فلاحتپیشه: اگر بایدن مانند ترامپ وقتکشی کند، محبور به مذاکره با نظامیان در تهران است
نه ترامپ شیرشیر بود، نه بایدن روباه روباه است. هم بایدن و هم ترامپ یک اشتباه داشته و دارند و آن این است که ایران را به عنوان یک شکار و هدف می بینند.
حشمت الله فلاحت پیشه نماینده ادوار مجلس با اشاره به بیاینه مشترک ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: واقعیت این است که ما چه موافق و چه مخالف قانون اقدام راهبردی باشیم الان در مقام تفسیر قانون داریم صحبت میکنیم. به شخصه به این قانون انتقاداتی داشتم اما به هر حال این قانون در مجلس تصویب شد و در آن مشخص شد که اگر تحریم ها برداشته نشود اجرای داوطلبانه متوقف شود اما می بینیم که در بیانیه مشترک آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی هسته ای کشورمان فرصت سه ماهه دیگری در نظر گرفته شده است که من معتقدم در این سه ماه نیز اتفاقی نمی افتد.
این فعال سیاسی در گفتوگو با عصرایران ادامه داد: اندیشمندان غربی سیاستمداران را به دو دسته شیر و روباه تقسیم و بر همین اساس سیاستها را به دو سیاست رادیکال و محافظه کار تقسیم میکنند. نه آقای ترامپ یک شیرکامل و واقعی بود و نه آقای بایدن یک روباه کامل در مقابل ایران است. ترامپ سعی کرد رادیکاله با ایران برخورد کند. او با ضربه ای که به برجام زد کاررا تا جایی برد که نظامیان آمریکا در پایگاه عین الاسد تحقیر شدند و یک شیر واقعی نبود.
استاد دانشگاه افزود: بایدن سیاستش را مکارانه پیش میبرد و ایرانی ها به این نتیجه رسیده اند که وی دارد وقت کشی می کند. علت انتظار ایران برای پایان دولت ترامپ این بود که ایرانیها فکر کردند دولتی شبیه دولت اوباما روی کار میآید که این دولت مقتضیات سیاست را بهتر درک می کند اما می بینیم که آقای بایدن سعی می کند از تحریم های مازاد بر قطعنامههای شش گانه و تحریم های که ترامپ شکل داد استفاده کند برای اینکه موضع ایران را تضعیف کند.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: طبیعتا ایرانی ها نسبت به این وقت کشی و وقت گذرانی و مکاری سیاسی بسیار حساس هستند، لذا طبیعی بود که دولت اجازه نداشت فرجه مجلس را بشکند. به طور طبیعی توافقی صورت گرفته است که سه ماه دیگر وقت در اختیار آمریکایی ها قرار می دهد که لابی های مختلف را با خودشان همراه کنند بدون اینکه این واقعیت را در نظر بگیرند که ایران الان حتی برای تهیه واکسن کرونا هم با مشکل مواجهه است و نمی شود با سرنوشت بیش از 80 میلیون نفر جمعیت براساس سیاست دو بازیگری عمل کرد که ادعای شیر و روباهی در سیاست دارند.
وی اضافه کرد: هم بایدن و هم ترامپ یک اشتباه داشته و دارند و آن این است که ایران را به عنوان یک شکار و هدف می بینند. در حالیکه ایران برنامه خودش را پیش می برد و موضع منفعلی ندارد. اگر این سیاست ادامه یابد قطعا اقدام بعدی ایران حرکت به سمت سوخت 60درصد است یعنی ایرانی ها روز به روز نسبت به رفتار آمریکا تردید پیدا می کنند و سعی می کنند برنامه های خودشان را به نحوی شکل بدهند که تبدیل به مولفه قدرت برای آنها شود و حتما این مولفه نظامی نیست، ایران به قابلیت های کامل هسته ای می رسد و این مهمترین مولفه ای است که دارد.
