چهارشنبه 3 بهمن 1403

عامل مشکلات اقتصادی موشک پراکنی یا دیپلماسی برآمده از ترس؟!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
عامل مشکلات اقتصادی موشک پراکنی یا دیپلماسی برآمده از ترس؟!

گویا رسانه‌های اصلاح طلب در تلاشند که همچنان سیر نزولی شرایط اقتصادی کشور طی سال‌های گذشته را نتیجه رشد دفاعی کشور بدانند و راهکار را در خاموشی آتش پیشران موشک‌ها جستجو می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ پرتاب ماهواره نور به واسطه ماهواره بر قاصد توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موضع گیری های خاص بین المللی و داخلی ای را به همراه داشت. قرارگیری این ماهواره در مدار زمین دوستان را به شادی و دشمنان را به سمت خبر پراکنی های همیشگی سوق داد. این که سپاه پاسداران از ماهواره‌بری سه مرحله‌ای که در مراحلی از سوخت جامد استفاده می‌کند، بدون جنجال‌های رسانه‌ای و به دور از چشمان منابع اطلاعاتی دشمن، رونمایی کرد خود بر افزایش سطح فشار روانی بر دشمنان موثر واقع شد.

طبیعی است که مانند دفعات قبل پس از کسب پیروزی‌های بزرگ از سوی سربازان انقلاب اسلامی، دشمنان و نیروهای گوش به فرمان داخل نشینشان یک صدا شدند و تلاش کردند که از طرفی با لاف در غریبی، تهدید های گذشته را تکرار کنند و یا که با تخیلات فضایی این دستاورد فضایی سپاه را زیر سوال ببرند.

شرایط در خارج از کشور به شکلی پیش رفت که برخی رسانه‌ها مجبور به تأیید این دستاورد بزرگ و مهم شدند و از طرفی مقامات کشورهای مختلف چون ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به یاوه‌گویی‌های همیشگی پرداختند و حتی سران رژیم غاصب صهیونیستی نیز نتوانستند سکوت کنند و در همان بعد از ظهر، مواضع از روی ترس خود را اعلام کردند.

این که پرتاب ماهواره نور دستاوردی بزرگ در عرصه نظامی و علمی است بر هیچ کس پوشیده نیست و همچنین اینکه این اقدام آغازی است بر روند پیش روی نیروهای نظامی کشور نیز قابل فهم است. اما آن چه که در این روزها مورد توجه است تحلیل های ناموزون و از روی کینه یا سادگی بعضی از رسانه های داخلی است. رسانه هایی که گویا آنچنان این دستاورد بزرگ به مذاقشان خوش نیامده است و در برخی از مقاله هایشان از تعابیری چون موشک پراکنی استفاد کردند. رسانه‌هایی که از تحلیل هایشان مشخص است که همچنان برای بهبود شرایط اقتصادی کشور دل به نظر مقامات آمریکایی بسته اند.

طی روزهای گذشته پس از پرتاب موفق ماهواره نور این دست رسانه ها در تلاش بودند که ایران اسلامی را در مقام مقایسه با کره‌شمالی و حتی شوروی سابق و مراحل فروپاشی آن قرار دهند و عدم توازن بین رشد اقتصادی و رشد نظامی را بی فایده بدانند و حتی آن را عاملی برای فروپاشی برشمرند. البته این سبک از تحلیل ها محتوای جدیدی نیست و همان گزاره‌های تکرای ای را به همراه دارد که این رسانه‌ها در زمان دستاوردهای بزرگ نهادهای انقلابی همصدا با برخی از رسانه‌های بیگانه‌ای چون بی بی سی و صدای آمریکا به رشته تحریر درمی‌آورند.

گویا رسانه‌های مذکور در تلاشند که همچنان سیر نزولی شرایط اقتصادی کشور طی سال‌های گذشته را نتیجه رشد دفاعی کشور بدانند و راهکار را در خاموشی آتش پیشران موشک‌ها جستجو می کنند. این در حالی است که این دست رسانه‌ها همچنان بعد از گذشت نزدیک به هفت سال از امضای برجام و تعطیلی برنامه هسته ای کشور، توضیحی برای چرایی عدم موفقیت این امر بیان نکرده‌اند و همیشه سعی داشته اند که عدم توفیق دیپلماسی ضعیف خود را بر گردن دیگر نهادها بی‌اندازند.

