شنبه 29 دی 1403

مجید انصاری: کجاست روزهای پرشور مشارکت 98 درصدی همه‌پرسی و شکوه مشارکت 85 درصدی انتخابات ریاست‌جمهوری؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
مجید انصاری: کجاست روزهای پرشور مشارکت 98 درصدی همه‌پرسی و شکوه مشارکت 85 درصدی انتخابات ریاست‌جمهوری؟

مراسم بیست و نهمین سالگرد ارتحال حجت الاسلام و المسلمین حاج سید احمد خمینی (ره) و بزرگداشت آیت‌الله سید محمد موسوی بجنوردی (ره) در حرم مطهر امام خمینی (س) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری طی سخنانی در این مراسم گفت: قرآن کتاب تاریخ نیست اما در جای جای آن به شیوه خاص قرآن کریم نسبت به حوادث گذشته تاریخ بشر یادآوری کرده و مطالبی که برای بشریت می‌تواند درس‌آموز باشد، به مناسبت‌های مختلف یادآوری شده است. تاریخ‌نگاری قرآن برای تذکار و یادآوری درس‌های تاریخ است.

آنگونه که جماران روایت کرده، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه شباهت زیادی بین بنیانگذاران تمدن توحیدی حضرت ابراهیم و نیروهای مؤثر در نهضت توحیدی امام راحل هست، تصریح کرد: ابراهیم (ع) دست به یک تمدن‌سازی دشوار، مهم و تاریخ‌ساز بر محور توحید و یکتاپرستی و هدایت بشر به سمت ظلم‌ستیزی می‌زند. حرکت ابراهیم (ع) که از ابتدا با بت‌شکنی و مبارزه با بت شروع شده بود، قسمت‌های پایانی این حرکت در زمانی است که ابراهیم (ع) بسیاری از آزمون‌های لازم را انجام داده و نیازمند هجرت از سرزمینی به سرزمین دیگر و بنا کردن یا تجدید بنای یک خانه ساده اما به عظمت همه توحید و موحدان است.

وی ادامه داد: برنامه‌هایی که حضرت ابراهیم (ع) برای این نهضت طراحی کرده است، نگاهی بر عرش خدا و نگاهی بر زمین دارد. هدف اصلی این است که در اینجا بنیان نماز، که نماد توحید و یکتاپرستی است، گذاشته شود و این خانه نشان نمازگزاران تا قیامت باشد. در همان زمان خداوند این خانه را چنین توصیف می‌کند که خانه‌ای برای یکتاپرستی است اما اولین شرط خانه یکتاپرستی و محیط زندگی یکتاپرستان «امنیت» با واژه مطلق کلمه است؛ «امنیت روحی»، «امنیت روانی»، «امنیت انسانی»، «امنیت از هرگونه تعرض و تجاوز»، «امنیت از هر خوف و ترس».

انصاری با تأکید بر اینکه امنیت الزامات خودش را دارد، اظهار کرد: امنیت فقط «امنیت روحی» نیست؛ «امنیت اقتصادی»، «امنیت جسم و جان» می‌طلبد؛ امنیت از سرقت، ظلم، تجاوز و تعدی می‌طلبد. جامعه موحد باید جامعه برخوردار باشد. اگر ابراهیم (ع) دنبال جامعه موحد و پیش‌رو در عرصه توحید است، بشر در کنار روح، جسم دارد و جسم و زندگانی جسمانی او ثمرات، غذا، رفاه و برخورداری می‌خواهد. این نکته بسیار مهمی است که در ابتدای کار ابراهیم (ع) چنین درخواستی را از خداوند رحمان دارد؛ و خداوند هم اجابت می‌فرماید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه هرجا به هر عنوانی ستمگری حاکم باشد آنجا سخن از عدل الهی سخنی باطل است، گفت: تمامی نشانه‌هایی که سلبی و ثبوتی در رابطه با شرایط عالمان مدنظر پیشوایان دین آمده است، در وجود امام راحل ما بود. ذره‌ای ترس از غیر خدا در وجودش نبود. آن زمانی که امام را دستگیر کردند و به سمت تهران می‌آوردند و روبروی حوض سلطان خودروها را به سمت دریاچه منحرف کردند، امام فرموده بود یقین کردم که می‌خواهند من را بکشند و به خودم مراجعه کردم که آیا می‌ترسم؟ قسم خوردند که ذره‌ای در من خوفی حاصل نشد. بعد فرموده بود حتی در ساواک هم که من را بازجویی می‌کردند، آنها می‌ترسیدند و من به آنها گفتم چرا می‌ترسید؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: منیت در وجود او کشته شده بود؛ او محود در خدا و منطقش منطق ابراهیم (ع) بود. امام سال 42 در وادی ذی زرع سیاست قدم به میدان نهاد. در میدان خطر، پشت پا زدن به مرجعیت، پشت پا زدن به عنوان و سینه سپر کردن در برابر یک رژیم قدرتمند مورد حمایت همه قدرت‌های جهان با دست خالی به میدان آمد. امتیاز امام همان امتیازی است که خداوند به حضرت ابراهیم (ع) جد بزرگوارش داد؛ یعنی اهل بیتی صالح و همراه و یارانی همراه، فداکار و از جان گذشته.

