مدیرکل استاندارد کرمان: استانداردسازی رمز بقای تولید کالا در بازار تلقی میشود
کرمان - ایرنا - مدیرکل استاندارد استان کرمان با تاکید بر ارتقای کیفیت محصولات تولیدی گفت: کیفیت رمز بقای فراورده در بازار قلمداد می شود و کالاهای تولیدی این استان باید با ارتقای کیفی، همسو با جهش تولید جذب مشتری کند.
به گزارش ایرنا، اسماعیل عاقلی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته استاندارد افزود: کیفیت نامطلوب و غیر استاندارد ماندگاری و دوامی در بازار ندارد زیرا مشتری با تبلیغ و اطلاع رسانی شاید مرحله ای به سوی خرید کالایی برود، اما مهم تکرار خرید است و تولید کنندگان باید به گونه ای عمل کنند که وفاداری مشتری مطرح شود و رضایت متاثر از کیفیت است و با استانداردسازی محقق می شود.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری با عناوین مختلف با توجه به لزوم ارتفای کیفیت، شعارها و راهبردهای کشور را مشخص کرده اند و جهش تولید بدون مصرف کننده و حرکت جامعه به سوی خرید آن مفهومی ندارد که این امر به ارتقای کیفیت محصولات تولیدی و استانداردسازی برمیگردد.
مدیرکل استاندارد استان کرمان گفت: مقام معظم رهبری در شعارها و راهبردهای خود به افزایش پوشش استانداردها در سیاست های اقتصاد مقاومتی پرداختند و در این راستا سازمان ملی استاندارد بسته حمایتی برای تسهیل فضای کسب و کار و حمایت از جهش تولید تهیه کرده که برای صادرات و واردات و تامین مواد اولیه می تواند اثرگذار باشد لذا در دستور کار قرار گرفته است.
2611 گواهینامه صادراتی در کرمان صادر شد
وی تصریح کرد: 2 هزار و 611 محموله صادراتی طی 6 ماهه امسال در استان کرمان بازرسی و نمونه برداری شدند و پس از آزمونهای مربوطه گواهینامه صادراتی صادر شد و عمده فراورده های استان خرما و پسته را مشمول میشود.
عاقلی افزود: استان کرمان به کشورهای عضو اتحادیه اروپا آلمان، اسپانیا، قراقستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس کویت و دیگر کشورها صادرات داشته است.
وی بیان داشت: 321 اظهارنامه وارداتی طی نیمه نخست امسال به استاندارد ارجاع شده که شامل 481 قلم کالا بوده که این کالاها بررسی و ارزیابی شدند و محموله ها در مبدا توسط شرکت های تایید صلاحیت شده می تواند بررسی و با حداقل زمان ممکن ترخیص شوند.
مزایای صادراتی و وارداتی کالاهای استاندارد
مدیرکل استاندارد استان کرمان اضافه کرد: حوزه نظارت بر کالاهای صادراتی و وارداتی با هدف حفظ بازارهای بین المللی و حفظ واردات و ایمنی و سلامت جامعه تحت نظارت و کنترل استاندارد قرار می گیرد.
وی با اشاره به تسهیلات در حوزه صادرات گفت: بسیاری کالاها با پروانه کاربرد نشان استاندارد نیاز به توقف در مرز و کنترل ندارند و مشخصات فنی این کالاها با استانداردسازی مشخص می شود که این امر بر بازار تاثیرگذار است.
وی افزود: کالاهای صادراتی با عقد قرارداد با تجار خارجی و تایید اتاق های بازرگانی طرفین، اجازه صادرات می یابند و پذیرش از راه دور و پیش از ارسال به گمرک انجام می شود.
63 پروانه استاندارد در کرمان صادر و تمدید شد
عاقلی با اشاره به حوزه واحدهای تولیدی و خدماتی و کنترل و نظارت گفت: علاوه بر کنترل محصولات تولیدی با استقرار آزمایشگاه ها، مدیران کنترل کیفیت و بازرسی سرزده، نمونه برداری انجام می شود.
وی عنوان کرد: 688 مورد بازرسی فنی از واحدهای تولیدی و خدماتی در صنایع مختلف داشتیم و 218 مورد نمونه برداری انجام شده و نتایج برای بررسی وضعیت کیفی واحدهای تولیدی لحاظ و پس از بازرسی و نمونهبرداری 63 پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری صادر و تمدید شده است.
