سه‌شنبه 17 مهر 1403

سوگ غریبانه و داغ مانده بر دل

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سوگ غریبانه و داغ مانده بر دل

زنجان - ایرنا - بیماری هزار چهره کرونا مدتی است که بر تمامی اقصی نقاط جهان و جای جای کشورمان سایه انداخته، بسیاری را بدون آنکه تصورش را کرده باشیم به دلیل رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی به کام مرگ فرستاده است و دردناک‌تر اینکه مرگ غریبانه آنها دردی بر بازماندگان است که با هیچ مرهمی التیام نمی‌یابد.

پس از مدت‌ها مطالعه، انجام کارهای پژوهشی و تلاش‌های فراوان و از بد روزگار مصادف با ایام کرونایی، روز موعد برای دفاع از رساله دکترا فرا رسید، اضطراب و بی‌قراری قدری از چهره‌اش نمایان بود، اما خوشحال از به بار نشستن نتیجه سالها تلاش در راه کسب رتبه‌های برتر علمی با امید به آینده ای روشن در جلسه دفاعیه دانشگاه محل تحصیل خود حاضر شده بود.

به طور معمول در جلسات دفاعیه چند نفر از اعضای خانواده و دوستان حضور می‌یابند، پرهام از اینکه قرار بود پس از سال‌ها به هدف ترسیم شده اش برسد لحظه شماری می کرد، اما، ناخوش احوالی پدرش از چند روز گذشته قدری ذهن این دانشجوی دکترا را درگیر کرده بود.

لحظه هایی که منتظرش بود فرا رسید، به همراه 2 تن از دوستانش راهی جلسه دفاعیه شدند تا مقدمات برگزاری آن را فراهم کنند، همه چیز آماده شده بود، پس از مدتی اساتید راهنما و داوران نیز وارد شدند، اما لحظه های انتظار پرهام برای حضور اعضای خانواده اش در این جلسه رنگ نگرانی و دلشوره به خود گرفته بود مضاف بر اینکه کسی جوابگوی تلفن های مکرر وی برای گرفتن سراغی از پدر، مادر و خواهرش نبود.

جلسه دفاعیه با صدای استاد رحیمی که دانشجوی خود را دعوت به ارایه مطالب می کرد، آغاز و در حالیکه ساعت کلاس بر روی عدد 12 قرار گرفته بود پایان دفاع اعلام شد، داوران در حال مشورت نمره دهی و نگاه پرهام همچنان بر در بود اما این جلسه بدون حضور اعضای خانواده با اعلام نمره عالی و لبخند رضایت اساتید به پایان رسید. رشته افکار پرهام با صدای تلفن همراهش زمانی پاره شد، آن سوی خط خواهرش بود که با بغض در گلو و نفس نفس زنان خبر فوت پدر بر اثر بیماری کرونا را به برادرش می داد.

پرهام می گوید: نمی توانستم باور کنم، پدرم، کسی که در تمامی لحظات زندگی و تحصیلات عالی همراه من بود، درست زمانی که باید نتیجه تلاش فرزندش را می دید، چشم از جهان فروبسته است، تصورش را نمی کردم که همه چیز و همه کس خود را به یکباره از دست داده ام و امروز با مثبت شدن تست کرونای خودم و مادرم تمام برنامه ریزی هایم حتی آینده شغلی خود را نیز دستخوش تغییرات نامطلوبی می‌بینم.

وی می افزاید: اما این تنها بخشی از ماجرا بود، کرونا موجب شد، شاهد مرگ مظلومانه و غریبانه پدرم باشم و نکته دردناک‌تر اینکه حتی نتوانستم برای پدرم که عمر خود را برای رفاه و پیشرفت من صرف کرده بود مراسم تشییع و ترحیم شایسته ای برگزار کنم و این داغی است که تا ابد در دل من خواهد ماند.

این واقعه تلخ نمونه ای از هزاران اتفاقات این روزها و شرایط حاکم بر کشورمان است، که بیماری هزار چهره و مخوف " کرونا " عده ای از افراد جامعه از جمله پیر و جوان و عزیزانمان را به کام مرگ کشانده است و همچنان بی رحمانه می تازد و قربانی می گیرد.

این روزها که کرونا به خیال عموم رخت بربسته است، این ویروس همچنان در میان ما جا خوش کرده و حتی قوی‌تر از گذشته پیر و جوان و کودکان را نیز گرفتا می کند و در این میان موضوعی که موجب نگرانی دست اندرکاران حوزه بهداشت و درمان شده کم رنگ شدن حساسیت مردم نسبت به توصیه های بهداشتی و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی است.

