یک‌شنبه 4 آذر 1403

مراسم تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران برگزار شد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
مراسم تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران برگزار شد

مراسم تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران با حضور هنرمندان و رعایت موارد بهداشتی در باغ هنر برگزار شد.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران دقایقی پیش با حضور صالحی وزیر ارشاد و هنرمندان و با رعایت موارد بهداشتی در باغ هنر آغاز شد.

پس از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید، برنامه با حال و هوای محرمی و کلیپی با صدای وحید جلیلوند آغاز شد.

در ابتدای این مراسم امیر اسفندیاری روی صحنه آمد و گفت: تشکر می‌کنم که در این روز‌های کرونایی ما را در برگزاری این مراسم همراهی کردید. توضیح کوتاهی می‌دهم که چرا این برنامه اجرا می‌شود؛ ما در جشنواره جهانی فیلم فجر از مدت‌ها پیش قصد داشتیم چنین برنامه‌ای را برگزار کنیم و قرار بر این بود این برنامه در آیین افتتاحیه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر برگزار شود که آمدن کرونا باعث جشنواره به تعویق بیفتد.

وی افزود: پس از بررسی‌ها به این نتیجه رسیدیم در 120 سالگی سینمای ایران و در روز ملی سینما در فضای باز و رعایت پروتکل‌های بهداشتی مراسم تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران را برگزار کنیم که این اولین آیین برای عرصه‌ای است که همیشه مظلوم واقع شده و همیشه مورد هجوم عده‌ای بوده است. از دیرباز بزرگان ما در مجامع بین المللی در بدترین شرایط، توجه رسانه‌های خبری را به فرهنگ و سینمای انسانی ایران معطوف کردند و سینمای ایران همچنان با افتخار پیش می‌رود.

اسفندیاری همچنین عنوان کرد: همین الان که این برنامه را اجرا می‌کنیم جشنواره ونیز برگزار می‌شود و ما در آنجا سه فیلم داریم، شما نشست‌های آن‌ها را دیده اید که درباره تحریم‌ها و موانع تولید مشترک صحبت کرده اند. بعد از جشنواره ونیز، جشنواره تورنتو را در پیش داریم که فیلم‌های ایرانی در آنجا هم حضور دارند و خواهند درخشید و بعد جشنواره‌های دیگر برگزار می‌شود و باز هم فیلم‌های ایرانی افتخار می‌آفرینند. همه این افتخارات برای سینمای ایران است و کمترین کار این است که مراسمی برگزار کرد و از دستاورد‌های این عزیزان تجلیل کرد. این برنامه کار مشترکی از جشنواره جهانی فیلم فجر و بنیاد فارابی است و از مجموعه گردشگری عباس آباد و خانه سینما که ما را در برگزاری این مراسم همراهی کردند، تشکر می‌کنم.

در ادامه کلیپی از فیلم‌های خاطره انگیز تاریخ سینمای ایران با خوانش متنی از صابر ابر پخش شد که در بخش‌هایی از آن آمده بود: «این احساسی است که نمیشه توضیحش داد... می‌تونی سرنوشت شخصیت‌های فیلم رو روی پرده ببینی، به چشم هاشون خیره بشی. لحظه‌ای که چراغ‌ها در سالن سینما خاموش میشن معجزه اتفاق می‌افته...»

در ادامه کلیپی از آثاری که در جشنواره‌های جهانی حضور داشتند، پخش شد.

سپس اسفندیاری درباره چگونگی انتخاب این فیلم‌ها توضیح داد: یک شورای بین المللی وجود دارد که آن شورا با خرد جمعی یک تعداد جشنواره مهم را انتخاب کردند البته نگاهی به جشنواره‌های منطقه‌ای هم داشتند. این موضوع در سایت سازمان سینمایی موجود است و ما برهمین اساس فیلم‌هایی را که در سال 2019 افتخار کسب کردند، انتخاب کردیم. بدیهی است که این جشنواره‌ها هر سال تغییر می‌کنند مثلا جشنواره مونترال تغییراتی کرده است، پیش از این بسیاری از فیلم‌ها از همین جشنواره به اسکار راه می‌یافتند حالا دو سه سالی است که جشنواره برگزار نمی‌شود طبیعتا هر ساله این فهرست سازمان سینمایی باید بررسی و به روز شود.

وی سپس از احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، هارون یشایایی و غلامرضا موسوی برای تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران در جشنواره‌های مهم جهانی در سال 2019 دعوت به حضور روی سن کرد.

در ابتدای این بخش رضا جمالی کارگردان فیلم «پیرمرد‌ها نمی‌میرند» که در جشنواره فیلم توکیو جایزه روح آسیا را برای این اثر دریافت کرده است، مورد تجلیل قرار گرفت.

سپس از پویا بادکوبه به دلیل کسب جایزه بهترین فیلمنامه برای فیلم «درساژ» در جشنواره مراکش تجلیل شد که البته او به دلیل اینکه در خارج از کشور است، در این مراسم حضور نداشت.

مسجد جامعی در سخنانی اظهار کرد: از برگزاری این مراسم خوشحالم، می‌خواهم یادی کنم از شهریار عدل چراکه بیست سال پیش در کاخ گلستان چنین مراسمی برگزار شد و آقای عدل خیلی زحمت کشید و آثار را از آرشیو کاخ گلستان استخراج کرد و منشا سینمای ایران شد، ولی تلاش وی کمتر دیده شده است. وی در زمان جنگ هم توانست قطعنامه‌ای بگیرد که در دوران جنگ به آثار هنری آسیبی نرسد.

این عضو شورای شهر با اشاره به اهمیت حفظ خانه شهریار عدل عکاس و معمار ایرانی بیان کرد: خانه شهریار عدل هنوز در پیچ شمیران حفظ شده است. یکی از خانه‌های دوقلوی او در اختیار خوشنویسان قرار گرفته است و خوب است خانه دیگر او هم در 120 سالگی سینمای ایران برای این هنر حفظ شود و به سرمایه‌های شهرمان اضافه شود. امیدوارم این نیز جزو تفاهم‌های شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد و این خانه به یادگار برای تاریخ سینمای ایران باقی بماند.

جمشید و نوید محمودی کارگردان و تهیه کننده فیلم «رونا؛ مادر عظیم» در ادامه مراسم تجلیل از افتخار آفرینان سینمای ایران روی سن رفتند. برادران محمودی به دلیل دریافت جایزه فرهنگی یونسکو در جشنواره آسیا پاسفیک استرالیا تجلیل شدند.

در حال تکمیل...

مراسم تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران برگزار شد 2
مراسم تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران برگزار شد 3