چهارشنبه 7 آذر 1403

سهامداران در انتظار گزارش 6 ماهه شرکت‌های بورسی / نرخ بهره آمریکا دردسر تازه بازار سهام

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
سهامداران در انتظار گزارش 6 ماهه شرکت‌های بورسی / نرخ بهره آمریکا دردسر تازه بازار سهام

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، وضعیت بورس تهران بحرانی شده است. برای پنجمین روز متوالی شاخص‌ها ریزش کردند و روند خروج سرمایه از بازار ادامه دارد.

مشخصه اصلی بازار سه شنبه حجم پائین معاملات خرد سهام بوده است. رکود معاملات و میل به خروج از بورس تصویری کم رمق و نیمه جان از بازار سهام ایجاد کرده است و همین مساله سبب شده است، بازار سرمایه در وضعیتی نزولی قرار بگیرد.

تحلیل گران تکنیکالیست معتقدند این ریزش بازار که از اوایل خرداد ماه سال جاری شروع شده و همچنان هم ادامه دار است، از موج شماری های الیوت استفاده می کنند و می گویند در موج پنجم هستیم. اما هنوز زمان پایان این موج ها نرسیده است. شاخص بورس در زمان بلندمدت در یک کانال صعودی قرار دارد که شاخص کل به کف این کانال رسیده است. از دست رفتن این سطح حمایتی برای شاخص می تواند کار را برای برگشت بازار به سمت اهداف بالاتر سخت تر کند.

* نرخ بهره آمریکا دردسر تازه بورس

وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه درگفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: در گزارش‌ها آمده است که این امکان وجود دارد که در نشست جدید بانک مرکزی امریکا نرخ بهره بار دیگر نیز افزایش پیدا کند. این نرخ در پی افزایش توسط بانک مرکزی آمریکا به عدد 3.25 درصدی رسیده است.

وی ادامه داد: ممکن است این نگرانی برای بازارهای جهانی رخ دهد که با افزایش مجدد نرخ بهره شاهد اصلاح قیمتی در کامودیتی‌ها باشیم و بازار سهام از این موضوع مستثنی نیست و ممکن است با افت‌هایی همراه شود.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: ممکن است افزایش ایجاد شده در قیمت دلار این اثر را کمی خنثی کند. بورس تهران به طور سنتی با افزایش قیمت دلار واکنش های مثبتی را به خود می دید اما چند وقتی است بازار در حال ساز مخالف زدن با قیمت دلار است. به نظر می رسد بازار منتظر گزارش های 6 ماهه شرکت های بورسی است و در صورتی که این گزارش ها مانند گزارش های ماه های قبل باشد، می تواند بازار سهام را با رشد روبرو کند.

* افت شاخص های بورس ادامه دارد

در پایان معاملات روز سه شنبه، شاخص کل بورس نسبت به روز کاری قبل 4 هزار و 875 واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و 313 هزار و 838 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 37 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هموزن بورس با ریزش 765 واحدی در سطح 380 هزار و 348 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 20 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 138 واحد پائین آمد و در سطح 17 هزار و 919 واحد قرار گرفت.

* کاهش ارزش معاملات بازار سرمایه

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 10 هزار و 595 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه پنج هزار و 509 میلیارد تومان بود که 52 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.

امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 4 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم هزار و 790 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در دو ماه اخیر است. سهم این معاملات نسبت به کل معاملات بورس 17 درصد بوده است.

* کاهش 44 درصدی خروج سرمایه حقیقی از بورس

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای چهارمین روز متوالی منفی شد و 185 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز کاری قبل 44 درصد کاهش را نشان می دهد.

در معاملات روز سه‌شنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی)، شتران (شرکت پالایش نفت تهران) و وبملت (بانک ملت) اختصاص داشت و نمادهای شکام (صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز)، ارمغان (صندوق سرمایه گذاری ارمغان ایرانیان) و فرابورس (فرابورس) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

* افت 34 درصدی ارزش صف‌های فروش بازار سهام

در جریان معاملات روز سه شنبه 56 نماد صف خرید داشتند و 75 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 23 درصدی به 132 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صف‌های فروش 34 درصدکاهش یافت و 238 میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات امروز نمادهای گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک)، دیران (شرکت ایران دارو) و وتعاون (شرکت بیمه تعاون) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد بفجر (فجر انرژی خلیج فارس)، کطبس (ذغال‌سنگ نگین ط‌بس‌) و فمراد (آلومراد) تعلق داشت.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید بازار سرمایه بورس بازار سهام معاملات خرد نرخ بهره آمریکا دردسر بورس گزارش 6 ماهه شرکت های بورس این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است