شنبه 10 آذر 1403

قطار صنعت قم درمسیر بومی سازی حرکت می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
قطار صنعت قم درمسیر بومی سازی حرکت می‌کند

قم - ایرنا - هدفگذاری صنعت قم بومی سازی محصولات مورد نیاز کشور است و استقرار صنایع پیشرفته و راهبردی دراین استان به همین منظور دنبال می‌شود.

صنعت یکی از مهمترین بخش‌های اقتصادی است و سرمایه گذاری بر زمینه بومی سازی تولیدات صنعتی عامل مهمی برای خودکفایی کشور به حساب می آید، در همین رابطه مدتی است بحث داخلی سازی محصولات صنعتی به منظور کاهش تاثیر تحریم‌ها، مورد توجه زیادی قرار گرفته است و ظرفیت‌های صنعتی کشور برای این منظور بسیج شده اند.

در این میان برخی استان‌های کشور به دلیل دارا بودن ویژگی‌های خاص همچون وجود شهرک‌های صنعتی متعدد و مجهز، داشتن زیرساخت‌های فنی و مهندسی، بهره‌گیری از نیروی انسان ماهر و کارشناس و همچنین داشتن تجربه فعالیت‌های صنعتی در بخش‌های مهم و راهبردی، توانایی بالاتری برای عملیاتی ساختن این راهبرد دارند که قم نیز یکی از شاخص‌ترین این استان‌هاست.

گفت و گوی خبرنگار ایرنا با شماری از مسئولان حوزه‌های صنعتی و اقتصادی استان قم نشان می‌دهد این استان برای جذب صنایع پیشرفته و راهبردی آمادگی کامل دارد و از هرگونه سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه حمایت می‌کند.

قم آمادگی تبدیل شدن به قطب تولید لوازم خانگی را دارد

در همین رابطه رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: این استان به دلیل برخورداری از زیرساخت‌های فنی و کارشناسان ماهر، آمادگی تبدیل شدن به قطب تولید لوازم خانگی را دارد.

محمود سیجانی تاکید کرد: صنعت تولید لوازم خانگی یکی از مهمترین صنایع مورد نیاز کشور است که استان قم از سال‌ها قبل در این زمینه فعال بوده‌است.

وی افزود: هم اکنون یکی از واحدهای تولیدی پیشرو در صنعت لوازم خانگی کشور درشهرک صنعتی محمود آباد قم مشغول تولید انواع لوازم خانگی است که امکان توسعه فعالیت در بخش‌های مختلف را دارد.

وی ادامه داد: قابلیت صنعت قم درتولید لوازم خانگی به یک واحد صنعتی خلاصه نمی‌شود و این استان در زمینه تولید انواع لوازم خانگی و قطعات آن پیشگام است واحدهای تولیدی زیادی در این بخش فعالند.

سیجانی گفت: همچنین برای توسعه صنایع فعال درزمینه تولید لوازم خانگی درقم، آماده استقبال از سرمایه‌گذاران هستیم و از ورود بخش خصوصی به این بخش استقبال می‌کنیم.

وی بیان کرد: شهرک‌های صنعتی قم از نظر زیرساخت و برخورداری از امکانات مورد نیاز استقرار صنایع تولید لوازم خانگی، وضعیت مطلوبی دارد و می‌تواند به قطب این صنعت تبدیل شود.

وی ادامه داد: همچنین شهرک‌های صنعتی قم به بازارهای عمده مصرف و راه‌های مواصلاتی کشور نزدیک است و تولیدکنندگان می‌توانند محصولات خود را با هزینه کمتری به داخل و خارج از کشور ارسال کنند.

امکان تولید خودرو برقی درمنطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم فراهم است

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم گفت: با وجود زیرساخت‌های فیزیکی مورد نیاز و فراهم بودن بسترهای قانونی، امکان تولید خودرو و موتورسیکلت برقی در این منطقه برای سرمایه‌گذاران مهیاست.

سید مهدی علیزاده طباطبایی بیان کرد: هم‌اکنون نیز واحد فعال خودروسازی در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان مشغول تولید است و شرکت خودروسازی فیات نیز درحال راه‌اندازی خط تولید خود دراین منطقه است.

وی افزود: همچنین یک واحد صنعتی در زمینه تولید خودرو و موتورسیکلت برقی در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان مشغول فعالیت است.

وی ادامه داد: براین اساس، تجربه فعالیت موفق درزمینه تولید خودرو و خودروهای برقی در این منطقه وجود دارد و سرمایه‌گذاران می‌توانند با چشم‌اندازی روشن برای فعالیت در این بخش، وارد میدان شوند.

علیزاده طباطبایی گفت: از سرمایه‌گذاری درهمه بخش‌های تولیدی به‌خصوص صنعت خودروسازی برای فعالیت در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان حمایت می‌کنیم و در این زمینه راهبردهای عملیاتی برای سودآوری مناسب سرمایه‌گذاران اندیشیده شده‌است.

