طوفان الاقصی؛ آغاز دورانی جدید در مقاومت فلسطین
با نزدیک شدن به اولین سالروز حماسه «طوفان الاقصی»، یادآوری دلایل و پیامدهای این رویداد ضروری است. این عملیات، نه تنها زلزلهای در ساختار رژیم صهیونیستی بهوجود آورد، بلکه به احیای روحیه بیداری و مقاومت در میان فلسطینیان و حامیان جهانی آنان انجامید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی فیاضی کارشناس مسائل بین الملل، طی یادداشتی در خصوص سالروز حماسه «طوفان الاقصی» و یادآوری دلایل و پیامدهای این رویداد نوشت: به ایام اولین سالروز حماسه «طوفان الاقصی» نزدیک میشویم؛ حماسهای که زلزلهای در جهان استعمار بهوجود آورد و جهشی در بیداری انسانی ایجاد کرد. شایسته است در این ایام، فهرستی از دستاوردها و پیامدهای مربوط به طوفان الاقصی، تبیین و روشنگری شود تا نهضت جهانی حمایت از فلسطین مظلوم، پر فروغتر گردد.
در این یادداشت به بررسی علل شروع این عملیات و دستاوردهای آن پرداخته میشود.
1. عملیات «طوفان الاقصی» چرا شروع شد؟
تصاویر فرار صهیونیستها با لباس شخصی، کشته شدن سربازان مرزی و غنیمت گرفته شدن خودروها و تانکهای اسرائیلی در پاسگاههای مرزی، همگی نشان از عمق غافلگیری صهیونیستها داشت. نیروهای مقاومت فلسطین در یک عملیات دقیق و هماهنگ، با عبور از مرزهای غزه، در کمتر از نیم ساعت بیش از 5 هزار راکت و موشک به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کردند.
در جنگهای پیشین، مسئولین و رسانههای صهیونیستی بارها هشدارهایی را به مردم میدادند؛ اما در روزهای پیش از این عملیات، این هشدارها در سطح پایینی وجود نداشت. حملات غافلگیرکننده شروع طوفان الاقصی، دولت نتانیاهو را در برابر یک شکست اطلاعاتی و امنیتی قرار داد. بهگونهای که در ساعات اولیه هیچ نشانهای دال بر پیشبینی چنین حملهای وجود نداشت.
2. دلیل حمله مقاومت
چرایی اقدام مقاومت را میتوان در پیام صوتی بیسابقه محمد ضیف، فرمانده نیروهای القسام، یافت. او در این پیام تاکید کرد که دشمن اشغالگر به مسجد الاقصی دست درازی کرده و حرمت این مکان مقدس را زیر پا گذاشته است.
او بهدلیل ادامه جنایات صهیونیستی و عدم پذیرش پیشنهاد مبادله انساندوستانه، آغاز عملیات «طوفان الاقصی» را اعلام کرد. بنابراین خط قرمز مسجد الاقصی و عدم تن دادن اسرائیل به تبادل اسرا، از اصلیترین دلایل شروع این نبرد به شمار میرود.
3. سناریو جدی است؟
پیام محمد ضیف به خوبی نشان میداد که حماس و مقاومت به دنبال یک عملیات کوتاه و چند ساعته نبودند. او در پیامش، از ملت فلسطین و برادرانشان در مقاومت اسلامی در لبنان، عراق، سوریه و یمن خواست تا به یاری مقاومت در فلسطین بشتابند. این درخواستها نشاندهنده آغاز دورانی جدید در تاریخ مقاومت بود.
سناریوی حماس و مقاومت به واکنش صهیونیستها بستگی داشت؛ اما آنچه مشخص است، این است که در یک غافلگیری کامل، مقاومت ابتکاری را عملیاتی کرد که سابقه نداشته است. عبور از مرزها و بهدست گرفتن گذرگاهها و چندین شهرک در مدت زمان کوتاه، همگی نشاندهنده آغاز دورانی جدید برای مقاومت و حقطلبی فلسطینیان بود.
این دستاوردها در واقع گواهی بود بر عزم راسخ و تلاش مستمر برای تحقق حقوق فلسطینیان و ایجاد آگاهی جهانی نسبت به وضعیت آنان.
4. فهرست دستاوردها
- حق قانونی حماس و فلسطینیان در انجام عملیات طوفان الاقصی بهدلیل 75 سال جنایت رژیم صهیونیستی و عدم حمایت عملی جهانی.
- شکست راهبردی رژیم صهیونیستی در زمینه شکستناپذیری ارتش.
- ناکامی در ادعای آرمانشهر و مأمن بودن.
- شکست در مدیریت مهاجرت معکوس دائمی.
- ناکامی در تحقق صلح ابراهیم.
- شکست در چهارراه اقتصاد بینالمللی شدن.
- پیروزی مقاومت در تبیین چهره استعمار.
- جهانیسازی مطالبه حق فلسطینیان.
- بیداری نسل جوان، بهویژه دانشجویان.
- بیفایده بودن مذاکرات صلح در برابر زمین.
- مطالبه جهانی برای تشکیل کشور فلسطین.
- توسعه گفتمان مقاومت.
- مظلومیت کودکان قهرمان غزه.
- تحرک ضعیف کشورهای عربی در حمایت از غزه.
- لزوم قطع رابطه اقتصادی و سیاسی با رژیم صهیونیستی.
- حمایت جهانی از شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی.
- مطالبه جهانی برای قطع ارتباط کشورهای مختلف.
- مطالبه جهانی برای دستگیری سردمداران رژیم صهیونیستی بهدلیل جنایات جنگی.
- تحسین عملکرد محورهای مقاومت.
- تحسین عملکرد حزبالله در لبنان.
- ابعاد آثار شهادت اسماعیل هنیه.
- حق قانونی اقدام ایران در راستای عملیات وعده صادق.
- احتمال بالقوه تبدیل جنگ غزه و لبنان به جنگ منطقهای.
- نظر ایران در مورد آینده سرزمینهای اشغالی با رأیگیری از فلسطینیان.