پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403

مدعی العموم مخاطب دستور محسنی اژه ای برای برخورد با سلبریتی ها

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مدعی العموم مخاطب دستور محسنی اژه ای برای برخورد با سلبریتی ها

ردپای برخی سلبریتی ها در تحریک و دعوت مردم به آشوب به قدری نمایان است که رئیس قوه قضاییه ضمن انتقاد از این موضوع، دستور برخورد با عاملان اصلی و فرعی اغتشاشات اخیر را صادر کرد.

ردپای برخی سلبریتی ها در تحریک و دعوت مردم به آشوب به قدری نمایان است که رئیس قوه قضاییه ضمن انتقاد از این موضوع، دستور برخورد با عاملان اصلی و فرعی اغتشاشات اخیر را صادر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دو هفته‌ای می‌شود که در برخی نقاط کشور شاهد تجمعات پراکنده و اعتراضات هستیم.

تجمعاتی که ابتدا رنگ و بوی اعتراض به خود گرفته بود اما پس از مدتی و با کاتالیزور برخی عوامل داخلی و خارجی رفته رفته تبدیل به اغتشاش شد.

اغتشاشاتی که طی آن تعدادی از هم‌وطنان عادی و نیروهای تأمین امنیت کشته و شهید شدند.

علاوه بر خسارت جانی، این اغتشاشات خسارت‌های فراوانی هم به بیت المال زد و منجر به تخریب ده‌ها ساختمان دولتی از جمله بانک، فروشگاه‌ها، ادارات دولتی، معابر عمومی، اتوبوس‌ها و آمبولانس‌ها و حتی خودروی افراد عادی شد

خسارت‌های میلیاردی اغتشاشات

در همین رابطه، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران در رابطه با خسارت اغتشاشات اخیر از مصدومیت چهار نفر از آتش‌نشانان در اغتشاشات روزهای اخیر خبر داد و گفت: در جریان اغتشاشات روزهای اخیر 15 میلیارد خسارت به تجهیزات این سازمان وارد شد.

علیرضا قیطاسی دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی هم با بیان اینکه در جریان نا آرامی‌های روزهای اخیر، تا کنون 17 شعبه بانک در سراسر کشور دچار آتش سوزی شده است، گفت: در استان خراسان شمالی 5 شعبه بانک دچار آتش سوزی 90 تا 100 درصدی، در استان تبریز 3 بانک دچار آتش سوزی 90 درصدی و در استان همدان 2 بانک دچار آتش سوزی 10 تا 20 درصدی شدند. همچنین در استان ایلام 4 بانک دچار آتش سوزی 100 درصدی و 3 بانک دچار آتش سوزی 30 تا 40 درصدی شده است.

قیطاسی همچنین عنوان کرد: برآورد دقیق خسارت‌های ایجاد شده زمان بر خواهد بود، اما در جریان ناآرامی‌های اخیر حداقل 400 میلیارد تومان خسارت به شعب بانک‌ها وارد شده است.

اقدامات اغتشاشگران در حکم اخافه است

این اقدامات به گونه‌ای بود که به گفته حجت الاسلام مرتضوی مقدم رئیس دیوان عالی کشور در زمره تعرض به باورهای دینی، تعرض به ناموس مردم، تعرض به اموال عمومی و اموال مردم و همچنین تعرض به جان حافظان امنیت و مردم بوده و از مصادیق بارز اخافه است.

نکته مهم این است که در اعتراضات و یا بهتر بگوییم در اغتشاشات اخیر، عامل مهمی که در مقایسه با اغتشاشات سال‌های 88، 96 و 98 بیشتر خودنمایی می‌کند، تحریک‌های داخلی است.

سلبریتی ها به جای سیاسیون

در دوره‌های قبلی لیدرها و به نوعی محرکان اغتشاشات از میان سیاسیون بودند اما در این دوره، شاهد عرض اندام و خودنمایی دسته‌ای از سلبریتی ها هستیم.

