دوشنبه 5 آذر 1403

شکستن قفل مدیریت سنتی با کلید جوان‌گرایی در ورزش

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
شکستن قفل مدیریت سنتی با کلید جوان‌گرایی در ورزش

تهران - ایرنا - وزارت ورزش و جوانان با انتصاب و حمایت خود از مدیران جوان، دستورالعمل جوانگرایی را از شعار، خارج و به مرحله عمل رساند.

به گزارش ایرنا، در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری با صدور «بیانیه‌ی گام دوم انقلاب»، ضمن تبیین دستاوردهای شگرف چهار دهه‌ی گذشته، توصیه‌هایی اساسی به‌منظور تقویت این حرکت بزرگ مردم ایران ارائه کردند که یکی از آن‌ها جوانگرایی در عرصه مدیریت کشور بود. در بخشی از بیانیه گام دوم انقلاب آمده است که جوانان در عرصه‌های مختلف به ویژه مدیریت می‌توانند در تحقق آرمان‌های انقلاب گام اساسی را بردارند.

تاکید معظم‌له بر مدیریت جوان و همکاری دولت تدبیر و امید برای اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان موجب شد تا بخش ورزش نیز مانند دیگر بخش‌ها اقدامات اساسی در زمینه به کارگیری نیروی جوان و متخصص در بخش‌های مختلف اقدامات لازم را انجام دهد. وزارت ورزش و جوانان در راستای این سیاست به دنبال انتصاب جوانان در بخش‌های مختلف بود و ابتدا از مدیریت میانی شروع و در نهایت به معاونین وزیر رسید. همچنین وزارت ورزش و جوانان با ابلاغ قانون منع به کارگیری بازنشستگان از روسای فدراسیون‌ها خواست که سمت ریاست فدراسیون را ترک کرده و بسیاری از ورزشکاران رشته‌های مختلف پس از برگزاری انتخابات در راس فدراسیون قرار گرفتند.

انتصاب «مهدی علی‌نژاد» به معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای، «حسن رنگرز» به معاونت دفتر توسعه آموزش‌های پایه و استعدادیابی سپس مدیر کل ورزش و جوانان استان مازندران و «سجاد انوشیروانی» به عنوان مدیر کل ورزش و جوانان استان اردبیل از جمله اقداماتی بود که وزارت ورزش در راستای جوانگرایی در این وزارتخانه انجام داد.

همچنین در راستای اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان و با اعلام زمان پایان خدمت سی‌ساله آنان شمار زیادی از رییسان فدراسیون‌ها مجبور شدند قبل از پایان دوره چهار ساله از سمت خود کناره‌گیری کنند. «ناصر پورعلی‌فرد» رییس فدراسیون بدن‌سازی و پرورش اندام، «محمود صیدانلو» رییس فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی و «غلامرضا جعفری» رییس فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی از جمله این افراد بودند. همچنین «سید عبدی افتخاری» پس از پایان دوره چهار ساله خود و تابعیت از قانون منع به کارگیری بازنشستگان از حضور در انتخابات ریاست فدراسیون اسکی انصراف داد.

تایید کاندیدای جوان برای انتخابات فدراسیون‌ها از دیگر اقداماتی بود که وزارت ورزش و جوانان در راستای حمایت از شعار جوانگرایی آن را در دستور کار قرار داد. در این راستا همچنین فدراسیون قایقرانی در انتخابات سال 1397 ملزم به رعایت قانون منبع به کارگیری بازنشستگان شد و «علیرضا سهرابیان» از مدیران جوان به ریاست این فدراسیون رسید. فدراسیون جودو هم به «آرش میراسماعیلی» یکی از قهرمانان این رشته رسید. همچنین فدراسیون کشتی به‌عنوان فدراسیون پرافتخار ایران در المپیک در سال 1398 به یکی از قهرمانان کشتی ایران و جهان رسید. «علیرضا دبیر» با تایید وزارت ورزش و جوانان در مجمع انتخاباتی این فدراسیون برنامه خود را ارائه کرد و در نهایت توانست رای اعتماد این مجمع را از آن خود کند.

در ادامه سیاست حمایت از جوانان، وزارت ورزش با تایید «محسن رضوانی» برای فدراسیون شنا وی را در رقابت با دیگر کاندیدا قرار داد و رضوانی توانست اعتماد مجمع انتخاباتی فدراسیون را جلب کند و به ریاست فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو رسید. همچنین «علیرضا پاکدل» و «حسین ثوری» از دیگر جوانانی بودند که توانستند به ریاست فدراسیون‌های هندبال و بوکس برسند.

قطار اقدامات وزارت ورزش و جوانان در راستای به کارگیری مدیران توقف ناپذیر است و در آخرین اقدام این وزارتخانه با گماشتن «جعفر سمیعی» به عنوان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس گام مهمی در این زمینه برداشت. پس از انتصاب سمیعی، «ابراهیم شکوری» نیز به سمت معاونت در این باشگاه رسید. شکوری از پیشکسوتان جوان این باشگاه به شمار می رود که دارای تحصیلات عالیه نیز است.

البته اقدامات وزارت ورزش در بخش جوانگرایی تنها به مدیریت ختم نشد بلکه این وزارت‌خانه با همکاری کمیته ملی المپیک از دانش بسیاری از قهرمانان این رشته استفاده کرد. در این راهبرد «بهداد سلیمی» قهرمان وزنه‌برداری جهان و المپیک به‌عنوان مشاور رییس کمیته ملی المپیک در امور المپین‌ها و قهرمانان منصوب شد و «پیمان فخری» به‌عنوان رییس مرکز نظارت بر گروه‌های ملی انتخاب شد.

هر چند که شاید شمار انتصابات و حضور مدیران جوان در راس پست‌های وزارت ورزش با مطلوب خود فاصله دارد اما سلطانی‌فر با اقدامات خود نشان داد برای موفقیت در آوردگاه‌های بزرگ جهانی و المپیک به نیروهایی نیاز دارد که در بخش‌های مدیریتی و ورزشی، با دانش روز دنیا آشنا باشند و شیوه تعامل آنان با جهان فارغ از دیدگاه‌های سنتی باشد.

همچنین این وزارتخانه با شکستن حلقه سنتی مدیریت نشان داد به دنبال استفاده از نام‌های تکراری در بخش‌های مختلف مدیریتی نیست بلکه با تبعیت از بیانیه گام دوم انقلاب و اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، پای جوانان را به مدیریت ورزش کشور باز کرد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
شکستن قفل مدیریت سنتی با کلید جوان‌گرایی در ورزش 2
شکستن قفل مدیریت سنتی با کلید جوان‌گرایی در ورزش 3
شکستن قفل مدیریت سنتی با کلید جوان‌گرایی در ورزش 4
شکستن قفل مدیریت سنتی با کلید جوان‌گرایی در ورزش 5
شکستن قفل مدیریت سنتی با کلید جوان‌گرایی در ورزش 6
شکستن قفل مدیریت سنتی با کلید جوان‌گرایی در ورزش 7