یک‌شنبه 4 آذر 1403

علی‌اکبری: 22 بهمن امسال یادآور فتح خرمشهر بود / انتقاد از رفتار کشورهای غربی در قبال زلزله سوریه

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
علی‌اکبری: 22 بهمن امسال یادآور فتح خرمشهر بود / انتقاد از رفتار کشورهای غربی در قبال زلزله سوریه

امام جمعه موقت تهران گفت: یک یوم الله دیگر در روز 22 بهمن 1401 ثبت شد و علی‌رغم همه مشکلاتی که وجود داشت یک عملیات بزرگ پیروز توسط مردم همچون عملیات بیت‌المقدس که منجر به فتح خرمشهر دیگری شد، رخ داد.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نماز جمعه امروز تهران گفت: ماه رجب امسال، ماه شیرین و دلنشینی برای جامعه ما بود. یکی از آن شیرینی‌ها، بارش برف و باران در کشور بود. البته برای برخی از مردم در برخی نقاط مانند کوهرنگ دشواری‌هایی پیش آمده که با همت مردم و مسئولان برطرف خواهد شد. وزیر کشور را دیدیم که در میدان هستند. مسئولان و گروه‌های جهادی نیز کارها را پیش می‌برند.

بیانیه مشترک ایران و چین

سهم ایران از آینده قدرت جهانی

وی در ادامه به سفر رئیس‌جمهور و همراهانش به چین اشاره کرد و گفت: این سفر از سفرهایی است که با توجه به موقعیت کنونی مورد توجه مراکز جهانی قرار گرفت. این سفر آثار ملی و بین‌المللی خواهد داشت. جانمایی جایگاه ایران در معادلات آینده قدرت جهانی بسیار مهم است. سهم ایران در قدرت آینده باید با دقت و کار جهادی به دست آورد.

حاج علی اکبری گفت: این سفر در راستای این کار بزرگ بود. چین در آینده قدرت بلامنازع اقتصادی جهانی خواهد بود. داشتن قرارداد راهبردی با این کشور می‌تواند به ما کمک کند. حضور ما در شانگهای و... نیز پررنگ‌تر خواهد شد؛ از داشتن دشمن مشترک نیز باید استفاده کرد تا به تقویت همکاری‌ها پرداخت.

وی خاطرنشان کرد: هیات ایرانی با برنامه و با قدرت در این سفر حضور پیدا کرد. چین نیز در میزبانی سنگ تمام گذاشت. ماجرایی هم که در عربستان پیش آمده بود، درصدد جبران برآمدند.

آمریکا باطن خود را در زلزله سوریه نشان داد

وی به موضوع زلزله در خوی و در کشورهای ترکیه و سوریه نیز اشاره کرد و گفت: خدا را شاکریم که مردم و مسئولان دست به دست هم دادند و در خوی وارد میدان شدند. من مکرر با امام جمعه خوی و... تماس داشتم. گزارش آن‌ها این بود که پشتیبانی‌ها خوب است. ان‌شالله قدم‌های تکمیلی نیز برداشته شود. امام جمعه خوی می‌گفت که می‌گفتند شاید نتوان امسال راهپیمایی برگزار کرد، اما بیش از 17 هزار نفر در راهپیمایی 22 بهمن خوی شرکت کردند.

حاج علی اکبری گفت: زلزله‌ای که در کشورهای ترکیه و سوریه رخ داد، فاجعه بزرگ انسانی بود. ده‌ها هزار نفر کشته و مجروحان بسیاری به دنبال داشت. این وضعیت روبروی جامعه جهانی قرار دارد. این یک امتحان بزرگ برای سایر کشورها و جامعه جهانی است. ما برای مردم این دو کشور که برادران‌مان هستند، برای درگذشتگانشان طلب مغفرت و برای بازماندگانش طلب اجر داریم.

وی افزود: امیدواریم که از جهات مختلف این خسارت کاسته شود و ماجرا تا حدی بهتری مدیریت شود. جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با هر دو کشور نیرو و محموله فرستاد. اخلاق نبوی به ما حکم می‌کند و می‌آموزد که کار بزرگی انجام بدهیم. آنچه انجام شده است کافی نیست. ملت بزرگ ایران! دست به دست هم دهیم و با کمک مجموعه‌های دولتی به میدان امداد و نجات این ملت‌ها برویم.

امام جمعه موقت تهران بیان داشت: جامعه جهانی مردود بزرگ این امتحان است. این مردودی مخصوصاً نسبت به سوریه است. آن‌ها بیشتر سر و صدا کردند تا اینکه کاری انجام بدهند. در ارتباط با سوریه اتفاقی که افتاده برای جامعه جهانی بسیار زشت است. آمریکا و اروپا دچار سقوط اخلاقی شده‌اند و باطن پلید و کثیف خود را نشان دادند. مجموعه‌های جهانی هم نشان دادند که چقدر بی‌خاصیت هستند.

وی ابراز امیدواری کرد که با همت ملت‌های منطقه و ملت ایران از آلام دو ملت عزیز ترکیه و سوریه کاسته شود.

