مددجویان دیروز کارآفرینان امروز
کرج - ایرنا - فعالیت نهادهای حمایتی در استان البرز افزون بر تامین نیازهای معیشتی خانواده های کم بضاعت مالی با توانمند سازی بخشی از مددجویان همراه شده که این افراد نیز اکنون به کارآفرین تبدیل شده اند.
زنان بی سرپرست، معلولان، از کارافتادگان و افراد بی بضاعت گروه های هدف نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی هستند که اگر زمینه فراگیری آموزش های مهارتی و حمایت های تسهیلاتی و مالی برای آنان فراهم شود، نه تنها خودکفا می شوند بلکه سایه فقر را نیز از سر دیگران کنار می زنند.
امروزه موضوع توانمندی یا کارآفرین شدن شماری از مددجویان نهادهای حمایتی در کشور و استان البرز پدیده اجتماعی جدیدی نیست اما این الگوی ارزشمند گاهی به خوبی مورد توجه قرار نگرفته و بخش زیادی از جامعه مددجویی در همان سطح دریافت مستمری و معیشتی باقی مانده است.
نهادهای حمایتی استان البرز در این سال ها تلاش کرده اند تا توانمند سازی جامعه هدف با سبک آموزش های مهارتی و حمایت های تسهیلاتی پیش ببرند که می تواند به الگویی موثر برای کل کشور
تبدیل شود.
اینکه تصور شود برخی به واسطه نوعی معلولیت، مشکلات جسمی حرکتی یا فقر مالی فاقد توانایی لازم برای درخشش در عرصه کسب و کار یا فراگیری مهارت و علم هستند، تفکری اشتباه بوده که باید آن را در جامعه اصلاح کرد؛ زیرا الگوهای فراوانی در جامعه وجود دارد که توانمندی های آنان برای مردم به اثبات رسیده است.
این سال ها درکنار 38 هزار کارگری که در شهرکهای صنعتی استان البرز چرخه تولید البرز را به دست گرفتهاند تا تولید را هرچه بیشتر رونق بخشند نهادهای حمایتی این استان از جمله کمیته امدادامام خمینی (ره) و بهزیستی نیز با توجه به اهمیت اقتصاد در توسعه کشور با صنعت همراه شده و با اجرای طرحهای اشتغالزایی دستان پرتوان اما خالی نیازمندان را برای به حرکت درآوردن چرخ دندههای اقتصاد البرز یکی پس از دیگری همراه ساختهاند. دولت هم در راستای حمایت از این افراد با اختصاص تسهیلات اشتغالزایی سعی دارد به نوعی این افراد را در مسیر خودکفایی قرار دهد و بسترها را برای همراهی آنان برای شتاب هرچه بیشتر چرخه تولید فراهم آورد، بنابر این با همراهی هرچه بیشتر با نهادهای حمایتی سهم خود را دراین زمینه ادا داشته است. این افراد نیازمند که امروز با حمایت نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی توانستهاند نه تنها چرخ زندگی خود بلکه چرخه زندگی چند نیازمند دیگر را بگردانند تنها عامل موفقیت خود را مرهون پشتیبانی نهادهایی میدانند که با بسترسازی مشارکت مردمی به کمک نیازمندان شتافتهاند.
اظهارات نمونه های توانمند
رضا میردارخان بابا یکی از نمونه های توانمند البرز است که با وجود محرومیت مالی در گذشته اما با حمایتی اندک توانست به کارآفرینی شایسته تبدیل و زندگی خود و 11 خانوار دیگر را به سامان کند.
وی میگوید: فقر مالی خانواده سبب شده تا از 9 سالگی در یک کارگاه مشغول به کار شوم و سرانجام راهی خدمت مقدس سربازی شدم که پس از باز گشت از خدمت با کمک پدرم یک کارگاه راه اندازی کردیم، سال 82 ازدواج کردم و ثمره زندگیم یک دختر است.
میردارخان بابا 48 ساله افزود: سال 90 به بیماری خونی مبتلا شدم و به ناچار بخش عمده وسایل زندگی را صرف درمان خود کردم تا اینکه در سال 93 با معرفی یکی از بستگانم تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتم و در همان سال با دریافت وام 150 میلیون ریالی، مکانی را برای کارگاه تولید لباس کار، گاپشن و پالتو اجاره کردم ضمن آنکه با صرف 150 میلیون ریال خرید تجهیزات شد.
وی ادامه داد: فعال سازی این کارگاه با اشتغال 11 زن سرپرست خانوار و رونق کسب و کار همراه شد دیگر وسایل کارگاه را تهیه که اکنون 11 نفر زن سرپرست خانوار در کارگاه کار میکنند.
