متناسبسازی و ضریب افزایش مجدد حقوق کارمندان و بازنشستگان در سال 1401
طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه، بر این اساس افزایش حقوق ها به صورت پلکانی خواهد بود؛ به نحوی که حقوق کسانی که پایینتر است افزایش بیشتری پیدا میکند، رویه ای که منجر به عدالت بیشتر در پرداخت حقوق کارکنان می شود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دوفوریت لایحه متناسبسازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری موافقت کردند.
در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس، دو فوریت لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری با 224 رای موافق، 7 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 247 نماینده حاضر در مجلس تصویب شد.
متن لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری به شرح زیر است:
«ماده واحده - به دولت اجازه داده میشود علاوه بر افزایشهای حقوق و دستمزد ناشی ازتبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور، از تاریخ 1/ 6/ 1401 افزایشهای زیر را برای اشخاص مشمول این قانون اعمال نماید:
1- (3000) امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و معادل ریالی امتیاز مذکور برای کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت - مصوب 1370- و سایر مشمولین جزء (1) بند (الف) تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور (به استثنای مشمولان قانون کار) و (210) امتیاز برای اعضای هیئت علمی و قضات، با عنوان متناسبسازی حقوق، به صورت ثابت در احکام کارگزینی و قراردادهای آنان درج شود. مبلغ ناشی از اعمال این افزایش مشمول کسور بازنشستگی میباشد.
2- حقوق مشمولین جزء (2) بند (الف) تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور شامل بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی، مبلغ نه میلیون (000ر000ر9) ریال افزایش مییابد. افرادی که تا پایان شش ماهه دوم سال 1401 بازنشسته میشوند، در صورتی که در محاسبه حقوق بازنشستگی آنان، میزان ریالی افزایش مذکور در بند (1) این قانون کمتر از مبلغ نه میلیون (000ر000ر9) ریال شود تا سقف مذکور متناسبسازی دریافت مینمایند.
3- در اجرای ماده (16) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت - مصوب 1400-، کمک هزینه اولاد و حق عائلهمندی تمامی گروههای مختلف حقوقبگیر در دستگاههای مذکور در ماده (29) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی ایران (به استثنای مشمولان قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالی و پژوهشی و قضات و بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی، به ترتیب به میزان صددرصد (100%) و پنجاه درصد (50%) افزایش مییابد.
4- افزایش فوقالعاده ویژه موضوع بند (10) ماده (68) قانون مدیریت خدمات کشوری صرفاً در مورد دستگاههای مشمول قانون مذکور که به موجب مصوبات قبلی کمتر از میزان سی و پنج درصد (35%) بوده، حداکثر تا میزان سی و پنج درصد (35%) مجموع حقوق ثابت و فوقالعادههای مستمر منوط به رعایت ترتیبات مقرر در ماده (74) قانون مدیریت خدمات کشوری و پس از تأیید شورای حقوق و دستمزد و در سقف اعتبارات ابلاغی با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور قابل اجرا میباشد.
5- مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان ده درصد (10%) و مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور که در دهکهای درآمدی (1)، (2) و (3) هستند، به میزان پنج درصد (5%) بیشتر افزایش مییابد.
6- به دولت (سازمان برنامه و بودجه کشور) اجازه داده میشود اعتبارات هزینهای دستگاههای اجرایی را تا بیست درصد (20%) و در سقف مصارف بودجه عمومی سال 1401 دولت بابت اجرای این قانون افزایش دهد.
7- حداقل حکم کارگزینی و هرگونه تغییر در ضرایب، جداول حقوقی و طبقهبندی مشاغل و افزایش مبنای حقوقی تمامی گروههای مختلف حقوقبگیر در دستگاههای مذکور در ماده (29) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انژی اتمی ایران (به استثنای مشمولان قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالی و پژوهشی و قضات و حداقل حکم حقوق بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی با پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر تأمین بارمالی، صرفاً توسط شورای حقوق و دستمزد تعیین میگردد.»/ ایسنا
جزییات لایحه متناسبسازی حقوق کارکنان و بازنشستگان
معاون سازمان برنامه و بودجه به ارائه توضیحاتی درباره لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری پرداخت.
بابک افقهی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس در توضیح تقاضای دولت برای بررسی لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری با قید دو فوریت گفت: در ابتدای امسال با موج دوم تورم کالاهای اساسی و متعاقب آن افزایش قیمت انرژی و بهای حمل و نقل تورم در دنیا آن هم به دنبال جنگ روسیه و اوکراین مواجه بودیم. علاوه بر این افزایش 57 درصدی حداقل حقوق مشمولان قانون کار منجر به اختلاف فاحش بین حقوق کارگران و کارکنان دولت شد به گونه ای که حداقل حقوق دریافتی یک کارگر با یک فرزند به 6 میلیون و 300 هزار تومان رسید اما کارمند دولت با همین شرایط حقوق 5 میلیون و 600 هزار تومان را دریافت می کند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر نمایندگان مجلس نیز درخواستی برای بازنگری در حقوق کارکنان دولت داشتند. لذا به دلیل شکاف درآمدی، رییس جمهوری دستور تهیه لایحه ای برای متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان را داد.
معاون سازمان برنامه و بودجه همچنین گفت: با توجه به اینکه معمولا دولت ها در نیمه اول سال با کاهش درآمدها مواجه هستند، این لایحه برای نیمه دوم سال ارائه شد که منابع درآمدی دولت و هم تعهد و تکلیف دولت در بودجه 1401 محقق و عملیاتی شود. این لایحه با همکاری سازمان امور استخدامی تهیه شده است.