افرادی که مردم و به ویژه جوانان را برای حضور در اغتشاشات خیابانی تحریک می‌کنند، همان‌هایی هستند که از طریق تریبون‌های ملی و داخلی و به کمک همین نظام به چهره‌های آشنا تبدیل شدند اما حالا در اقدامی آشکار، مردم را به آشوب‌های خیابانی دعوت می‌کنند.

به زعم کارشناسان هر اعتراضی لزوماً امر ناپسندی نیست اما قطعاً اعتراض با آشوب‌های خیابانی متفاوت است.

خط و نشان قاضی القضات

این موضوع به قدری در اغتشاشات اخیر نمایان بود که حتی روز گذشته حجت الاسلام محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قضائی به آن اشاره کرد و گفت: کسانی که با حمایت این نظام مشهور شدند و به جای اینکه در روز سختی در کنار مردم باشند با دشمن همصدا شدند و دشمن از طریق زبان و صفحات مجازی آنها اغتشاش ایجاد کرد و جوانان را بدین وسیله تحریک کردند که به خیابان‌ها بیایند و مسببین این اعمال، پشتیبانان آنها و کسانی که با جعل و نشر مطالب کذب، مردم را تحریک کردند، همه آنها بدانند که خسارت‌های مادی و معنوی به بار آمده برای مردم و کشور را باید پس دهند و پرداخت کنند و این بار به کمک مردم و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی عوامل اصلی شناسایی خواهند شد و به سزای اعمالشان خواهند رسید.

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: فقط کسانی که به خیابان آمدند مجرم نیستند، آنها که تشویق کردند، پشتیبانی کردند؛ آنهایی که آب به آسیاب دشمن ریختند و نقشه‌های دشمنان را پیاده کردند؛ آنهایی که با بیگانگان ارتباط داشتند و کسانی که با ضدانقلاب خارج‌نشین همدست شدند و این جنایت‌ها و خیانت‌ها را علیه مردم و کشور مرتکب شدند، همه آنها مقصر هستند و به تقصیر همه آنها باید به حسب مورد رسیدگی شود و ان‌شاء‌الله رسیدگی خواهد شد.

با برهم زنندگان آرامش مماشات نخواهیم کرد

علاوه بر خط و نشان قاضی القضات، دادستان تهران هم پس از بازدید از بازداشتگاه‌های محل نگهداری اغتشاش گران اخیر، گفت: شیوه پیگیری حقوق اجتماعی و فردی از روش‌های قانونی و مسالمت آمیز می‌گذرد و اینکه گروهی بخواهند، به بیت المال زیان برسانند و امنیت مردم را سلب کنند و اعتماد مردم به نیروهای حافظ آرامش کشور را خدشه دار کنند، بدانند که در این زمینه ذره‌ای با آن‌ها مماشات نخواهیم کرد.

صالحی افزود: کسانی که به اموال مردم و یا بیت المال مسلمین به هر نحوی و به هر میزانی خسارت وارد می‌کنند، تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند و علاوه بر آن ملزم به پرداخت خسارت و جرایم قانونی خواهند بود.

مدعی العموم مخاطب سخنان رئیس قوه قضائیه برای برخورد با سلبریتی ها

پس از اتمام حجت رئیس قوه قضائیه در خصوص ضرورت برخورد با عاملان اصلی و فرعی اغتشاشات اخیر، باید منتظر ماند و دید قوه قضائیه چه زمانی به وعده خود در رابطه با شناسایی و برخورد با کسانی که مردم را تحریک می‌کردند، عمل می‌کند و خسارت‌های اخیر را از چهره‌های به ظاهر سلبریتی خواهد گرفت.

اما در این میان نکته مهم و قابل توجه آن است که اتمام حجت رئیس قوه قضائیه به مثابه دستوری قانونی است و مجری این دستور کسی نیست جز مدعی العموم.

این سخنان قاضی القضات از آن جهت دارای اهمیت است که مدعی العموم یا همان دادستان‌های شهرها و مراکز استان‌ها براساس این دستور می‌توانند نسبت به سلبریتی ها و افراد تحریک کننده مردم اعلام جرم کرده و آنها را پای میز محاکمه بکشانند.