سه‌شنبه 6 آذر 1403

فرصت طلایی برای تهران

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
فرصت طلایی برای تهران

بزرگترین بازارهای صادرات نفت ایران امروز چین، سوریه و ونزوئلا هستند. آسیا بزرگترین بازار هیدروکربن‌ها در دهه‌های آینده خواهد بود و چین، هند، کره جنوبی و ژاپن در این زمینه پیشتاز هستند.

کشورهای جنوب شرقی آسیا نیز در آینده برای ادامه رشد خود به حجم بسیار بیشتری از آن نیاز خواهند داشت. در نهایت، انرژی از هر کجا که مقرون به صرفه‌تر باشد تامین می‌شود. این واقعیت که ایران شروع به فروش نفت ارزان‌تر از روسیه به چین کرده، نشان‌دهنده عمل‌گرایی آن در سراسر خطوط ژئوپلیتیکی است.

جنبه مهم دیگر نفت ایران این است که مستقیماً بر قیمت‌های جهانی تأثیر می‌گذارد و این در حالی است که تهران یکی از بنیان‌گذاران اوپک است. جالب است که سرازیر شدن نفت ایران به بازارها، کاهش تولید توسط امثال عربستان سعودی را که به دنبال افزایش سود از طریق افزایش قیمت‌ها هستند، جبران می‌کند.

قدرت تحریم‌ها به طور فزاینده‌ای در حال زیر سوال رفتن است. در آینده، این فقط کشورهای تحت تحریم نیستند که به دنبال گزینه‌های جایگزین هستند، بلکه کسانی که نمی‌خواهند در میان نبرد پیش روی چین و آمریکا برای برتری جهانی گرفتار شوند نیز به دنبال بازیگران جایگزین خواهند بود.

مشروح این گزارش را با تیتر ایران بازی را به هم می‌زند؟/ باز شدن روزنه‌هایی برای کاهش اثر تحریم‌ها بخوانید.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.