قیام 15خرداد 42 سرآغاز نهضت انقلاب اسلامی / وقایع پس از ارتحال امام (ره) دشمن امیدوار را ناامید کرد
کارشناس سیاسی گفت: پس از ارتحال حضرت امام (ره) در 14 خرداد سال 1368 سه اتفاق باشکوه رخ می دهد که ضمن قدرت بخشیدن به درخت تنومند انقلاب اسلامی در دل دشمنان و بدخواهان نظام مقدس جمهوری اسلامی رعب و وحشت ایجاد کرده و باعث یاس و ناامیدی آنان نیز می شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صاحب نیوز؛ 14خرداد 1368 روز وصال عاشق بی قرار به یگانه معبودش بود اما از طرف دیگر روز عزای بزرگ عالم اسلام بود، روز ماتم ملتی در سوگ جانگداز فراق محبوب خود، و روز وداع ملتی با مقتدای خویش و روز درک عمیق احساس تنهایی و یتیمی دلهای روشن و بیدار جهان اسلام بود. آن روز، روز عزای بزرگ عالم اسلام روزی که پیر و جوان در مصیبت جانکاه غروب خورشیدی که به واسطه طلوعش در جای جای جهان هستی هزاران چشمه نور جوشید، صاحب عزار شدند و گریستند. سراسر ایران اسلامی سیه پوش شد و زجه و شیون مردان و زنان در هر کوی وبرزنی در این مصیبت عظمی جاری گشت. زبان و قلم قاصر از وصف آن روزهای دردآور است، شور عزا در هر محله و مکانی موج می زد و هر دل بیداری شهادت می دهد که در آن روز آسمان و زمین نیز ماتم زده بودند و ملائک عبد صالح پروردگار را به ملاقات خالق خود بدرقه می کردند.
غلامعلی کریمی در گفتگو با خبرنگار صاحب نیوز؛ با بیان اینکه ماه خرداد، ماه حادثه های پرماجرا، شگفت انگیز و تاریخ ساز در تاریخ انقلاب اسلامی و دوران معاصر است، با اشاره به وقایع 13 تا 15 خرداد سال 42 اظهار کرد: پس از جنگ جهانی دوم به ویژه کودتای 28 مرداد، هیئت حاکمه ایران بیشتر از قبل تحت سیطره انگلیس و آمریکا قرار گرفتند که این خطر بزرگی بود که مذهب شیعه را تهدید می کرد حضرت امام (ره) که بعد از حضرات معصومین دارای عالی ترین سطح بصیرت بودند عصر روز سیزدهم خرداد 1342 مصادف با عاشورای حسینی در مدرسه فیضیه قم به سبک حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و آقا سیدالشهداء (ع) اعلان خطر کرد. به دنبال آن حضرت امام (ره) دستگیر و با طرح این توطئه و شبهه که امام خمینی (ره) مرجع تقلید نیست می توان اعدام و از صحنه حذف کرد که با اقدام علما و مهمتر از آن حضور نیروی مومن و جوان انقلابی در عرصه، نه تنها مانع اقدام دشمن بلکه نقطه شروع یک نهضت شد.
* هر کجا مومنین پای کار آمدند دین خدا اقامه شده است
کارشناس علوم سیاسی با بیان اینکه حضرت امام (ره) مکرر تاکید داشت مبدا و نقطه عطف نهضت انقلاب 15 خرداد است خاطرنشان کرد: اگر چه حضرت امام (ره) روز 13 خرداد و در عصر عاشورا اعلام خطر کردند اما دو روز بعد یعنی 15 خرداد نماد مردم سالاری دینی شکل گرفت. رهبر الهی هر اندازه قدرتمند باشد ولی جریان مومن انقلابی، حزب الهی و متدین پای کار نیاید کلام آن امام محقق نمی شود این در تاریخ انبیاء هم دیده می شود هر کجا مومنین پای کار آمدند دین خدا اقامه شد این است که امام با یک روشن بینی عمیق 15 خرداد را مبدا معرفی می کنند چون 15 خرداد سال 42 قله مردم سالاری دینی شکل گرفت.
وی قیام 15 خرداد ملت ایران را یکی از خالصانه ترین حرکت های تاریخ است دانست و افزود: حرکت های خالص و ناب در تاریخ بسیار محدود و معدود هستند در قیام 15 خرداد جمعیتی که به میدان آمدند صددرصد لله رب العالمین و مصداق «قل انما أعظکم بواحد أن تقوموا لله مثنی وفرادی» بود از 15 خرداد حرکتی شروع شد که نهایتا در 22 بهمن 1357 منجر به پیروزی انقلاب اسلامی و احیای غدیر خم می شود.