به گفته این کارآفرین که هنوز هم برای درمان تحت نظر پزشک قرار دارد، کار کردن موجب شده تا کمتر به بیماری خود فکر کند.
توران عسگری بانوی کارآفرینی دیگری است که می گوید: سن 15 سالگی ازدواج کردم، همسرم راننده خودرو سنگین بود، زندگی خوبی داشتیم و خداوند به ما 6 فرزند عطا کرد، تا اینکه متأسفانه همسرم در یک سانحه تصادف در جاده مهران استان ایلام از دنیا رفت.
وی که اکنون علاوه بر چرخه زندگی خود برای هفت نفر اشتغال ایجاد کرده است، افزود: قبل از فوت همسرم، 2 دخترم ازدواجکرده بودند و چهار فرزند دیگرم در منزل بودند که زندگیمان بهسختی سپری میشد ولی هرگز امیدم را از دست ندادم و به خدا توکل کردم.
این بانوی کارآفرین ادامه داد: وقتی شرایط زندگی برایم سخت شد، تصمیم گرفتم یکی از اتاقهای خانهام را بازسازی و تبدیل به نانوایی سنتی کنم؛ با پیشنهاد یکی از آشنایان به کمیته امداد مراجعه کردم و با دریافت مبلغ 400 میلیون ریال وام اشتغال قرضالحسنه یک دستگاه خمیرگیر خریداری کردم. اکنون خودم هرروز صبح خمیر را آماده میکنم و حدود سه ساعت بعد، هفت خانم که همگی سرپرست خانواده خود هستند در محل کار حاضر میشوند و تا ساعت 18 به پخت و بستهبندی نان سنتی سبوسدار می پردازند.
وی گفت: به لطف خدا با رونق این نانوایی، نانهای تولیدی را به شهرهای تهران، کرج و قزوین ارسال و هفت نفر دیگر در کنار من مخارج زندگیشان را تأمین میکنند.
این ها نمونه هایی از ده ها مددجوی کار آفرین است که در استان البرز و سایر مناطق کشور توانسته اند با حمایت کمیته امداد و بهزیستی توانمند شده و به چرخه معیشتی و اقتصادی زندگی خود و دیگران سامان بخشیده اند.
600 مددجو به چرخه اقتصاد البرز پیوستند
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام (ره) استان البرز به ایرنا گفت: طی 6ماهه نخست سال جاری با اعطای 270 میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه اشتغال به نیازمندان و مددجویان تحت حمایت این نهاد رشد 80 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته رقم خورد. شاهین رضایی با تاکید بر اینکه اصلیترین هدف این نهاد توانمندسازی مددجویان از طریق اشتغالزایی و خودکفایی است افزود: 600 مددجوی کمیته امداد و افراد نیازمند در استان البرز طی 6 ماهه اول سال جاری تسهیلات خوداشتغالی و خودکفایی دریافت کردند. وی با اشاره به اینکه اعطای تسهیلات قرضالحسنه اشتغال از طریق برخی بانکهای عامل استان و همچنین صندوق قرضالحسنه امداد ولایت انجام میشود افزود: به منظور مساعدت به مددجویان مجری طرحهای خودکفایی، امسال دوره بازپرداخت تسهیلات 500 میلیون ریالی اشتغال از 48 ماه به 84 ماه افزایشیافته است. رضایی، با بیان اینکه تسهیلات اشتغال کمیته امداد در زمینههای خدماتی، تولیدی صنعتی، دامپروری، کشاورزی و صنایعدستی به مددجویان وزنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد و تعدادی از نیازمندان غیر تحت حمایت پرداخت میشود، بیان داشت: طی این مدت یک هزار و 400 نفر از متقاضیان اشتغال نیز به مراکز کاریابی استان معرفی شدهاند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام (ره) استان البرز با اشاره به شرایط شناسایی و معرفی کارجویان مراکز نیکوکاری گفت: زنان سرپرست خانوار و نیازمند، دختران بازمانده از ازدواج، فرزندان دارای شرایط کار در خانوادههای تحت حمایت مراکز نیکوکاری و سرپرست خانواده از افراد واجد شرایط برای معرفی به مراکز اشتغال یا دریافت کنندگان تسهیلات خود اشتغالی هستند.
رضایی افزود: به منظور استفاده از این خدمات، نیازمندان جویای کار معرفیشده میبایست بیش از سه سال در استان البرز سکونت داشته باشند.
