شورای راهبردی مرمت ساختمان شیشهای صداوسیما تشکیل میشود

وزیر راه و شهرسازی از تشکیل شورایی راهبردی برای چگونگی مرمت ساختمان شیشهای صدا و سیما خبر داد.
وزیر راه و شهرسازی از تشکیل شورایی راهبردی برای چگونگی مرمت ساختمان شیشهای صدا و سیما خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی هفته گذشته در بازدید از ساختمان شیشهای صداوسیما که در جریان جنگ تحمیلی 12 روزه رژیم غاصب صهیونیستی مورد حمله قرار گرفته بود؛ از برگزاری مسابقهای بینالمللی برای بازطراحی این ساختمان خبر داد. خبر برگزاری چنین مسابقهای با واکنشهایی از سوی متخصصین حوزههای مختلف مرتبط با معماری و شهرسازی روبرو شد.
فرزانه صادق در هفته جاری نیز میزبان برخی چهرههای برجسته و متخصص در حوزههای مختلف مرتبط با موضوع، از جمله معماری، شهرسازی، مهندسی سازه، مرمت و بازسازی پس از سانحه و... بود.
مهمانان این نشست صمیمی از تجارب دیگر کشورها در بازسازی بناهای مختلف تاریخی از مجلس انگلیس پس از جنگ جهانی دوم گرفته تا برجهای دوقلو آمریکا پس از حمله 11 سپتامبر و... سخن گفته و بر ضرورت توجه به ساختمان شیشهای به عنوان یک اثر مدرن در معماری معاصر و اهمیت طراحی اولیه آن تاکید کردند.
«بازسازی این بنا به مثابه یک اثر تاریخی پس از جنگ»؛ «حفظ اصالت اثر و عدم انکار نقش معمار اولیه»؛ «ضرورت ایجاد موزهای از جنگ 12 روزه تحمیلی»؛ «تعیین حدود مداخله در چگونگی بازسازی عین به عین و یا حفظ بخشهایی از وضعیت کنونی به عنوان یادمانی از جنگ»؛ «مقاوم سازی بنا و رفع مشکلات عملکردی طراحی اولیه» و.... از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود که طی آن پیشنهاد شد شورایی راهبردی برای چگونگی مرمت این ساختمان تشکیل شود.
وزیر راه و شهرسازی پس از استماع نظرات مهمانان با اشاره به اینکه «ساختمان شیشهای» صداوسیما تا پیش از حمله رژیم صهیونیستی نماد «شفافیت در اطلاع رسانی» بود و پس از این حمله به جهت تداوم برنامههای رسانه ملی حین حمله به آن، نماد «مقاومت مردم ایران در برابر دشمنان» نیز شده است؛ از پیشنهاد تشکیل شورایی راهبردی برای چگونگی مرمت این ساختمان استقبال کرد.
وی با اشاره به اینکه بررسی سازهای ساختمان شیشهای پس از حمله موشکی اخیر، به «سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی» سپرده شده است؛ گفت: گزارش نهایی این سازمان میتواند مبنایی برای تصمیمگیری در شورای راهبردی در خصوص چگونگی مرمت ساختمان شیشهای صداوسیما باشد.
صادق، تصمیمگیری درباره برگزاری ابعاد مسابقه بینالمللی مرمت ساختمان شیشهای را نیز به شورای راهبردی مذکور واگذار نمود تا ضمن حفظ هویت تاریخی این بنا به عنوان یک اثر معماری مدرن، برای چگونگی بازسازی آن نیز تصمیم گیری کند.
گفتنی است، سید محمد بهشتی شیرازی معمار و عضو هیئت علمی دانشگاه، پیروز حناچی معمار و عضو هیئت علمی دانشگاه، شاپور طاحونی طراح سازه، اسکندر مختاری طالقانی معمار و مرمتگر عضو هیئت علمی دانشگاه، زهیر متکی عضو هیأت علمی دانشگاه، بابک مطلبنژاد معمار، غلامرضا کاظمیان معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری، امین مقومی سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، حامد مانیفر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان و امیر مغانلو مدیر کل دفتر معماری، طراحی شهری و بافتهای واجد ارزش، در این جلسه حضور داشتند.
کاوه اسدپور رئیس مرکز توسعه و سیاستهای راهبردی در ابتدای این جلسه گزارشی از تجربیات جهانی مشابه در مواجهه با بازمعماری ابنیه پس از جنگ را ارائه کرد.
شایان ذکر است در این نشست «حمله رژیم غاصب صهیونیستی به صداوسیما» به عنوان یک نهاد غیرنظامی، نقض فاحش قوانین بینالمللی و حقوق بشری دانسته شد. حاضرین در این نشست بر این نکته تاکید کردند که مرمت این اثر میتواند با بهرهگیری از مشارکت نهادهای متخصص بینالمللی (همانند تجربه ارگ بم) باشد تا صدای مظلومیت ملت ایران از یکسو و هویت جنایتکار رژیم صهیونیستی از سوی دیگر در مجامع جهانی انعکاس گستردهتری یابد.