سه‌شنبه 6 آذر 1403

صعود خطرناک کرونا در اردبیل

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
صعود خطرناک کرونا در اردبیل

اردبیل - ایرنا - روند صعودی شیوع ویروس کرونا در استان اردبیل همچنان ادامه داشته و با عبور از مرز خطر در حال تبدیل شدن به یک بحران بوده و آمارها همچنان این وضعیت خطرناک را هشدار می‌دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آماری که آخرین بار روز یکشنبه از بیماران بستری ناشی از ویروس کرونا در بیمارستان‌های استان اردبیل ارایه شد، خیلی‌ها را نگران کرد، رقم بیماران بستری در یک روز برای نخستین بار از سال گذشته سه رقمی شده و به 113 نفر رسید و با این آمار تعداد کل بیماران بستری در مراکز درمانی به 490 بیمار افزایش یافت، ضمن اینکه قربانیان کوید 19 نیز به رقم 848 نفر رسید.

تداوم روند صعودی ابتلا به ویروس کوید 19 هم‌اکنون موجب شده تا بیمارستان‌های ویژه کرونایی‌ها در استان تکمیل ظرفیت شده و نیاز به بخش‌های جدیدی برای مراقبت از بیماران باشد.

تاکنون سه مرکز درمانی امام خمینی، امام رضا و سبلان اردبیل پذیرای مبتلایان ویروس کرونا بودند و مسوولان بهداشتی استان با افزایش تعداد بیماران مجبور به اختصاص بخشی از بیمارستان فاطمی اردبیل به این امر شوند، ضمن اینکه در پارس‌آباد، مشگین شهر و خلخال نیز وضعیت همچنان وخیم گزارش می‌شود.

تداوم این وضعیت تا جایی است که نیاز به برپایی بیمارستان صحرایی در استان احساس شده و رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی استان اردبیل اعلام کرد که در پی تشدید بی سابقه بستری بیماران مبتلا به ویروس کرونا، بیمارستان صحرایی و نقاهتگاه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل دوباره برپا می‌شود.

دکتر مجید محمدغریبانی به خبرنگار ایرنا گفت: در پی تشدید بستری‌های خارج از ظرفیت بیمارستانهای اردبیل، مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان ماموریت یافته تا مقدمات برپایی بیمارستان صحرایی و نقاهتگاه بیماران کرونایی را فراهم سازد.

وی با اشاره به تکمیل ظرفیت تخت‌های بیمارستانی و درگیری کارکنان، مراجعه بیماران با علائم کرونا به مراکز درمانی استان را فزاینده خواند و بیان کرد: روند شیوع کرونا در استان صعودی بوده و این وضعیت از حد هشدار گذشته و به واقعیتی تلخ و دردناک تبدیل شده است.

در این حال یک اقدام آزمایشی که با ایجاد پنج پایگاه سیار تست ویروس کرونا در شهر اردبیل صورت گرفت، مسوولان سیاسی و بهداشتی استان را از روند سریع شیوع کرونا بسیار نگران کرد.

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت و درمانی استان اردبیل اعلام کرد که بیش از 45 درصد تست انجام شده در پنج پایگاه سنجش سیار در مناطق پرتردد سطح شهر اردبیل مثبت بوده است.

این پایگاه‌ها از چهار روز پیش از طریق نمونه‌برداری حضوری در منطقه دروازه مشکین، تازه میدان، میدان بسیج، میدان علی‌آباد و میدان علی‌سرباز شهر اردبیل دایر شده و فعالیت خود را آغاز کرده است.

بر این اساس مثبت شدن تست کرونای 45 درصد مراجعان پایگاه‌های سیار شهر اردبیل از طریق اخذ نمونه‌های میدانی PCR نشان‌دهنده وضعیت بحرانی شیوع کرونا در این استان است.

از سوی دیگر پراکنش جنسی و شغلی مبتلایان به کرونا در استان نیز دغدغه ای است که مسوولان استان را به خود مشغول کرده است.

بر اساس بررسی‌های انجام شده 45 درصد از مبتلایان به ویروس کوید 19 در استان اردبیل را زنان خانه دار تشکیل می‌دهد، این وضعیت حکایت از این دارد که کرونا تا عمق خانه‌ها و ستون امن آن و افرادی که کمتر در بیرون از خانه حضور دارند نفوذ کرده و خطرناک شده است.

اکبر بهنامجو استاند ار اردبیل گفت: چرایی اختصاص بیش از 45 درصدی مبتلایان به کرونا و بستری‌ها در بیمارستان به زنان خانه‌دار باید علت‌یابی شود.