سهل انگاری و یا بی تفاوتی افراد جامعه موجب شده کادر درمان و کارکنان بیمارستان‌ها نیز خسته‌تر از همیشه به امر درمان بیماران کرونایی بپردازند، بی آنکه فرصتی برای استراحت داشته باشند، این مجاهدان سلامت با عشق به همنوع جان خود را به خطر انداخته اند تا سلامت جامعه تامین شود. اما وضعیت کنونی جامعه و بیمارستان‌های مملو از بیماران بستری و بد حال، می تواند حکایت از روزهای سخت و هشداری برای عموم مردم باشد.

متخصصان همواره گوشزد می کنند که بسیاری از مبتلایان به این بیماری بدون علامت هستند و در این میان رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از اقلام پیشگیرانه به ویژه ماسک می تواند به میزان زیادی از انتقال این ویروس بکاهد.

این در حالی است که به تازگی دانشمندان ژاپنی تحقیقاتی را بر اساس نمونه های رایانه ای انجام داده اند که ثابت می کند زدن ماسک می تواند به طور موثری زندگی فرد را در برابر ویروس کرونا نجات دهد.

به گزارش ایرنا، این تحقیقات که روز جمعه منتشر شده نشان می دهد که تلفات همه گیری کرونا در مناطقی که افراد از ماسک زدن پرهیز کرده و یا کمتر از آن استفاده کرده اند، به مراتب بیشتر بوده است.

گزارش‌ها نیز بیانگر آن است که ویروس کرونا در این استان به ویژه شهر زنجان جانی دوباره گرفته است و دست اندکاران و متولیان سلامت بر این باورند بی‌تفاوتی نسبت به اصول بهداشتی و از همه مهمتر برگزاری مراسم های زیر زمینی عروسی و عزا از علل عمده آن محسوب می شود.

تاخت و تاز کرونا در استان زنجان و اعمال محدودیت‌ها 

استاندار زنجان نیز در این ارتباط گفت: با توجه به افزایش شمار مبتلایان به کرونا در این استان، محدودیت‌های لازم مبتنی بر مصداق‌های دانشگاه علوم پزشکی برای کنترل این بیماری در شهرستانهای با وضعیت قرمز پس از اخذ مجوزهای لازم اعمال می‌شود.

فتح الله حقیقی با بیان اینکه تمامی امکانات مورد نیاز بسیج شده و مدیران دستگاه‌ها نیز حق کارشکنی ندارد، افزود: با هر گونه ایجاد اختلال در امور سلامت مردم برخورد می شود و فرمانداران باید با حساسیت این موضوع را رصد کنند.

وی ادامه داد: پیش از این تستهای سرپایی کرونا و سرولوژی در زنجان به عنوان نمونه کشوری انجام می شد که این اقدامات مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار گرفت.

وی اضافه کرد: استان زنجان در راستای پیشگیری و مبارزه با بیماری کرونا پیشگام بوده و به واسطه این مساله تاکنون حدود 36 هزار تست کرونا در این استان انجام گرفته است.

استاندار زنجان اظهار داشت: از مجموع تست های انجام شده شمار مثبت ها به 6 هزار مورد رسید، بطوریکه یک‌هزارو 435 مورد آن بالینی بوده و مابقی را سرپایی ها تشکیل می دهند که تحت درمان قرار گرفته و فقط یک درصد آنان در بیمارستان های استان بستری شده اند.

وی اظهار داشت: انجام ندادن چنین کارهایی 100 درصد وضعیت این استان را به لحاظ بیماری کرونا با دشواری مواجه می کرد و این در حالی است که استان به دلیل قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص و تردد مسافران از استان های مجاور دارای شرایط قرمز، وضعیت آن را تغییر داده است.

استاندار زنجان ادامه داد: روند ابتلا به این بیماری در زنجان که اقدامات بدیع پیشگیرانه در این خصوص انجام داده بود، صعودی شده، بطوریکه طی ماه های گذشته 20 درصد تست های سرپایی مثبت تشخص داده می شد و اکنون این رقم به 40 درصد رسیده است.

وی اضافه کرد: آمارها نشان می دهد شمار بسترهای کرونایی این استان از 30 به بالای 60 نفر افزایش یافته در حالی که پیش از این میانگین بستری ها 35 نفر بود که ظرفیت اشغال تخت های بیمارستانی به بیش از 300 تخت رسید و در زمان حاضر این میزان به 700 تخت افزایش یافته است.

حقیقی افزود: افزایش شمار بیماران بستری کرونایی به معنی تکمیل تخت های بیمارستانی این استان است که طی 10 روز گذشته فقط یک درصد بیماران سرپایی کرونایی نیاز به بستری داشتند که در زمان حاضر این رقم افزایش یافته است و مجموع آمارها باید تحلیل و بر این مبنا تصمیمات لازم اتخاذ شود.