البته غرض بی توجهی به مشکلات اقتصادی موجود در جامعه نیست اما آن چه مشهود است عدم توازن عملکردی در بین نهادهاست. به این معنا که نهادی وظایف خود را به درستی انجام می‌دهد و خروجی مثبتی دارد و از طرفی دیگر گروه و جریانی که بر نهاد دیگری مسلط است همچنان در تخیلات غرق و چشم به دست ترامپی دوخته اند که خود در مدیریت بحران حاکم بر کشورش ناتوان است.

رسانه‌های اصلاح طلب به اعتراف خود، برجام را بزک کردند تا از بند افکار عمومی رهایی یابند و نمی‌خواهند این توضیح را بدهند که اگر فاصله‌ای بین عملکرد دفاعی و اقتصادی کشور وجود دارد نتیجه بی‌تدبیری سران جبهه و جریان همین رسانه هاست. کافی است نگاهی به شاخص‌ها و آمارهای اقتصادی قبل از دولت هم فکر و هم نظر خود بیندازند تا ببینند در زمانی که هم چرخ سانتریفیوژها می چرخید و هم ماهواره‌ها یکی پس از دیگری در فضا قرار می‌گرفت قیمت دلار و شاخص‌هایی چون رکود و تورم چه تفاوتی با امروزی که به همت این رسانه‌ها و اربابانشان سانتریفیوژها نچرخید و صنعت فضایی خاموش ماند، دارد.

شاید تأکید سردار حاجی زاده فرمانده هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتگوی ویژه خبری برای این دست رسانه‌ها جالب باشد که شما خیالتان از دفاع راحت باشد و یا نگران چیزی نباشید و تمام تمرکزتان را بر اقتصاد بگذارید. یا شاید صحبت های مقام معظم رهبری در اولین روز از ماه مبارک رمضان که فرمودند ترس از آمریکا طی سالهای گذشته برخی از دولت‌های ما را با مشکلاتی روبه‌رو کرد.

این دست رسانه ها باید یک بار دیگر دیپلماسی پیامکی و ایمیلی از روی ترس آنانی که حمایتشان می کنند را مرور کنند و نتایج ذلت بار این سبک دیپلماسی را برای خود بشکافند شاید تحولی در نگاه آنها ایجاد شد.

رسانه‌های اصلاح طلب باید بدانند که شوروی اگر به مرحله فروپاشی رسید و بازی را باخت، به بازی رسانه ی جنگ ستارگان و ترس از ماهواره‌های موشک اندازی باخت که تنها از تخیلات هالیوودی رئیس جمهور وقت آمریکا نشأت گرفته بود. باید بدانند شوروی زمانی حرکتش به سمت فروپاشی سرعت گرفت که عکس‌های یادگاری سرانش با مقامات آمریکایی منتشر شد. بد نیست اگر آنها بار دیگر ماجرای عین الاسد را مرور کنند و صحبت های سردار حاجی زاده را بشنوند که اگر آمریکایی ها به حملات ما پاسخ می دادند 400 نقطه از مواضعشان را می زدیم؛ تا درک کنند قدرت بازدارندگی را و ببینند اگر نبود قدرت موشکی شاید در حال حاضر مخاطبی هم نبود که بخواهند برایش بنویسند و شاید ایران هم شبیه شوروی می شد.

اما متأسفانه رسانه‌های اصلاح طلب بدون هیچ توجهی به شرایط منطقه ای و بین المللی کشور و ضعف مواجهه کشورهای غربی با ویروس کرونا و موفقیت نسبی ایران اسلامی در این امر همچنان دم از تئوری های نا معلومی می زنند که یا برآمده از سادگی آنهاست و یا...

انتهای پیام /