شب تلخ و شیرین «سینما حقیقت» در تالار وحدت / دغدغه اصلی مستند سازان؛ معیشت و تولید + فیلم
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اختتامیه جشنواره فیلم مستند ایران به دبیری محمد حمیدی مقدم، با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، علی دهکردی رئیس خانه سینما و هنرمندان و چهره های فرهنگ و هنر برگزار شد. محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سخنان خود گفت: خدای متعال را شاکر هستم که در آغاز فصل زمستان، به بهار حوزه فرهنگ...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اختتامیه جشنواره فیلم مستند ایران به دبیری محمد حمیدی مقدم، با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، علی دهکردی رئیس خانه سینما و هنرمندان و چهره های فرهنگ و هنر برگزار شد.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سخنان خود گفت: خدای متعال را شاکر هستم که در آغاز فصل زمستان، به بهار حوزه فرهنگ و هنر ورود کرده و فصل جشنوارههای فرهنگی و هنری کشور را گرامی میداریم. آغاز جشنوارهها همراه با هفدهمین جشنواره سینماحقیقت شد.
او ادامه داد: جشنواره امسال به لحاظ کمی و کیفی، طبق گزارشهای خوبی که سازمان سینمایی و آقای محمد حمیدی مقدم عنوان کردهاند، به نظر میرسد که راه رشد خود را طی کرده است. اینجا دوستانی که موفق به کسب جایزه شدند نیز گلایههای درستی را مطرح کردند. در فضای مدیریتی سینمایی کشور باید به راهحل های روشنی برای حمایتهای دقیق و نقطهای از فعالان این حوزه برسیم.
اسماعیلی بیان کرد: در سال جاری برای فیلم کوتاه، با همکاری انجمن سینمای جوانان ایران، بیش از 180 میلیارد تومان در اختیار سازمان سینمایی قرار گرفت. در حوزه حمایت از تولیدات شهرستانها عدد حمایت قابل توجه است. شاید یک سوم کارها از شهرستانها به دبیرخانه میرسد و شاید ما از 70 فیلم مستند حمایت کردیم و این حوزه همچون سایر حوزهها کار ساخت پرهزینهای دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: تا همین دو سال پیش با بودجهای کم میشد از فیلمی حمایت کرد اما امروز کار حمایت گرانتر و به تبع آن سختتر شده است. برای مثال ما شبکه نمایش خانگی را داریم. هدف ما حمایت جدی از این حوزه است. بخش عمدهای از حمایتهای ما خارج از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و نیازمند توسعه است. ما آمادگی این حمایت را داریم و دوستان من در سازمان سینمایی باید طرحهایشان را ارائه دهند. این نکته را همینجا عرض میکنم که اگر امسال از 70 اثر مستند حمایت شده است، ما این آمادگی را داریم که سال بعد با دو برابر بودجه، تعداد دو برابری اثر را حمایت کنیم.
او گفت: مساله مهم امروز کشور موضوع آب است. ما از وزارت نیرو برای ساخت سریالی در حوزه آب درخواست حمایت کردیم. سینمای مستند بهترین دریچه برای آشنایی مردم با واقعیتها است. این را باید بگویم که سینماحقیقت، جشنوارهای است که به نام و عنوان خود وفادار است. امسال بسیاری از مستندها در حمایت غزه بود که بیش از بیست هزار نفر جلوی چشم همه مردم دنیا در آنجا به قتل رسیدند. آیا خون مردم فلسطین کمرنگتر از انسانهای شریف دیگر نقاط دنیا است؟ چرا هیچ واکنشی نمیبینیم؟ قطعنامهها هم با حدف موضوع آتش بس راضی به حرف شده است.
اسماعیلی ادامه داد: اقلیت نژادپرست ظالم، خشن و خونخوار که مدیریت این فضا را در سازمانهای جهانی جلو میبرند، آنها دوست ندارند صدا و تصویری از ظلمشان پخش شود اما مستندسازان این مهم را انجام میدهند. از محمد خزاعی درخواست حمایت بیشتر از مستندسازان را دارم تا امکان فعالیت بیشتر فیلمسازان جوانان فراهم شود. در پایان نیز از هیات داوران، فیلمسازان، اهالی رسانه و علاقهمندان به حوزه فرهنگ و رسانه تشکر میکنم.