فلاحت پیشه گفت: معتقدم دو راه در حال حاضر وجود دارد یک راه که الان شکل گرفته است و قوه سوم وارد عمل شود یعنی با طرح شکایت از رئیس جمهور و دولت قوه سوم وارد عمل شده است، با طرح شکایت از دولت و رئیس جمهور قوه سوم رای می دهد اگر قاضی رای دهد که استنکاف صورت گرفته است به طور طبیعی چون استنکاف ناشی از یک عمل است لذا آن عمل هم که موضوع پروتکل الحاقی است، اجرای داوطلبانه این پروتکل به حالت تعلیق درمی آید که این را طبیعیتر می دانم ولی برعکس اگرقاضی رای دهد که دولت اجازه چنین تفسیری را در عمل از قانون مجلس داشته است آن موقع دولت می تواند به پاراف و امضایی که کرده است ادامه دهد که بعید می دانیم قاضی چنین رای دهد.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: قابل پیش بینی است که رای قوه قضائیه به نفع دولت نباشد پس بهتر است دولت همین امروز که 5اسفند است به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی پایان دهد و حتی تفاهمی که با آژانس امضا کرده است اگر تا چند ساعت آینده اتفاقی در مورد تحریم های ایران نیفتد این تفاهم را بلااثر کند.
وی تصریح کرد: اما راه دیگری هم وجود دارد و آن این است که نهادهای فراقوه ای و شورای عالی امنیت ملی بخواهند دخالت کند که برخی همچین نظری دارند و برخی حتی معتقدند که حکم حکومتی ممکن است موثر باشد.
فلاحت پیشه تاکید کرد: بنده اعتقادی به این موضوعات ندارم، زمانی که قانونی به حالت تعلیق درمی آید زمانی است که دوقوه یا سه قوه به شورای عالی امنیت ملی نظر بدهد که به دلیل مقتضیات امنیت ملی و منافع ملی دولت به کار خودش ادامه دهد، در شرایطی که فقط ما به ازای سیاسی وجود داشته باشد این تصمیم باید در شورای عالی امنیت ملی شکل بگیرد و این ما به ازا چیزی غیری از پایان دادن به تحریم ها نیست.
وی خاطر نشان کرد: اتفاقی که افتاده است این است که شورای عالی امنیت ملی می تواند تصمیم بگیرد که این روند خاتمه پیدا کند و آن زمانی است که تحریم ها شکسته شود.
وی گفت: نتیجه این بحث ها این است که توپ درزمین بایدن است اگر آقای بایدن هم مثل آقای ترامپ بخواهد وقت گذرانی کند وی هم مجبور است در تهران با نظامیان مذاکره کند البته معنی نظامیان نظامیان جنگ نیست همین حالا یک ادبیات نظامی در موضوع هسته ای ایران حاکم شده است مقصود از نظامیان سیاستمدارنی است که موضوع را فراتر ازیک بحث فنی صرف می دانند و اعتقادشان این است که آمریکایی ها با امنیت ملی ایران بازی می کنند و روز به روز نظر این جریان بیشتر در کشور به اثبات می رسد و موضع این جریان هم تقویت می شود و مواضع رادیکالی در ایران تقویت می شود
وی خاطرنشان کرد: تنها راهی که اقای بایدن گذاشته است این است که با پایان دادن به دیپلماسی عملا یک مقابله را شکل داده است و مسئول این مقابله بایدن است که تعلل کرد. بایدن مکارانه تر از ترامپ عمل کرد و وقت کشی را دردستور کار قرار داد.
از نظر ما پایان دادن به مکانیزم ماشه کاری به نفع برجام نبود، چراکه آمریکا اصلا طرف برجام نبودند که مکانیزم ماشه را راه اندازی کند لذا نوعی مکاری سیاسی نزد آمریکایی ها وجود داشت که باعث شد در ایران همه به این نتیجه برسند که در این شرایط کاری غیر از اجرای ضرب العجل نیست.
بیشتر بخوانید: فلاحتپیشه: اگر سازوکاری میان ایران و آمریکا بود، هواپیمای اوکراینی سقوط نمی کرد روحانی: مخدوش کردن توافق دولت و آژانس، بازی در زمین دشمن است / نمی توان با شعار کشور را اداره کرد ظریف: قانون مجلس برای توقف اجرای پروتکل الحاقی از صبح امروز اجرا شد حمایت کیهان از توافق ایران و آژانس: با عرض پوزش از نمایندگان، نیازی به این حجم اعتراض نبود / این اقدام بدون نظر شورای عالی امنیت انجام نشده است بیانیه دولت: اگر مجلس توافق با آژانس را غیرفعال کند باید مسئول عواقب و پاسخگوی هزینه های آن باشد مقام معظم رهبری: در موضوع هستهای کوتاه نخواهیم آمد / لازم باشد غنی سازی را به 60 درصد می رسانیم لینک کوتاه: asriran.com/003Et8