فارس من | مردم: دولت برای زیارت اربعین سنگِ تمام گذاشت
خبرگزاری فارس گروه حج و زیارت مریم سادات آجودانی: چشمانش خیره به گنبد حرم امام حسین علیهالسلام بود و اشک از چشمانش جاری. برای اولین بار بود که به زیارت کربلا مشرف میشد. زیر لب با خود لبیک یا حسین را زمزمه میکرد و به نشانه ادب دستش را روی سینه گذاشته بود.
دقایقی گذشت. به سمتش رفتم و از حال و هوایش پرسیدم. میگفت: آرزوی زیارت کربلا را داشتم و نگران بودم بعد از 70 سال نکند اجل فرا برسد و نتوانم امام حسین علیهالسلام را از نزدیک زیارت کنم. همینطور که درباره عشقش به کربلا تعریف میکرد، اشک میریخت و میگفت: خدا حاج قاسم را رحمت کند و این رئیس جمهور مردمی را حفظ کند که اینگونه مسیر زیارت را تسهیل کرد.
از او درباره نحوه آمدنش به زیارت پرسیدم. نگاهی به من کرد و گفت: میگویند قسمت است و دعوت، اما معتقدم همت هم میخواهد. یک شب از رادیو نحوه دریافت گذرنامه زیارتی را توضیح دادند. دلم گرفت و گفتم حالا که این همه مسیر زیارت آسان شده، چرا من به کربلا نروم؟ همین شد که رفتم و برای صدور گذرنامه زیارتی اقدام کردم و حدود یک هفته بعد گذرنامه رسید و راهی شدم.
بانوی جنوبی از مرز شلمچه آمده بود و میگفت: از اهواز تا کربلا حدود هفت ساعت راه است. مسیری که شاید کم باشد، اما تاکنون زیارت قسمتم نشده بود و کم توفیق بودم. اما امسال با تسهیلاتی که در نظر گرفته شد و روان بودن مرزها توانستم به زیارت بیایم و امیدوارم تا عمر دارم هر سال اربعین کربلا باشم.
حضور هر کدام از زائران اربعین قصهای داشت. یکی از گذرنامه زیارتی میگفت و دیگری از وجود ماشینهای بسیار برای رسیدن به مرز. برخی هم از عراقیها قدردانی میکردند که در هر قسمت از مسیر از آنها استقبال میکردند، اما نقطه اشتراک زائران اربعین، تشکر از میزبانی عراقیها و همچنین تسیهلات دولت سیزدهم برای اربعین امسال بود.
بر همین اساس هم جمعی از مخاطبان خبرگزاری فارس در کمپینی با عنوان «رئیس جمهور برای زائران اربعین سنگ تمام گذاشت» از تسهیلات ویژه برای اربعین قدردانی کردند. (اینجا بخوانید)
امکانات اربعین امسال با سالهای گذشته قابل مقایسه نبود
دوستکام، یکی از حامیان این کمپین که از مشهد به زیارت اربعین مشرف شده است، میگوید: امکانات امسال برای زیارت اربعین اصلا با سالهای گذشته قابل مقایسه نبود. از صدور گذرنامه زیارتی گرفته تا جای پارک مناسب در مرزها تا حتی پذیرایی مناسب در مرزهای ایران و عراق ستودنی بود و به همین دلیل ما هم از دولت تشکر میکنیم.
فاطمه نظام آبادی، یکی دیگر از حامیان این کمپین میگوید: ما از تهران از طریق مرز مهران به زیارت اربعین رفتیم. سال 98 و 1401 هم توفیق زیارت اربعین را داشتیم، اما امسال از همه نظر امکانات فراهم بود و بر خلاف نگرانی از معطلی در مرز، اصلا در مرز معطل نبودیم و انگار نیروهای گذرنامه عراق هم نیروهای کشورمان بودند که بدون چک کردن گذرنامه فقط مهر زدند و ما را راهی کردند. همچنین امسال به راحتی جای پارک خودرو بود. از طرفی موقع برگشت هم ماشین به وفور وجود داشت و وقتی وارد کشور شدیم، سریع تا حوالی ماشین خودمان با اتوبوسها رفتیم.
دولت سیزدهم با همه توان پای کار زیارت اربعین آمد
الله وردی، از دیگر حامیان این کمپین با بیان اینکه دولت با همه وجود پای کار زائران اربعین آمد، میگوید: شاید بقیه دولتها در حد حرف با زائران اربعین همراهی میکردند، اما دولت سیزدهم با همه توان پای کار آمد و زیارت اربعین را برای همه سفری بیادماندنی کرد.
در کنار صحبتهای زائرانی که از زیارت اربعین بازگشتند، برخی از زائران در سفر هم از تسهیلات دولت سیزدهم برای زیارت اربعین قدردانی کردند.
قدردانی از دیپلماسی موفق دولت در اربعین
در این بین صحبتهای دختر جوانی ذهنم را درگیر کرد. سحر صادقلو که از شیراز به زیارت اربعین آمده بود، میگفت: وقتی میگویند به گذرنامه اعتبار میدهیم، همینجاست. به جای گذرنامه بینالمللی با یک گذرنامه زیارتی با عزت و احترام به کربلا آمدم. این است دیپلماسی موفق که باید قدردان دولت و تیم آنها باشیم.
