ضرورت حرکت دانشگاه ها در مسیر پاسخگویی به نیازهای جامعه
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ضرورت دارد دانشگاه در مسیر پاسخگویی به نیازهای جامعه و حل مسائل کشور حرکت کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ضرورت دارد دانشگاه در مسیر پاسخگویی به نیازهای جامعه و حل مسائل کشور حرکت کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی با حضور در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دیدار و گفتگو کرد.
عاملی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی طی 36 سال که از ستاد به شورا تغییر ماهیت داد، خدمات بزرگی در حوزه علم و فناوری و فرهنگ داشته است، گفت: مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» به جایگاه کلیدی شورای عالی انقلاب فرهنگی با وجود دستگاههای مجری، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و... به عنوان یک نهاد آگاه به مسائل آینده، یکپارچهساز و هماهنگکننده حوزه علم و فرهنگ تأکید دارند.
وی به سند نقشه جامع علمی کشور اشاره کرد و افزود: 16 جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی متمرکز بر سند نقشه جامع علمی کشور بوده که خوشبختانه این سند زمینه رشد علم و فناوری کشور را فراهم کرده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در اولویت الف سند نقشه جامع علمی به فناوریزیستی، فناوریهای زیست محیطی، گیاهان دارویی و... و همچنین در راهبردهای 3 و 7 این سند به اقتصاد دانش بنیان و... تأکید شده است.
وی ادامه داد: همچنین راهبرد 11 سند نقشه جامع علمی کشور به توسعه آموزشها و پژوهشهای حوزه تغذیه و پیشگیری، به منظور بهرهمندی ازمواد غذایی سالم و حفظ سلامت جامعه تأکید دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بازنگری سند نقشه جامع با توجه به مطرح شدن مسائل هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال، صنعت چهار و... ضروری است، گفت: در حال حاضر بازنگری اولویتهای سند نقشه جامع علمی کشور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دست اجراست.
عاملی بر ضرورت استقلال غذایی تأکید کرد و افزود: استقلال غذایی موجب امنیت و آرامش مردم میشود و غذای سالم و پاک اهمیت راهبردی و محوری دارد. در دوران شیوع کرونا استقلال غذایی در کشور به خوبی مشاهده شد. این در حالیست که در آمریکا و اروپا شاهد کمبود و در بعضی موارد قحطی مواد غذای بودیم.
وی با بیان اینکه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، ثبات و ادامهدار بودن سیاستها را تأمین میکند، تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی آمادگی دارد برای ایجاد یک ظرفیت نظاممند در راستای تحقق امور حوزه کشاورزی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سند ملی کشاورزی دانشبنیان را تدوین و تصویب کند تا ظرفیت مالی ماندگاری در این حوزه شکل بگیرد.
عاملی بر نظام کشاورزی سایبری فیزیکی (ACPS) و همچنین کشاورزی چهار که که کشاورزی فیزیکی - سایبری است که موجب تحول عظیم و رسیدن به تولید دقیق و اراده شده است، تأکید کرد و افزود: اینترنت همه چیزها (IoE) که موجب اتصال دیوایسهای هوشمند به همه پدیدهها شده است منشاء تحولات مهمی در عرصههای متنوع کشاورزی میشود که لازم است در سند ملی کشاورزی دانشبنیان به تحولات حوزه فناوری توجه کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: همچنین برای حل مشکلات در حوزه زیست و فناوری باید سازوکار اطمینانبخشی برای آن طراحی شود.
عاملی با بیان اینکه زمینههای تدوین سند ملی تحول کشاورزی از قبل وجود دارد، اظهار داشت: اسناد تصویب شده باید جنبه ملی و ناظر بر ظرفیتهای کشور و یکپارچگی داشته باشد چون گاهی اوقات مشاهده میشود اسناد در حوزههای خاص متمرکز میشود و به مولفه های مهم و موثر توجه نمی کند.
وی تأکید کرد: محور اصلی سند ملی تحول کشاورزی دانشبنیان، وزارت جهاد کشاورزی باشد چرا که ذینفع در اجرا و نقش آفرینی سند نقش به سزایی دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد داد: زمانبندی 6 ماهه برای تهیه سند ملی تحول کشاورزی دانشبنیان، با توجه به زمینه قبلی برای تهیه این سند در نظر گرفته شود و ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با وزارت جهاد کشاورزی برای تهیه این سند همکاری داشته باشد.
عاملی با بیان اینکه مطلوبگرا بودن باعث رشد میشود، گفت: مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» در گام دوم انقلاب اسلامی نیز نگاه مطلوبگرا دارند و بر تمدن نوین اسلامی تأکید دارند و باید در تهیه سند ملی تحول کشاورزی دانشبنیان به هفت راهبرد گام دوم توجه شود.
وی افزود: با توجه به اهمیت امنیت غذایی و موضوعیت خاص آن تصویب یک سند مستقل در این بخش نیز ضروری است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: جدایی بین دانشگاه و بخش عملیاتی کشاورزی در سایر موارد مانند جدایی بین دانشگاه و صنعت، بازار، خدمات و... نیز وجود دارد که ضرورت دارد دانشگاه در مسیر پاسخگویی به نیازهای جامعه و حل مسائل کشور حرکت کند.