مدیرکل استاندارد استان کرمان اظهار داشت: از این میزان 34 پروانه جدید برای صنایع غذایی بسته بندی و شیمیایی بوده و مابقی تمدید شده است.
وی افزود: نتایج آزمایش عدم انطباق در مواقع بحرانی موجب ابطال پروانه نشان استاندارد میشود که در این زمینه 14 پروانه طی 6 ماهه امسال در استان کرمان باطل شده و 29 مورد تعلیق که با رفع نواقص مجددا صادر می شود.
329 گواهی ایمنی آسانسور در کرمان صادر شد
وی گفت: مالکان آسانسور نسبت به استانداردسازی محصولات خود اقدام کنند که در این راستا آزمونهای اولیه و ادواری به صورت سالانه انجام می شود.
عاقلی تصریح کرد: امسال 455 مورد درخواست استاندارد سازی آسانسور را داشتیم و پس از بازرسی های انجام شده 329 گواهی نامه استاندارد دریافت کردند.
وی با اشاره به نظارت بر وسایل سنجش مقیاس ازجمله باسکول و ترازو گفت: 2 هزار و 179 وسیله سنجش مورد ارزیابی و کنترل استاندارد استان کرمان قرار گرفتند.
159 استاندارد در کرمان بازنگری شد
وی با بیان اینکه در تدوین استانداردها، بازنگری با توجه به دانش و تکنولوژی انجام می شود افزود: 159 استاندارد در استان کرمان طی سال جاری بازنگری شده است.
مدیرکل استاندارد استان کرمان ادامه داد: تعداد 508 استاندارد جدید به سازمان ملی استاندارد پیشنهاد، 47مورد تصویب و 35 مورد در مرحله تدوین قرار دارد.
بازار را بر متخلفان اقتصادی نا امن میکنیم
وی با اشاره به اینکه طرح کنترل بازار برای بررسی وضعیت کالاها در این استان اجرا می شود تاکید کرد: این اداره کل در راستای مقابله با عرضه کالاهای غیر استاندارد و تخلفات، بازار را بر متخلفان ناامن میکند.
عاقلی گفت: هشت هزار و 101 فروشگاه امسال بازرسی شده و 647 نمونه را خریداری و مورد آزمایش قرار دادیم که نتیجه این آزمایشها در سوابق کالاها ثبت و ضبط و در مورد آن تصمیمگیری شده است.
وی افزود: 9.4 درصد عدم انطباق در نتایج آزمایش ها مشاهده شده، 691 تذکر دادیم و پنج جعل علامت استاندارد در بازار استان کرمان کشف و 21 مورد توقیف شده و همچنین طی مدت یاد شده 133 مورد ارجاع به مراجع قضایی داشتیم.
324 واحد تولیدی کرمان دارای پروانه استاندارد هستند
وی اضافه کرد: 668 مورد از مجموع یکهزار و 535 واحد تولیدی دارای پروانه بهره برداری استان کرمان، تحت پوشش استاندارد قرار می گیرند که 449 مورد فعال و بر آنان نظارت داریم.
مدیرکل استاندارد استان کرمان افزود: 324 واحد تولیدی دارای پروانه معبر استاندارد و 641 فراورده دارای پروانه استاندارد در استان کرمان وجود دارد.
شهروندان، تولید کننده را به استانداردسازی ترغیب کنند
وی به مردم توصیه کرد که می توانند برای خرید کالاها علاوه بر توصیه به خرید کالای ایرانی استاندارد، موجب ترغیب استانداردسازی کالاهای غیرمشمول شوند که در نهایت جامعه از مزایای آن بهرهمند میشود.
وی عنوان کرد: همچنین مصرف کننده باید به شرایط ظاهری و شرایط نگهداری کالا و تاریخ مصرف توجه کنند زیرا این امر می تواند برای فراورده و مصرف کننده مشکلاتی ایجاد کند.
عاقلی با بیان اینکه کالایی که به دلایلی تغییر فرم می دهد، نباید با وجود داشتن استاندارد مصرف شود گفت: توجه به برچسب معیار مصرف انرژی علاوه بر علامت استاندارد ضروری است و هرچه نشان این کالاها به سمت گرید A برود انرژی کمتری مصرف می کنند و هزینه خانوار کاهش می یابد.
