهای از موضع این کشورها حمایت کنند. حمایتی که نشان می دهد ایران برای روسیه در جایگاه آخر قرار دارد و حتی اگر نیاز باشد روسیه برای یک مشت دلار حاضر است خنجری در قلب ایران فرو کند.
البته مواضع روزنامههای اصلاحطلب در برخورد با هر عاملی که تمامیت ارضی کشورمان را تهدید کند اقدامی شایسته است، و هیچ کشوری در شرق و غرب نیمکره حق ندارد یک سانتیمتر به خاک ایران تجاوز کند. اما سوال مهم آن است که چرا رسانههای دست چپی تنها رگ غیرتشان در زمانهای خاص باد کرده و دربرابر تحقیر کشورهای غربی زبان در کام فرو میبرند! این سوال پاسخی روشن دارد، منافع ملی از نگاه این جریان سیاسی تا زمانی ارزش دارد که مطابق منافع جناحی و گروهی باشد، بیراه نبود که مقامات رژیم صهیونیستی در اوج فتنه 88 از افراطیون مدعی اصلاحات با عنوان «سرمایههای اسرائیل در ایران» نام میبردند. این تحقیر پسندی تا جایی بود که برخی در تهران از ترکمانچای دفاع فلسفی کرده و برجام 2 را تنها راه برای ادامه حیات ایران میدانستند، القصه که وطن پرستی و داشتن عرق ملی ساعت و زمان و جناح ندارد، همین یک درس برای آزمون ایران دوستی کافی است!
نگرانی ارگان سازمان سیا درباره جزایر ایرانی
پشت پرده ماجرای مرگ یک تروریست!
براندازان در فضای مجازی و در رسانههای غربی هیاهو به راه انداختهاند که یک زندانی کرد را جمهوری اسلامی کشته است. رادیو فردا مدعی شده که «فعالان حقوق بشر شنبه 18 تیر از کشته شدن موسی اسماعیلی، یک زندانی سیاسی کرد اهل پیرانشهر، زیر "شکنجه نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی" در اداره اطلاعات ارومیه خبر دادند.
روزنامه جوان دراینباره نوشته است:
شبکه حقوق بشر کردستان در گزارشی تأکید کرد که اسماعیلی، که پس از بازداشت به بازداشتگاه اطلاعات ارومیه منتقل شده بود "در اثر شکنجه در بازداشتگاه این نهاد امنیتی کشته" شده است... این سازمان حقوق بشری افزود که "روز شنبه 17 تیر، پدر موسی اسماعیلی به ستاد خبری اداره اطلاعات ارومیه" احضار شده و نیروهای امنیتی به او اعلام کردهاند که "فرزندش در بازداشتگاه بر اثر شکنجه، جان خود را از دست داده است".» نقل قول رادیو فردا و شبکه حقوق بشر کردستان نه فقط جالب که بامزه است! یعنی نیروهای امنیتی خودشان به پدر اسماعیلی گفتهاند که پسرت را شکنجه کردهایم!؟ بر فرض صحت مرگ اسماعیلی در زندان و بر اثر شکنجه، آیا مأمور امنیتی به خانواده میگوید پسرتان بر اثر شکنجه فوت کرد؟
جوان مینویسد:
اما ههنگاو، دیگر رسانه ضد ایرانی کرد زبان نقلی آورده که نقل رادیو فردا را رد میکند. ههنگاو به نقل از نزدیکان خانواده اسماعیلی نوشته است که «مأموران امنیتی بدون هیچ گونه توضیح یا ارائه مدارکی دایر بر طی کردن هر گونه پروسه قضایی و محاکمه به خانواده اعلام کردهاند که موسی اعدام شده است. لیکن خانواده اسماعیلی که در ایام بازداشت به شدت پیگیر وضعیت فرزندشان بوده بر این باور هستند که هیچ گونه محاکمه یا دادرسی نسبت به فرزندشان صورت نپذیرفته است.» چرا دو نقل متفاوت از خانواده اسماعیلی ذکر شده است؟ چون کل ماجرا قصهپردازی است. خبرگزاری میزان که رسانه قوه قضائیه است، نوشته: در روزهای گذشته رسانههای معاند ادعاهایی را در مورد فردی به نام «موسی اسماعیلی» منتشر و عنوان کردند فرد مورد اشاره در زندان ارومیه و زیر شکنجه کشته شده است. سابقه معاندین در موجسواری خبری روی عناصر خاص باعث شد خبرنگار خبرگزاری میزان موضوع را با مقام قضایی در میان بگذارد.