وی اظهار داشت: علل افزایش شمار بیماران تست های سرپایی باید مورد توجه قرار بگیرد و این موضوع نشان می دهد، در صورت بی توجهی به بررسی های علمی باید، آمادگی های لازم برای مقابله با شرایط بد کرونایی در این استان را داشت.

این مسؤول ادامه داد: طی ماههای گذشته اقدامات همه جانبه برای کاهش شمار مبتلایان به کرونا انجام گرفته در حالی که بسیاری از شهروندان با تردد در مناطق پر تردد شهر به ویژه مکان های عمومی چندان به اصول حفاظتی کرونایی و حتی به حفظ جان خود اهمیت نمی دهند.

وی اضافه کرد: برگزاری مراسم های عروسی و ترحیم های بدون مجوز بصورت زیر زمینی با توجه به شرایط کرونایی جان هم استانی ها را با خطر مواجه کرده و فرد مسؤول نیز با بی تفاوتی این مهم را برگزار می کند.

موج جدید بیماری کرونا در زنجان آغاز شده است

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: هم اکنون موج جدید بیماری کرونا در این استان آغاز شده است که در صورت همدلی و همبستگی همگانی می‌توان به کنترل آن نایل شد و آسیب‌های ناشی از این بیماری را کاهش داد.

دکتر پرویز قزلباش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماریابی کرونا طی 2 هفته گذشته به طور قابل توجهی در استان افزایش یافته و پیش بینی ها نیز بیانگر آن است که طی روزهای آینده موج جدید از بیماران بستری در استان رخ خواهد داد که این بسیار چالش برانگیز خواهد بود.

وی اضافه کرد: طی 10 روز گذشته، شمار بیماریابی فعال استان نیز از 400 بیمار به بیش از یک‌هزار نفر رسیده که به‌طور طبیعی این افزایش ها به دلیل ورود گسترده عوامل و دست اندرکاران بهداشتی و درمانی به این حوزه بوده است.

این مسؤول ادامه داد: طی چهارم تیر، از 819 مورد نمونه گیری انجام شده 343 مورد مثبت تشخیص داده شد که این رقم روز ماقبل آن 779 نمونه با 200 مورد مثبت بود و نکته مهم اینکه درصد بیماران مثبت که پیش از این 20 درصد را شامل می شد اکنون به 40 درصد رسیده است.

وی اظهار داشت: حضور بیماران مثبت و آلوده به کرونایی در اجتماعات این استان افزایش یافته بطوری که طی روزهای آینده 15 درصد جمعیتی که در جامعه در معرض خطر قرار دارند، نیازمند بستری بیمارستانی شده و بخش دیگر نیز بیماران بدحال و نیازمند دریافت خدمات آی سی یو خواهند شد.

این مسؤول ادامه داد: پیش بینی ها در خصوص روند ابتلا به این بیماری به وقوع پیوست، روند افزایش تدریجی بستری های کرونایی در بیمارستان های استان و نمود عینی آن در روز چهارم تیر به تعداد 76 مورد به اوج خود رسید که در این ارتباط ظرفیت بیمارستان ولیعصر (عج) زنجان تکمیل شده است.

وی اضافه کرد: بر این اساس بخشی از بیماران این بیمارستان نیز طی 2 مرحله به بیمارستان تامین اجتماعی امام حسین (ع) شهر زنجان منتقل شدند که یک بیمار بطور میانیگن به مدت هفت روز در شرایط عادی باید تحت درمان باشد که با توجه به افزایش بستری ها طی چند روز آینده تعداد قابل توجهی تخت برای مراقبت از گروه‌های هدف مورد نیاز است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: در صورت تداوم روند کنونی، شمار بستری های کرونایی این استان به 120 نفر در روز خواهد رسید که برای هفته پیش رو یک هزارو 200 تخت مورد نیاز بوده که در زمان حاضر مجموع ظرفیت تخت های بیمارستانی حدود 2 هزار نفر است.

وی اظهار داشت: در زمان حاضر روند افزایشی بیماری در این استان به ویژه 2 روز گذشته رشد بیشتری یافته که در این خصوص دانشگاه علوم پزشکی استان در شرایط آماده باش قرمز قرار گرفته و بر این مبنا تمامی مرخصی ها لغو شده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: از 6 تا 7 تیر ماه جاری و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 2 هزار و 456 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد که هزار و 139 مورد بستری شدند. با این حساب مجموع بیماران کووید 19 در کشور به 220 هزار و 180 نفر رسیده است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*