وی بیان ادشت: پس از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، دومین دستگاه اجرایی متعهد برای اشتغالزایی در البرز کمیته امداد است که امسال با اجرای چهار هزار طرح کارگاهی به سمت اشتغالزایی رفته است.
معرفی 834 مددجوی بهزیستی به بانک برای تسهیلات اشتغالزایی
مدیرکل بهزیستی استان البرز نیز اعلام کرد که امسال 834 نیازمند دراین استان برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی به بانکهای عامل معرفی شده اند که تاکنون به 88 نفر از جامعه هدف بهزیستی
36 میلیاردو900 میلیون ریال از محل مانده اعتبار بودجه سال 98، تسهیلات پرداخت شده است.
اسدالله حیدری ادامه داد: اعتبارات سال 99 از اواخر تیرماه امسال توسط 13 بانک عامل به مبلغ 580 میلیارد ریال به بهزیستی استان تخصیص داده شده است که اداره کل بهزیستی تعداد 834 نفر از مددجویان به مبلغ 390 میلیارد ریال را برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی به بانکها معرفی کرده است.
وی یادآورشد: همچنین بهزیستی در بخش تسهیل گری بیمههای خویش فرما و کارفرما مبلغ چهارمیلیاردو 580 میلیون ریال به معلولان و نیازمندان واجد شرایط کمک هزینه پرداخت کرده است و تعداد 485 نفر نیز در نوبت تأمین اعتبار میباشند که به زودی پرداخت خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی استان البرز بیان داشت: جدی ترین چالشها در زمینه تسهیلات اشتغالزایی به مددجویان تضامین و شرایط سختگیرانه برخی بانکهای عامل است که امیدواریم رؤسای بانکها در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند.
وی افزود: اکنون با 2 شرکت بزرگ تولیدی و صنعتی شامل گروه قطعات خودرو عظام شهرستان اشتهارد و شرکت تولید تجهیزات پزشکی در منطقه اقتصادی فرودگاه پیام تعامل خوبی در زمینه جذب نیرو از بین مددجویان بهزیستی داریم و تاکنون حدود 300 تن از مددجویان بهزیستی برای فعالیت در این شرکت تقاضا فعالیت ارایه داده اند.
حیدری اظهارداشت: مددجویان زیر پوشش بهزیستی شامل معلولان، زنان سرپرست خانوار، فرزندان ترخیصی و معتادان بهبود یافته که متقاضی شغل هستند، میتوانند عدد یک را به شماره 09928528009 ارسال کنند تا همکاران بهزیستی در اسرع وقت با آنان تماس گرفته و پس از دریافت شرایط و رزومه، به کارخانه ها و کارگاههای مرتبط با شرایط جسمی آنان معرفی می شوند.
دستگاههای کم کار البرز در اشتغالزایی شناسایی میشوند
جهانگیر شاهمرادی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز نیز اظهار داشت: اکنون که کشور در شرایط تحریم شدید اقتصادی قرار دارد، رسالت دستگاههای متولی در مباحث مختلف اقتصادی از جمله تولید و اشتغال افراد مددجو بسیار حائز اهمیت است که باید با جدیت بیشتری دنبال شود.
وی افزود: متأسفانه در چنین شرایطی برخی دستگاههای اجرایی استان در حوزه اشتغال دچار کم کاری هستند که باید با مشخص شدن سهم اشتغال آنها از این حالت خارج شوند.
شاهاهمرادی گفت: استان البرز دارای ظرفیت های فراوانی برای سرمایه گذاری، رونق تولید و ایجاد اشتغال برای قشرهای مختلف مردم است.
نکته پایانی
ارایه نمونه های کارآفرینی در بین خانوارهای نیازمند استان البرز نشان می دهد که اگر دستگاه های حمایتی و اجرایی اهتمام بیشتری در زمینه اشتغال محروم داشته باشند به طور قطع شمار زیادی از نیازمندان به صفوف تولید کنندگان و افراد توانمند اقتصادی و مالی خواهند پیوست و محرومیت های اجتماعی به حداقل ممکن خواهدرسید.
آنچه می تواند جامعه مددجو و محروم را توانمند سازد، ارایه فراگیر آموزش های مهارتی و حمایت های تسهیلاتی برای ایجاد کارگاه های خانگی، کوچک، متوسط و حتی بزرگ است.
بهزیستی استان البرز 50 هزار مددجو و بیش از 32 هزار معلول را تحت پوشش دارد.
جامعه هدف کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز نیز 53 هزار نیز برآورد شده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*