وی ادامه داد: در صورت تصویب این لایحه افزایش حقوق ها به صورت پلکانی خواهد بود به نحوی که حقوق کسانی که پایینتر است افزایش بیشتری پیدا میکند، رویه ای که منجر به عدالت بیشتر در پرداخت حقوق کارکنان می شود.
افقهی اضافه کرد: در بندی از این لایحه آمده است، دستگاه هایی که فوق العاده ویژه کارکنانشان زیر 35 درصد است می توانند در صورت وجود منابع درآمدی تا سقف 35 درصد افزایش داشته باشند. علاوه بر این متناسب سازی حقوق شامل مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی می شود. همچنین در اجرای قانون جمعیت و حمایت از خانواده مبلغی به ازای هر یک از فرزندان کارکنان و بازنشستگان پیش بینی شده است./ ایسنا
نحوه افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان برای اساس متناسبسازی
در پی تصویب لایحه متناسبسازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری، براساس ضرایب پایه ریالی که محاسبه شده، از 900 هزار تومان تا یک میلیون و 5000 تومان به حقوق کارکنان و بازنشستگان اضافه میشود.
سهشنبه هفته گذشته (12 مهرماه) علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود در توییتر از ارسال لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری با قید دو فوریت به مجلس شورای اسلامی خبر داد و در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس تصویب شد.
بر اساس بند یک ماده واحده لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری «3000 امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و معادل ریالی امتیاز مذکور برای کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت - مصوب 1370 - و سایر مشمولین جزء (1) بند (الف) تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور (به استثنای مشمولان قانون کار) و (210) امتیاز برای اعضای هیئت علمی و قضات، با عنوان متناسبسازی حقوق، به صورت ثابت در احکام کارگزینی و قراردادهای آنان درج شود. مبلغ ناشی از اعمال این افزایش مشمول کسور بازنشستگی میباشد.»
طبق بند دو ماده واحده نیز حقوق مشمولین جزء (2) بند (الف) تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور شامل بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی، مبلغ 9 میلیون (000ر000ر9) ریال افزایش مییابد. افرادی که تا پایان شش ماهه دوم سال 1401 بازنشسته میشوند، در صورتی که در محاسبه حقوق بازنشستگی آنان، میزان ریالی افزایش مذکور در بند (1) این قانون کمتر از مبلغ 9 میلیون (000ر000ر9) ریال شود تا سقف مذکور متناسبسازی دریافت مینمایند.
دولت به این دلیل برای حقوق کارکنان و کارمندان خود ضریب پایه ریالی (3000 امتیاز) را به جای مبلغی ثابت در متناسب سازی پیش بینی کرده که در سالهای آتی با تغییر مبلغ ضریب پایه ریالی - که در قانون بودجه امسال 3353 ریال تعیین شده است - این مبلغ نیز در دریافتی کارکنان و بازنشستگان تغییر کند.
البته این ضریب پایه ریالی در اضافه حقوقها تاثیری نخواهد داشت و تنها با عنوان مبلغی محاسبه و تعیین شده به دریافتی کارکنان دولت اضافه خواهد شد. این 3000 امتیاز برای کارمندان معادل یک میلیون و 5000 تومان است.
بازنشستگان نیز معادل ریالی این مبلغ را با اندکی اختلاف (900 هزار تومان) دریافت خواهند کرد و این مساله سبب میشود تا به گفته بابک افقهی - معاون سازمان برنامه و بودجه - اختلاف فاحش بین حقوق کارگران و کارکنان دولت از بین برود.
به گفته معاون سازمان برنامه و بودجه، با توجه به اینکه معمولا دولت ها در نیمه اول سال با کاهش درآمدها مواجه هستند، این لایحه برای نیمه دوم سال ارائه شده که منابع درآمدی دولت و هم تعهد و تکلیف دولت در بودجه 1401 محقق و عملیاتی شود.
افقهی اظهار کرد: بر این اساس، دستگاه هایی که فوق العاده ویژه کارکنانشان زیر 35 درصد است می توانند در صورت وجود منابع درآمدی تا سقف 35 درصد افزایش داشته باشند. علاوه بر این متناسب سازی حقوق شامل مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی می شود. همچنین در اجرای قانون جمعیت و حمایت از خانواده مبلغی به ازای هر یک از فرزندان کارکنان و بازنشستگان پیش بینی شده است.
طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه، بر این اساس افزایش حقوق ها به صورت پلکانی خواهد بود؛ به نحوی که حقوق کسانی که پایینتر است افزایش بیشتری پیدا میکند، رویه ای که منجر به عدالت بیشتر در پرداخت حقوق کارکنان می شود.
منبع: مهر هم اکنون دیگران می خوانند-
واکنش خانواده «مهسا امینی» به بررسی پرونده فرزندشان در مجلس
-
منتظر رفع فیلتر واتساپ و اینستاگرام نباشید، ادامه دارد!
-
اطلاعیه شرکت میهن درباره خبر جنجالی مربوط به اعتراضات
-
جزئیات تازه از درگیری در زندان لاکان رشت | آمار جانباختگان افزایش یافت
-
جزئیات حادثه برای خودروی حامل فرمانده سپاه خوی | 2 نفر به شهادت رسیدند
-
مادر «نیکا شاکرمی»: بدون اجازه ما، پیکر نیکا را در روستای دورافتاده دفن کردند