به گفته کارشناسان، بررسی‌های وقایع مربوط به کرونا در استان اردبیل در فصل پاییز ضرورت شناسایی و کنترل مبتلایان به ویروس کرونا را در استان ضروری کرده زیرا تحولات اخیر حکایت از این دارد که تعداد ناقلان کوید 19 بسیاری در جامعه یا بدون علامت بوده و یا اقدامی برای قرنطینه خود نکرده و موجب افزایش روزافزون بیماری در سطح جامعه می‌شوند.

دکتر شهرام حبیب‌زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، شناسایی افراد ناقل ویروس کرونا را حیاتی و مهم دانست و گفت: شناسایی این افراد از معضلات جدی در مقابله با بیماری کروناست.

از سوی دیگر در این اوضاع و احوال مراقبت از افراد پرخطر و سالمندان نیز ضروت بیشتری به خود گرفته و چنین می‌نماید که می‌بایست در زمینه قرنطینه خانگی بیماران زمینه‌ای و افراد سالمند هم از سوی خانواده ها و هم مسولان اقدامات اساسی صورت گیرد.

بهنامجو استاندار اردبیل با بیان اینکه بیشترین افراد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها را افراد دارای بیماری زمینه‌ای، گروه‌های پرخطر و بالای 60 سال تشکیل می‌دهند، گفت: باید در زمینه شناسایی و مراقبت از این افراد جدی‌تر اقدام کرد.

وی تاکید کرد که لیست افراد پرخطر و بالای 60 سال باید توسط مراکز بهداشت در اختیار پایگاه‌های بسیج قرار گیرد تا اطلاع‌رسانی و آموزش‌های لازم به آنها ارائه و مراقبت از آنها بیشتر شود.

وی با اشاره به کمبود تخت‌های بستری در بخش مراقبت‌های ویژه، بیان کرد: مراقبت از سالمندان و گروه‌های پرخطر در کاهش تعداد بستری‌ها مهم بوده و همگان باید در زمینه فرهنگ‌سازی جهت مراقبت بیشتر از سالمندان فعال باشند.

ضرورت مقابله جدی با کانون‌های شیوع ویروس کرونا

بررسی‌های انجام یافته حکایت از این دارد که در استان اردبیل برخی از رفتارهاو کانون‌های تجمعی بیشترین عامل شیوع ویروس کرونا بوده و می‌بایست به صورت جدی با آنها مقابله شود تا زنجیره پخش ویروس در جامعه قطع شده و یا کند گردد.

رفتارهایی از جمله دروهمی‌های خانوادگی، ازدحام در آرامستان‌ها، ازدحام در مطب‌ها و مراکز درمانی و تشخیصی بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عدم رعایت این پروتکل‌ها در بسیاری از مشاغل از جمله عوامل شیوع کرونا در استان بوده و مدیریت و مقابله با آنها را ضروری ساخته است.

اکبر بهنامجو استاندار اردبیل گفت: سرد شدن هوا باعث ازدحام بیماران و اطرافیان آنها در مطب پزشکان می‌شود و این موضوع میزان شیوع کرونا را در استان افزایش خواهد داد.

وی از پزشکان خواست با تدوین برنامه نوبت‌دهی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در مطب‌ها یا دایر کردن سالن‌های با مساحت بزرگتر از این معضل جلوگیری کنند.

استاندار اردبیل به حضور افراد مختلف در آرامستان‌ها برای تشییع متوفیان اشاره کرد و این اجتماعات را نیز یکی از موقعیت‌های مستعد برای انتقال ویروس کرونا دانست.

بهنامجو با دعوت از شهروندان برای حضور نیافتن در آرامستان‌ها اظهارداشت: در آرامستان‌ها در چند روز آینده دستورالعمل‌های سخت گیرانه‌ای اعمال و متناسب با وضعیت‌های زرد، قرمز و نارنجی اجرا می‌شود.

در این میان برگزاری جشن های عروسی و دروهمی‌ها نیز همچنان در برخی مناطق از جمله روستاها و مناطق حاشیه شهری اردبیل تداوم داشته و موجب بغرنج تر شدن وضعیت موجود می شود.

توقف فعالیت مشاغل غیر ضروری پس از ساعت 18 عصر نیز با اینکه از چند روز پیش در شهر اردبیل اجرایی شده اما هنوز برخی از اصناف بویژه در مناطق حاشیه و دور از چشم ماموران از اجرای این مصوبه خودداری می‌کنند.

بهنامجو استاندار اردبیل در این رابطه خواستار تشدید نظارت بر اماکن عمومی و جلوگیری از فعالیت اصناف غیر ضروری در استان شد و گفت: باید با استفاده از روش‌های بازدارندگی از قبیل جریمه و نظارت‌های مستمر از فعالیت اصناف بی‌توجه به پروتکل‌های بهداشتی جلوگیری کنیم.