برخی از جوانان مشمولی که گروهی باهم به زیارت اربعین مشرف شده بودند، میگفتند: بدون وثیقه و هیچ دردسری به زیارت اربعین آمدیم و خدا را شاکریم که توفیق زیارت به ما داد.
رئیس جمهور موانع زیارت اربعین را برداشت
بسیاری از زائران از تسهیلاتی که دولت سیزدهم برای زیارت اربعین تدارک دیده بود، قدردانی میکردند. امیرمهدی موحدی که از کرمان به زیارت اربعین آمده بود، میگفت: سال اول کرونا هیچ زائر ایرانی به زیارت اربعین اعزام نشد. سال بعد از آن هم با وجود اینکه دولت قبل میتوانست رایزنی کند تا زیارت تسهیل شود، اما جلوی زیارت را گرفت و با بهانههای مختلف مانع تشرف به زیارت اربعین شد. اما دولت سیزدهم نه تنها موانع زیارت را برداشت، بلکه همه تلاش خود را برای ایجاد حس معنوی و تشرف به زیارت اربعین و حتی سایر اعتاب مقدسه کرد؛ تا جایی که حتی سال گذشته که کرونا تمام نشده بود، ایرانیان بدون محدودیت عازم زیارت اربعین شدند و حتی سفرهای زیارتی به عتبات بدون مشکل برقرار شد.
رضایت موکبداران اربعین از خدمات دولت
در این بین موکبداران هم از حضور بدون مشکل در عراق ابراز رضایت کردند. یکی از موکبداران ایرانی که در کربلا به زائران خدمت می کرد، میگفت: 2 سال گذشته با توجه به شیوع کرونا محدودیتهایی داشتیم و حتی به دلیل برخی مشکلات چند روز مجبور شدیم پشت مرز بمانیم. حتی چند تریلی از وسایل ما و سایر موکبداران به دلیل بسته بودن مرز و نبود هماهنگی لازم با طرف عراقی خراب شد و نتوانستیم به طور شایسته خدمت کنیم. اما امسال به راحتی وسایل و تجهیزات ما در زمان مقرر ارسال شد و موکب را برپا کردیم.
دولت سیزدهم در زمینه زیارت واقعا سنگ تمام گذاشت
گروهی از زائران هم از شهر مهران به زیارت اربعین آمده بودند. هاشمیزاده با بیان اینکه از مهران تا کربلا و نجف مسیر کوتاهی است، میگفت: با وجود مسافت کوتاه وقتی مرزها بسته بود، امکان تشرف به زیارت کربلا نداشتیم و شهر مهران بیرونق شده بود. مردم کاسبی نداشتند و از طرفی هم در ایام اربعین، نبود زائر مردم را داغدار میکرد. اما دولت سیزدهم در زمینه زیارت واقعا سنگ تمام گذاشت و در کنار باز کردن مسیر زیارت، سعی در سهولت این سفرها داشت و میتوان ادعا کرد تا حدودی هم موفق شده است.
برخی از زائران هم به تشریح برخی از تسهیلات برای زیارت اربعین پرداختند. یکی از زائران که از تهران و از مرز مهران به زیارت اربعین آمده بود، میگفت: ششمین بار است که به زیارت اربعین میآیم، اما تاکنون مرز مهران را اینقدر خلوت و مناسب ندیده بودم. به راحتی در پارکینگ ماشین را پارک و در کمتر از یک ربع، خانوادگی مرز را طی کردیم و وارد خاک عراق شدیم.
تدبیر دولت برای کاهش ازدحام جمعیت در مرزهای خروجی
امسال برای نخستینبار سیستم گذرنامه ایران به سیستم گذرنامه عراق متصل شد و دیگر اطلاعات زائران در سمت عراق مورد بررسی قرار نمیگرفت که این امر با توافق صورت گرفته مسؤولان کشورمان با طرف عراقی انجام شد. در حالی که سالهای گذشته سیستم گذرنامه عراق دلیل اصلی معطلی زائران در مرز بود. علاوه بر این، گیتهای خروجی در مرزهای زمینی افزایش یافت و همین امر موجب شد تا از ازدحام جمعیت حتی در زمان پیک جمعیت کاسته شود.
در کنار این مزایا، امسال ارز اربعین به دینار به زائران پرداخت شد. سمندری، یکی از زائران اربعین میگفت: ما سالهای گذشته برای دریافت ارز اربعین با مشکلاتی مواجه بودیم و یک سال هم باید در مرز یا عراق این ارز را دریافت میکردیم. اما امسال هم اینکه ارز اختصاص یافته به دینار بود و هم مبلغ بیشتری که بدون نگرانی و دردسر به زائران تعلق گرفت.
اینها بخشی از صحبتهای زائران اربعین از ارائه تسهلات مناسب به زائران اربعین است. اما برای ارائه تسهلات زیارت اربعین یک نهاد و سازمان پای کار نبود، بلکه مجموعه سازمانها و مسؤولان وارد میدان شده و در کمیتههای مختلف برای تسهیل زیارت اربعین قدم برداشتند.
پایان پیام /