وی بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان ازنظر تنوع تولید بهترین منطقه دربین مناطق ویژه کشور است و استقرار آن در چهارراه مواصلاتی کشور و نزدیکی به بزرگترین بازارهای مصرف درکنار فضای وسیع فراهم شده برای تولید و نگهداری کالا، امکان مطلوبی را برای فعالیت‌های اقتصادی در منطقه اقتصادی ویژه سلفچگان فراهم آورده‌است.

وی ادامه داد: این منطقه امتیازاتی دارد که موجب می‌شود سرمایه‌گذاران خارجی از ظرفیت آن برای حضور در بازار ایران استفاده کنند و هم‌اکنون نیز رقم قابل‌توجهی از سرمایه‌گذاری بین‌المللی کشور در این منطقه صورت گرفته‌است.

منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به‌منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز داشته و قادر است نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد کلان منطقه و کشور ایفا نماید.

79 شرکت دانش بنیان درقم فعال است

رییس پارک علم و فناوری قم نیز با اشاره به روند توسعه شرکت های دانش بنیان دراستان گفت: 79 شرکت دانش بنیان در سطح قم فعال است.

سید حسین اخوان علوی بیان کرد: همچنین 165 واحد فناور درمراکز رشد و پارک علم و فناوری استان فعال بوده و بیش از 2 هزار تن در این شرکت‌ها اشتغال دارند.

وی وضعیت قم درتوسعه شرکت‌های دانش بنیان را مطلوب ارزیابی کرد و اضافه کرد: قم از نظر تعداد فعالیت شرکت های دانش بنیان در رتبه هشتم کشور قرار دارد.

اخوان علوی افزود: شرکت‌های دانش بنیان قم سال گذشته بیش از یک میلیون صادرات داشته‌اند و زمینه برای افزایش صادرات کاملا فراهم است.

وی تصریح کرد: حرکت در مسیر اقتصاد دانش بنیان و مبتنی بر فناوری برای آینده اقتصادی و پیشرفت کشور اجتناب ناپذیر است.

وی گفت: برای حرکت در مسیر اقتصاد دانش بنیان باید زیست بوم فعالیت شرکت های دانش بنیان ایجاد شود و فرهنگ سازی لازم نیز برای کنشگری تمام کنشگران فراهم شود.

اخوان علوی خاطرنشان کرد: برای تقویت شرکت‌های دانش بنیان مبتنی بر فناوری باید فرهنگ را در خدمت فرهنگ قرار دهیم که حمایت از تولیدات رسانه ای و تولید فیلم کوتاه و مستند در این زمینه از اهمیت ویژه‌تری برخوردار است.

حجم زیادی از واردات به قم مواد اولیه واحدهای صنعتی است

مدیرکل گمرکات قم در این رابطه گفت: حجم قابل توجهی از کالاهای وارد شده به استان، مواد اولیه‌ای است که درتولید نهایی محصول در واحدهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محمد خلیلی تاکید کرد: واردات به قم صرفا جنبه مصرفی در بازار را ندارد و بسیاری از کالاهای وارد شده به قم با استفاده در زنجیره تولید واحدهای صنعتی، در رونق اقتصادی استان موثر است.

وی افزود: این کالاها عمدتا از کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان وارد استان می‌شود و درتولید کالاهای مهم و مورد نیاز مردم همچون لوازم خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه مهم گمرکات استان در مبارزه با قاچاق اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین وظایف گمرکات قم جلوگیری از قاچاق کالا به استان و حمایت از چرخه تولید واحدهای صنعتی فعال درقم است.

خلیلی بیان کرد: سطح نظارت‌های خود را برامر مبارزه با قاچاق افزایش داده‌ایم و امسال توانستیم با کمک سایر دستگاه های متولی همچون سازمان صمت و نیروی انتظامی، مانع از حجم زیادی قاچاق کالا به قم شویم تا مسیر تولید کالاهای داخلی در استان هموارتر شود.

وی ادامه داد: همچنین برای کمک به فعالان اقتصادی استان به دنبال آن هستیم تا در سال آینده میانگین ترخیص کالا از گمرکات قم برای صادرات در کمتر از سه ساعت و برای واردات در کمتر از سه روز انجام شود.

وی با اشاره به این که فعالیت گمرکات قم نقش بسیار زیادی درشکوفایی اقتصاد استان دارد، گفت: هرچه فرآیندهای گمرکی در قم با سرعت بیشتری انجام شود، چرخه تولید و اشتغال استان با رشد بالاتری مواجه می‌شود که در همین راستا تلاش می‌کنیم کنترل‌های مزاحم و ملموس کالاها در گمرکات استان کاهش یابد و به‌جای آن از کنترل‌های هوشمند و غیرملموس استفاده شود.

حجم سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای واحدهای صنعتی و معدنی موجود استان 48 هزار و 851 میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایه‌گذاری صورت گرفته در2هزار و 225 واحد صنعتی و صنایع معدنی استان برای 56 هزار و 153 تن فرصت اشتغال ایجادشده است.

قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامن‌الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

گزارش: محمد جنابان

*س_برچسب‌ها_س*
قطار صنعت قم درمسیر بومی سازی حرکت می‌کند 2