وی تأکید کرد: مگر می‌شود از امام سخن گفت و از نقش سازنده همسر مکرمه او سخن نگفت، که مثل کوه در کنار امام ایستاده بود. در کنار امام فرزندی اسماعیل‌گونه مثل شهید بزرگوار آیت‌الله حاج آقا مصطفی بود که از لحظه دستگیری امام رسالت ادامه نهضت را در قم بر عهده گرفت و هنگام تبعید در نجف تا آخرین لحظات در کنار امام بود. بلافاصله پس از شهادت حاج آقا مصطفی اسماعیل دیگر امام مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمین حاج سید احمد خمینی حقیقتا نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کردند.

انصاری مرحوم حاج احمد آقا را حلقه وصل مبارزان با امام و چراغ روشن خانه امام در قم توصیف کرد و افزود: به ویژه بعد از شهادت برادر بزرگوارشان، همه کارها بر مدار خرد و تدبیر حاج احمد آقا به نحو احسن در بیت امام ساماندهی می‌شد. نقش مرحوم حاج احمد آقا مانند ماه در برابر تابش خورشید کم فروغ جلوه کرده است. من تشکر می‌کنم اخیرا فیلمی را تحت نام «احمد» ساخته‌اند؛ گرچه ممکن است اشکالاتی داشته باشد و گرچه با تأخیر فراوان، اما ادای دینی بوده است.

وی ادامه داد: مردم، جوانان و تاریخ ما حق دارند که بدانند احمد خمینی که بوده و چه کرده است. در دوران هجرت امام به پاریس و روزهای دشوار نوفل لوشاتو، روزهای دشوار استقرار امام در مدرسه علوی و رفاه و 10 سال دوران زعامت امام که هر روزش هزاران مشکل برای اداره کشور بود و هشت سال آن دوران دفاع مقدس بود، این بیت امید مستضعفان باید به خوبی اداره می‌شد. همه ملاقات‌ها و ارتباطات با تدبیر مرحوم حاج احمد آقا به خوبی انجام شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه امام یاران بزرگ دیگری هم داشت، گفت: از شانس‌های امام و امدادهای خداوند به ملت ایران، تاریخ اسلام و شخص امام این بود که در مقطعی انقلاب به پیروزی رسید یا در آستانه پیروزی قرار گرفت که جامعه ما از استوانه‌های بزرگی برخوردار بود و در استان‌ها شخصیت‌هایی هرکدام مثل کوه مورد اتکاء مردم بودند؛ امثال آیت‌الله کاشانی که از میان ما رفته‌اند و بعضا خوشبختانه هنوز از فیض وجودشان برخورداریم.

وی یادآور شد: دفتر امام با افرادی به اندازه تعداد انگشتان دو دست اداره می‌شد اما به گونه‌ای اداره شد که خللی به آنجا وارد نشد، امنیت امام حفظ شد، نفوذی‌های منافقین همه جا بمب گذاشتند و آنجا کیاست و سیاست حاج احمد آقا مانع بود و پیش‌بینی کرد. همه جریانات سیاسی توسط روح بلند و دل دریایی حاج احمد آقا به امام وصل بودند و حاج احمد آقا خودش را سپر امام کرده بود؛ همه تیرهای زهرآگین اتهام و کینه مثل عسل برای او شیرین بود؛ چون در دفاع از مراد و امامش بود.

انصاری افزود: چه جفاها که به مرحوم حاج احمد آقا نشد و چه اتهاماتی که زده نشد و چه زخم‌زبان‌ها که نیامد، اما او لب به شکوه باز نکرد؛ تا اینکه امام به فرموده خودش احساس تکلیف کرد، برای ثبت در تاریخ، جملاتی در دفاع از او بنویسد. صد افسوس و هزار افسوس که این اسماعیل هم زود از میان بیت امام و جامعه ما و جامعه انقلابی رفت.