ارتباطات مردم و استاندارد
وی افزود: سازمان ملی استاندارد سازوکاری از راه سامانه پیامکی 10001517 برای ردیابی کالاها تعریف و راهاندازی کرده که مردم با ارسال کد زیر علامت استاندارد به این شماره، می توانند از وضعیت کیفی فراورده مطلع شوند و مشکلات را اطلاع دهند.
وی با بیان اینکه همچنین مردم می توانند از طریق سامانه 1517 طرح موضوع و شکایات علیه کالاها کنند گفت: تهیه و اخذ گواهینامه های صادراتی مشکلات این حوزه را کاهش می دهد.
عاقلی خاطرنشان کرد: مراجعه به وب سایت های سازمان ملی استاندارد و وب سایت این ادارهکل و ادارات، سامانه سامد دولت و مراجعه حضوری به ادارات استاندارد از دیگر راه های ارتباط استاندارد و مردم است.
وی با بیان اینکه روزهای دوشنبه هر هفته مراجعات حضوری را در محل اداره کل استاندارد استان کرمان میپذیریم یادآور شد: روز سه شنبه هفته جاری به مناسبت فرارسیدن هفته استاندارد از طریق سامانه سامد دولت به مشکلات مردمی رسیدگی می شود که امیدواریم پاسخگوی نیازهای شهروندان باشیم.
واحدهای برتر استاندارد کرمان معرفی میشوند
مدیرکل استاندارد استان کرمان گفت: به واسطه روز جهانی استاندارد از واحدهای تولیدی در قالب نمونه شایسته تقدیر، نمونه استانی و نمونه ملی تقسیم بندی و واحدهای برتر با ارزیابی در حوزه های مختلف و بررسی وضعیت مدیران کنترل کیفی و فراورده قدردانی می شوند.
وی بیان داشت: سه واحد به عنوان نمونه استاندارد استانی، یک واحد به عنوان شایسته تقدیر و یک واحد کاندید نمونه ملی معرفی شده است و همچنین پنج نفر از مدیران کنترل کیفی به عنوان نمونه استانی انتخاب و روز چهارشنبه باحضور استاندار کرمان و معاونان تقدیر می شوند و یکی از مدیران کیفی نمونه ملی انتخاب شدند که از ایشان قدردانی می شود.
مزایا و معایب استانداردسازی
وی با اشاره به زندگی بشر از روستانشینی به شهرنشینی و جوامع صنعتی گفت: گازهای گلخانه ای و مونواکسید و فلزات سنگین در نهایت باعث تغییرات آب و هوایی کره زمین شد که جهان برای کاهش آلودگی و برای ادامه حیات دست به تدوین استانداردها زده است زیرا استاندارد ابزاری برای کنترل آلودگی ها وآلایندگی ها قلمداد می شود.
وی با اشاره به مزایا و معایب استانداردسازی گفت: خریدار با وجود علامت استاندارد بر روی کالا قابلیت رسیدگی به شکایات و تامین خسارت را دارد.
عاقلی ادامه داد: استانداردسازی مزایایی ازجمله افزایش سطح تولید، صرفه جویی در منابع و انرژی، کنترل نیروی انسانی و کاهش ضایعات و قیمت تمام شده، بهبود کیفیت فراورده و تسهیل انبارداری و حمل و نقل و گسترش بازرگانی داخلی و خارجی و اطمینان بخشی برای فروش محصولات را به دنبال دارد و برای مصرف کننده مرغوبیت و کیفیت فراورده واطمیناناز دوام و کارایی، سهولت سفارشات، هزینه کمتر، دسترسی آسان و اطمینانی به مصرف کننده میدهد.
وی ضمن تبریک روز جهانی استاندارد افزود: امسال شعار محوری این هفته حفاظت زمین با استانداردها است و روزهای هفته استاندارد به نام های استاندارد و جهش تولید، تجارت محصولات دانش بنیان و دانش نوین، استاندارد و راهکارهای اپیدمی کرونا، ارتقای محصولات خانگی، استاندارد حلال و سایر موارد نام گذاری شده است.
*س_برچسبها_س*