شنبه 29 دی 1403

طوفان‌الاقصی یک شوک بزرگ برای اشغالگران بود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
طوفان‌الاقصی یک شوک بزرگ برای اشغالگران بود

برنامه زمانه به سراغ نماینده جهاد اسلامی فلسطین در ایران رفت و به بررسی ابعاد موضوع آتش‌بس بین رژیم اسرائیل و غزه پرداخت.

از روز گذشته آتش‌بس بین اسرائیل و غزه در صدر اخبار مهم جهان قرار دارد. از مهمترین مفاد این آتش‌بس تبادل گروگان‌های اسرائیلی با تعداد زیادی از اسرای فلسطینی بود.

به همین بهانه برنامه زمانه پنج‌شنبه شب به سراغ ناصر ابوشریف نماینده جهاد اسلامی فلسطین در ایران رفت و به بررسی ابعاد این موضوع پرداخت.

ناصر ابوشریف در ابتدای این برنامه با توضیحاتی درخصوص وقوع اتفاقات هفتم اکتبر گفت: رفتار‌های اشغال‌گران در نوار غزه و کرانه باختری از دلایل وقوع حماسه هفت اکتبر بود. اشغال‌گران آمده‌اند که جای فلسطینی‌ها را بگیرند. تعرض به نماد‌های اسلامی به ویژه مسجدالاقصی، نژادپرستی اسرائیلی‌ها و تعرض به حقوق و کرامت انسانی از دیگر عوامل وقوع این نبرد بود. غزه یک زندان بسیار بزرگ بود. دو و نیم میلیون نفر در این مرز زندگی می‌کردند که با آنها مانند زندانی رفتار می‌شد.

وی افزود: ملت فلسطین اراده بزرگی دارد و در برابر این استکبارگران ایستاد. ما با امکانات ساده مقاومت بزرگی در فلسطین رقم زدیم و هیچکس جز جمهوری اسلامی به ملت فلسطین کمک نکرد. تمام این اتفاقات با تلاش و زحمت زیاد صورت گرفت. اشکال مقاومت ملت فلسطین متفاوت بود. ما مبارزات گسترده‌ای برای احقاق حق خودمان در این سرزمین انجام دادیم. ما چیزی غیر از آزادی از اشغالگری نمی‌خواهیم. همه دنیا این آزادی را به رسمیت می‌شناسند. اما متاسفانه جهان غرب حق ما را در مقاومت و در برخورداری از آزادی به رسمیت نمی‌شناسد درحالیکه در قوانین حقوق بشری به آن اشاره شده است.

او با اشاره به تحلیل خود از طوفان الاقصی گفت: آغاز طوفان الاقصی یک شگفتی و شوک بزرگ برای اشغالگران بود. ما با امکانات اندکی که داشتیم حتی با استفاده از بادبادک، دست به عملیات‌هایی زدیم که توانستیم وارد پایگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل شویم. حتی خود مقاومت توقع نداشت که اسرائیل در آغاز کار این چنین سست و شکننده باشد. همه دیدند که مقاومت در آغاز کار سلاح سنگین نداشت. بخشی از ویرانی‌هایی که به وجود آمد از طریق بالگرد‌های اسرائیلی رقم خورد. اسرائیل یک حکومت ضعیف و کوچک نیست بلکه امکانات زیادی دارد که مورد حمایت تمام قدرت‌های دنیا است.

ابوشریف افزود: رژیم اشغالگر با همکاری دستگاه‌های اطلاعاتی کشور‌های بزرگ و شرکت‌هایی مانند گوگل برای پیشبرد اهداف خود تلاش می‌کند. اسرائیل در پانزده ماه گذشته از هیچ تلاشی برای نابودی ملت فلسطین در نوار غزه دریغ نکرد. از روش‌هایی مانند قتل عام، قحطی، از بین بردن مراکز بهداشتی و درمانی و ارسال صد هزار بمب بر سر مردم غزه اقدام به نابودی آنها کرد.

او در پاسخ به این سوال که علت پذیرفتن آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی چه بود، گفت: این جنگ باید از مدت‌ها قبل به پایان می‌رسید. اگر این مسئله به ژنرال‌های اسرائیلی واگذار می‌شد یک و ماه و نیمه جمع می‌شد، اما مشکلات داخلی رژیم صهیونسیتی از دلایل طولانی شدن جنگ بود. از طرفی هم جامعه بین‌المللی نتوانست به اسرائیل فشاری وارد کند.

وی افزود: اسرائیل به چهار دلیل این آتش‌بس را قبول کرد. اسرائیل نتوانست اهداف راهبردی خود را محقق کند، نتوانست ملت فلسطین را از غزه بیرون کند، نتوانست حماس و مقاومت را از منطقه بیرون کند و اسرای خود را پس بگیرد. از طرفی هم ارتش اسرائیل خسته بود. همچنین تعداد کشته‌های اسرائیلی هم زیاد بود. دستگاه امنیتی و نظامی اسرائیل به دلیل تعداد بالای کشته‌ها مایل به برقراری آتش‌بس بود.

ابوشریف گفت: وضعیت داخلی اسرائیل هم اصلا خوب نیست و با مشکلات داخلی مانند مشکلات اقتصادی دست به گریبان هستند. جنگ باعث از کار افتادن بسیاری از حوزه‌های اقتصادی این رژیم شد. حوزه‌هایی مانند گردشگری، کشاورزی و فناوری‌های برتر در این رژیم متوقف و متزلزل شدند. مهاجرت معکوس یهودیان و صهیونیست‌ها هم از دیگر موارد شکست صهیونیست‌ها است. امروز تصویر اسرائیل نزد مردم دنیا به تصویر یک قاتل و ظالم تغییر پیدا کرده است.

ابوشریف در خصوص آینده غزه بعد از آتش‌بس گفت: مرحله آینده مرحله بسیار دشواری خواهد بود. زخم‌ها و درد‌های زیادی در نواز غزه به وجود آمده است. اولویت ما بازسازی غزه و امدادرسانی انسانی است. در حوزه‌های دیگری مانند خدمات درمانی و بهداشت به سرعت می‌توانیم خود را بازیابی کنیم. ما ملت فلسطین توانمندی زیادی در بازیابی خودمان داریم. از ابتدای اشغال یاد گرفتیم که خود را بازیابی کنیم. طبعا همیشه با مشکل حضور اشغالگران مواجه هستیم. کرانه باختری دستور کار جدید اشغالگران است و آمریکا نیز با او همراه خواهد بود.