وی تأکید کرد: به خصوص این روزها، جای حاج احمد آقا خالی است. این روزهایی که تنگ‌نظرانه عده‌ای دنبال خالص‌سازی هستند، عده‌ای دنبال یکدست‌سازی هستند، عده‌ای دنبال حرص کردن این درخت بیش از حد حرص شده انقلاب هستند، دنبال طرد، اخراج و کنار زدن هستند، کجایی ای شمع محفل یاران؟ کجا است روح ابراهیمی امام و حاج احمد آقا و حاج آقا مصطفی که یک بار دیگر در میان جامعه ما نورافشانی و دل‌ها را به هم مهربان کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه انقلاب تمدن‌ساز اما ادامه انقلابی توحیدی ابراهیم (ع) است، اظهار داشت: کینه‌ورزی زیبنده این انقلاب نیست؛ تسویه حساب کودکانه زیبنده این نظام نیست. دشمنان در کمین هستند و اگر 85 میلیون نفر ملت ایران یک‌دل و یک‌زبان باشند، باز هم خطر دشمن سنگین است؛ تا چه رسد به اینکه دوستان یکدیگر را کنار بزنند.

وی تاکید کرد: ما یاران امام را باید پاس بداریم؛ آیت‌الله بجنوردی برای انقلاب کم زحمت نکشید و به توصیه پدر بزرگوارشان به دور امام می‌گشت و شاگرد خاص امام و 13 سال پای درس فقه امام بود. پس از پیروزی انقلاب آیت‌الله بجنوردی نقش مهدی را ایفا کردند. دامنه علم او و نوآوری او در فقه و قواعد فقهی بر دو مبنای برگرفته از مکتب فقه آیت‌الله العظمی بروجردی و امام خمینی (س) بود.

انصاری گفت: من در شورای فقهی بانک مرکزی بودم و نظرات نوآورانه و راهگشای این فقیه بزرگ در حل سؤالات و معضلات فقه مالی و بازار سرمایه و مسائلی از این دست بسیار عالی بود. در شورای عالی قضایی هم من این توفیق را داشتم و شاهد بودم که آن فقه رحمانی و آن دید انسانی و محبت‌آمیز چه قدر کارساز بود.

وی تصریح کرد: امام بزرگوار گروه عفو و بخشودگی تشکیل دادند و فرمودند زندانیانی که تحت تأثیر گروهک‌ها و تبلیغات آنها فریب خورده‌اند، وضعیت آنها بررسی شود و اگر لازم نیست در زندان بمانند، مشمول عفو شوند. آیت‌الله بجنوردی محور و مدار این گروه بودند و افراد زیادی را به دستور امام در لیست عفو گذاشتند. افرادی آزاد شدند که اگر نقش سازنده ایشان نبود، چه بسا بر حسب ظاهر پرونده اعدام می‌شدند اما امروز در شهر ما دارند زندگی شرافتمندانه خودشان را می‌گذرانند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آیت‌الله بجنوردی در مکتب فقه و تدریس‌شان هزاران نفر را تربیت کردند و در دانشگاه و پژوهشکده امام خمینی (س) یک انسان واقعا پر کار با کمترین استراحت بود؛ که متأسفانه ایشان از دست ما رفتند و جامعه علمی و حوزه‌های ما را دچار یک خلأ جدی کردند.

وی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به مسئولان کشور تأکید کرد: حقیقتا زمان خانه‌تکانی خانه انقلاب از عوامل بازدارنده رشد و کمال است. مردم مشکل دارند و کشور مشکل دارد. کجا است روزهای پرشور مشارکت 98 درصدی رفراندوم و همه‌پرسی و شکوه مشارکت 85 درصدی انتخابات ریاست جمهوری؟ کجا است شکوه مشارکت 75 درصدی در انتخابات مجلس و خبرگان زیر بمباران تهران و شهرهای ایران در دوران جنگ تحمیلی؟ ممکن است در مقایسه با آمریکا و اروپا 41 درصد قابل دفاع باشد، اما در انقلاب اسلامی در مقایسه با یازده انتخابات مجلس‌های گذشته قابل دفاع نیست. من خواهش می‌کنم از همین امروز مسئولان دنبال آسیب‌شناسی باشند و علت روی‌گردانی اکثریت ملت یا ناامیدی آنها از اثرگذاری صندوق‌ها را بررسی کنند.

انصاری افزود: این نشانه‌ها و آژیر خطرها که در عرصه‌های اقتصاد، سیاست، انتخابات و امنیت و پیمایش‌هایی که اخیرا راجع به دین‌داری و امثال اینها شده را جدی بگیرید. مردم ایران مردم خوبی هستند و پیام مسالمت‌آمیزشان را عده‌ای با رأی هرچند سفید و عده بیشتری بدون مشارکت، به عنوان پیام اعتراض دادند. نهضت ابراهیمی امام را پاس بداریم، همه به میدان بیاییم و یک بار دیگر شکوه وحدت را به نمایش بگذاریم.

219218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1881901