امام خامنه‌ای: شکرالله سعیکم، ملت ایران

22 بهمن امسال فتح خرمشهر دیگری بود

امام جمعه موقت تهران درباره راهپیمایی 22 بهمن امسال نیز گفت: 22 بهمن امسال یک فتح بزرگ بود که بسیار باشکوه برگزار شد. رهبری در دیدار مردم آذربایجان تحلیل جامع و همه‌جانبه از حماسه مردم ایران ارائه کردند. کار ملت ایران بسیار بزرگ بود.

وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب اظهار داشت: یک یوم الله دیگر در روز 22 بهمن 1401 ثبت شد. علی‌رغم همه مشکلاتی که وجود داشت یک عملیات بزرگ پیروز توسط مردم همچون عملیات بیت المقدس که منجر به فتح خرمشهر دیگری شد، رخ داد. 22 بهمن را خداوند خلق کرد؛ این دست قدرت خداوند بود که از آستین ملت ایران بیرون آمد و اراده ملت ایران در برابر چشم جهانیان تجلی یافت.

حاج علی اکبری خاطرنشان کرد: به ملت بزرگ ایران باید تبریک گفت. مردم با همه تنوع سلیقه‌ای که داشتند حضور پیدا کردند. از نظر جمعیت در بین راهپیمایی‌های مشابه کم‌نظیر بود. فضا حالت جشن ملی داشت و محیط سرشار از پرچم ایران بود. در این محیط مردم به شهدا و حاج قاسم ابراز علاقه کردند. فضای این راهپیمایی آکنده از توجه به حضرت ولی‌عصر (عج) بود.

وی اظهار داشت: در این مراسم ابراز عشق و علاقه‌ای به پرچمدار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) صورت گرفت. امت با غیرت، باوفا، با بصیرت، با روشن‌بینی، با امید، با نشاط و با تحلیل وارد میدان شدند. ملت ایران مظلوم‌ترین و مقتدرترین ملت در بین ملت‌های جهان است. امام فرمود که ملت ایران بهترین ملت تاریخ است. مردم نقش امام و رهبر فرزانه‌شان نیز در آفرینش این حماسه بزرگ به خوبی می‌دانند.

انقلاب اسلامی در امتداد بعثت است

امام جمعه موقت همچنین در خطبه نخست نماز جمعه با اشاره به فرمایشی از امام علی (ع) اظهار داشت: مبعث پیامبر اکرم (ص) بزرگترین پیچ تاریخی‌ست که بشریت تجربه کرده است. وقتی این روز فرارسید عالم دگرگون و تاریخ وارد آخرالزمان شد.

وی اضافه کرد: ظهور حضرت (عج) تحقق بخش آرمان‌های بعثت پیامبر (ص) خواهد بود. امیدواریم که آن روز بزرگ را درک کنیم و حقیقت اصلی مبعث را در کنار امام زمان (عج) دریابیم.

حاج علی اکبری انقلاب اسلامی را هم پیچ تاریخی دانست و گفت: انقلاب اسلامی در امتداد مبعث و در برابر جاهلیت مدرن است. باید قدر این قطعه از تاریخ را دانست و به وظایفمان به خوبی عمل کنیم.

امام جمعه موقت تهران همچنین اظهار داشت: هدف از بعثت پیامبر اکرم، تربیت اخلاقی انسان‌ها بود. این هدف بسیار بزرگ و عالی است. مزیت ویژه فطرت انسان‌ها اینگونه است که بتوانند به زیبایی‌ها و مکارم اخلاق آراسته شوند. فلسفه حضور انسان در این عالم نیز اخلاقی شدن است. در تعبیر پیامبر اکرم (ص) آمده است که خداوند مکارم و زیبایی‌های اخلاقی را یک نقطه اتصال بین خودش و بندگانش قرار داده است.

وی افزود: امیرالمومنین (ع) فرمود اگر بهشت و جهنمی نباشد شایسته است که انسان‌ها به دنبال تحصیل مکارم اخلاق باشند؛ چرا که از این طریق می‌توان شهد انسانیت را چشید. اگر قرار است بین انسان‌ها مسابقه‌ای برقرار شود، آن رقابت بر سر تحصیل مکارم اخلاقی است. پیامبر فرمود که من آمده‌ام تا فضائل و مکارم اخلاقی را کامل کنم.

حاج علی اکبری بیان داشت: برای رسیدن به مدینه فاضله همه باید دست به دست هم دهند و تلاش کنند. وقتی که بتوان اخلاق را در اقتصاد، سیاست، ارتباطات جهانی و... مشاهده کرد، هدف بعثت محقق شده است.

وی گمشده امروز جهان را "اخلاق" دانست و گفت: امروز بشر بیش از هر زمان دیگری به محمد مصطفی (ص) و فضلیت‌های اخلاقی مکتب او نیاز دارد. امیدواریم این پرچم که اکنون با انقلاب اسلامی به دست ملت ایران برافراشته شده است بتواند در محیط زیست انسان معاصر مروج اخلاق باشد.