* دشمن گمان می کرد انقلاب اسلامی ما متکی به فرد است
کارشناس سیاسی با اشاره به حادثه غم انگیز رحلت حضرت امام در 14 خرداد سال 68 اشاره کرد و افزود: گرچه 14 خرداد یادآور حادثه بسیار غم انگیز برای ملت ایران است و خاطره ارتحال پیامبر عظیم الشان اسلام در مدینه را زنده می کند اما این رخداد سه اتفاق دیگر را هم رقم زد که حضرت آقا در قضایای سال 88 به آنها اشاره می کند از جمله اینکه پس از ارتحال حضرت امام (ره) دشمن امیدوار شده و گمان کرد انقلاب اسلامی ما متکی به فرد است و با رفتن امام (ره) جنگ داخلی رخ داده و کشور از درون متلاشی می شود و آن چیزی که در جنگ تحمیلی و توطئه های قبل از آن موفق به انجام آن نشده یودند محقق می شود به همین دلیل با تمام رسانه هایشان به میدان آمدند.
وی افزود: رخداد اول، تشخیص بسیار دقیق، به موقع و به هنگام با لطف الهی و دعای امام زمان (عج) مجلس خبرگان رهبری بود که حضرت آقا را شناسایی و به عنوان جایگزین حضرت امام (ره) معرفی کردند به تعبیر قرآن کریم در سوره مبارکه کهف «فوجدا عبدا من عبادنا» عبدی از عباد خدا را شناسایی و معرفی کردند که دو ویژگی مهم دارد، اول اینکه مورد رحمت الهی قرار دارد و دیگر اینکه علمی الهی به ایشان عنایت شده است.
* امروز اگر رئیس جمهوری مومن، متدین، جهادی و انقلابی می خواهیم باید دیانت و انقلابی بودن او هم برایمان مهم باشد
کریمی خاطرنشان کرد: نکته مهمی که در آستانه برگزاری انتخابات 1400 باید اشاره کرد اینکه ما آن چیزی را که خالصانه بخواهیم خداوند به ما عنایت می کند ملت ایران در 14 خرداد سال 1368 رهبری مثل امام می خواستند خدا هم عنایت فرمود اگر ما امروز رئیس جمهوری مومن، متدین، جهادی و انقلابی برای حل مشکلات کشور می خواهیم باید دیانت و انقلابی بودن او هم برایمان مهم باشد در این صورت خداوند هم از ذخایری که دارد عنایت می کند همانگونه که در سال 1368 مجلس خبرگان رهبری به توفیق الهی چنین رهبری را شناسایی و معرفی کردند.
* وقایع پس از ارتحال حضرت امام (ره) موجب وحشت دشمنان انقلاب اسلامی و یاس و ناامیدی آنان شد
وی اضافه کرد: به موازات معرفی حضرت آقا دو اتفاق دیگر هم در این روز رخ داد و مثلث را تکمیل کرد اول حضور با شکوه مردم در مراسم تشییع جنازه حضرت امام (ره) مثل آن چیزی که در تشییع جنازه شهید حاج قاسم سلیمانی رخ داد با وجود اینکه دشمن تبیلغ کرده بود که مردم از انقلاب خسته شده اند اما دقیقا اتفاقی همانند 15 خرداد سال 42 اتفاق افتاد در 14 خرداد سال 68 هم تکرار شد و مردمی مومنانه، خالصانه، و دردمندانه که درد دین داشتند پای کار آمدند و این حضور مومنانه باعث شد که خداوند در دل دشمنان رعب و وحشت ایجاد کند و این از مصادیق قوه و قدرت است و این قوه و قدرت را خداوند در دل دشمنان ملت که دشمنان خدا هم هستند، رعب و وحشت ایجاد کرد.
کارشناس امور سیاسی افزود: اتفاق دیگری در این روز می افتد و آن اینکه از سراسر کشور هیئت هایی از گروه ها و اقشار مختلف برای بیعت با رهبری به سمت تهران روانه می شوند که هیئتی از مردم مومن، متدین، ولایی و انقلابی نجف آباد جزو اولین هیئت هایی بود که برای بیعت با رهبری به تهران رفتند این حرکت به دلیل شائبه هایی که وجود داشت برای ناامید کردن دشمنان بسیار موثر بود.
انتهای پیام /