بهروز ندایی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل هم گفت: در مراکز شهرها، پاساژها، بازار تاریخی و برخی مغازه‌ها نکات ارائه شده در خصوص تعطیلی در موعد مقرر را رعایت می‌کنند، ولی در مناطق حاشیه‌ای نیاز به نظارت و مراقبت بیشتری داریم.

وی از انجام گشت‌های مشترک در اردبیل خبر داد و افزود: در جریان این بازدیدها رعایت نکات بهداشتی، زمان تعطیلی پاساژها و بازارچه تذکر داده می‌شود.

اجرای اقدامات پیشگیری و آموزشی در استان برای مقابله با کرونا 

در این حال با توجه به وضعیت پیش آمده اقدامات دستگاهها و نهادهای مختلف برای مقابله با شیوع کرونا و مدیریت ان در استان در روزهای اخیر روند سریعی به خود گرفته است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با بسیج و سپاه حضرت عباس (ع) استان مبتلایان کرونا به خانه به خانه شناسایی و تحت مراقبت قرار می‌گیرند.

وی بیان کرد: همکاری بسیج و پایگاه‌های محلات در کنار دانشگاه علوم پزشکی در وضعیت حاد شیوع بیماری کرونا می‌تواند در آگاهی‌بخشی، آموزش، بیماریابی و در مراحل بعد از طریق ارجاع به مراکز درمانی مفید واقع شود.

او خواستار هم‌افزایی و همکاری همه نهادها و تاثیرگذاران افکار عمومی در قطع زنجیره بیماری کرونا در استان شد و افزود: امیدواریم با همکاری مشترک این مرحله از اپیدمی بیماری کرونا را با کمترین آسیب به پایان برسانیم.

بهنامجو استاندار اردبیل با اشاره به اجرای طرح سردار قاسم سلیمانی در سراسر کشور با محوریت بسیج مستضعفین، علوم پزشکی و ادارات از آغاز اجرای این طرح در استان خبر داد و بیان کرد: این طرح ابتدا به عنوان پایلوت به صورت نمونه در یکی از محلات شهرستان‌های استان اجرا و سپس به صورت استانی در تمام مناطق اجرایی خواهد شد.

وی افزود: ماموریت این طرح مراجعه به درب منازل و اخذ گزارشی از ساکنان در خصوص ابتلا به کرونا، وضعیت جسمی و داشتن بیماری زمینه‌ای ساکنان بوده و در مرحله بعد هم آموزش این افراد مورد توجه قرار خواهد گرفت.

بهنامجو در ادامه با اشاره به اجرای طرح سردار قاسم سلیمانی در سراسر کشور با محوریت بسیج مستضعفین، علوم پزشکی و ادارات از آغاز اجرای این طرح در استان خبر داد و بیان کرد: این طرح ابتدا به عنوان پایلوت به صورت نمونه در یکی از محلات شهرستان‌های استان اجرا و سپس به صورت استانی در تمام مناطق اجرایی خواهد شد.

استاندار اردبیل افزود: ماموریت این طرح مراجعه به درب منازل و اخذ گزارشی از ساکنان در خصوص ابتلا به کرونا، وضعیت جسمی و داشتن بیماری زمینه‌ای ساکنان بوده و در مرحله بعد هم آموزش این افراد مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وی اجرای برنامه‌های فرهنگی، آگاه‌سازی محله محور و تولید محتوا و برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی را در راستای ارائه اطلاعات پیشگیرانه از کرونا در بین خانواده‌ها ضروری دانست.

وی همچنین بر تقویت کانال ها و شبکه‌های اطلاع‌رسانی در فضاهای مجازی تاکید و این حوزه را از جمله زمینه‌های انتقال آگاهی‌های پیشگیرانه از کرونا عنوان کرد.

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل هم گفت: این بیمه هر ماه به طور میانگین 30 میلیارد ریال هزینه به مراکز درمانی برای تشخیص و معالجه بیماران کرونایی در اردبیل پرداخت می‌کند.

دکتر خلیل اللهی با بیان اینکه هزینه هر بیمار کرونایی به طور میانگین حدود 30 میلیون ریال است، افزود: بیمه سلامت امسال تاکنون 180 میلیارد ریال برای آزمایش و یا بستری بیماران کرونایی در استان اردبیل پرداخت کرده است.

به گزارش ایرنا، کنترل روند سرکشانه ویروس کوید 19 در جامعه نیاز به عزم همگانی دارد، در این روند هم مسوولان اجرایی، درمانی و هم تک تک شهروندان وظیفه خطیر و حساسی بر دوش دارند و بدون همکاری و همراهی همگانی این تلاش‌ها به موفقیت نخواهد انجامید.

*س_برچسب‌ها_س*
صعود خطرناک کرونا در اردبیل 2
صعود خطرناک کرونا در اردبیل 3
صعود خطرناک کرونا در اردبیل 4