دوشنبه 5 آذر 1403

مسئله بی‌حجابی نیازمند راهکار اجتماعی / جای تبیین حجاب خیابان نیست

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مسئله بی‌حجابی نیازمند راهکار اجتماعی / جای تبیین حجاب خیابان نیست

اصفهان - دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان گفت: حل مسئله بی حجابی نیاز به راهکار اجتماعی دارد و لازمه آن هم اندیشی کارشناسان علوم اجتماعی و تعریف مدل رفتاری علمی است.

اصفهان - دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان گفت: حل مسئله بی حجابی نیاز به راهکار اجتماعی دارد و لازمه آن هم اندیشی کارشناسان علوم اجتماعی و تعریف مدل رفتاری علمی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین احمد عبدالهی نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه علت حوادث اخیر در کشور را باید در مسائل سیاسی جست‌وجو کرد، اظهار داشت: دشمن از موفقیت‌هایی که جمهوری اسلامی در این مدت داشته از جمله برپایی کنگره عظیم اربعین و شکل‌گیری اتحاد و برادری بین دو ملت ایران و عراق، عضویت ایران در شانگهای و سخنرانی رئیس جمهور در نیویورک، دل خوشی ندارد و بالاخره باید یک جریانی را ایجاد کند که اذهان عمومی را به آن سمت متوجه کند تا اخبار این موفقیت‌ها خیلی منعکس نشود. وی با اشاره به مسائل اخیر درباره گشت ارشاد، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که هر مسئله اجتماعی که در کشور اتفاق می‌افتد ممکن است آفت‌هایی داشته باشد؛ برای مثال معلمی سر کلاس با دانش آموزی برخورد بدی می‌کند کمااینکه گاهی بعضی از این فیلم‌ها منتشر شده که آموزگاری در یک روستا دانش آموزی را کتک زده، سوال این است اگر معلمی دانش آموزی را زد بخاطر آن باید مدرسه را تعطیل کرد یا اگر در بیمارستانی پزشکی قصور کرد باید تمام بیمارستان و حوزه درمان را تعطیل کرد؟ نه، بلکه باید او و رفتارهای نامناسبی را که گاهی منتشر می‌شود، اصلاح کرد.

بی حجابی در فرهنگ ایرانی و اسلامی وجود ندارد

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان ادامه داد: کلیت مسئله این است که بالاخره ما در نظام اسلامی حتی اگر بخواهیم دست دزدی را قطع کنیم یا برای مثال به کسی حدی زده شود، ما اجازه بی حرمتی و بی احترامی نداریم کمااینکه روایات اسلامی نیز این موضوع را تأیید می‌کند. حجت‌الاسلام عبدالهی نژاد ابراز داشت: روایتی از امام سجاد (ع) نقل شده که می‌فرماید کسی را بخاطر گناهش سرزنش نکنید؛ از این رو ما با فرد گنه‌کار مشکلی نداریم، گنه‌کار معصیت خدا را می‌کند اما با عمل گناه مشکل داریم زیرا در فرهنگ ایرانی و اسلامی چیزی تحت عنوان بی حجابی، تَوَرُج، خودآرایی و زینت را آشکار کردن نداشته و نداریم لذا اگر وارد فرهنگ ما شد یک فرهنگ بیگانه است.

برخوردهای ایجابی و سلبی نباید با بی احترامی باشد

وی تصریح کرد: برای اینکه این فرهنگ بیگانه از بین بِرود راه‌های مختلفی وجود دارد، در هر صورت چه برخورد ایجابی با کارهای فرهنگی و چه برخورد سلبی از قبیل امور انتظامی و قضائی اگر قرار است اتفاق بیافتد هیچکدام نباید با بی احترامی باشد. این را ما قبول داریم اما اینکه به بهانه یک فیلم منتشر شده از فردی که در مقر پلیس برای او اتفاقی افتاده است، عده‌ای کشور را به آشوب بکشد این حرکت نه عاقلانه بوده و نه در هیچ جای دنیا پذیرفتنی است. دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان در پاسخ به اینکه آیا برخوردهای سلبی و گشت ارشاد در حوزه حجاب تاکنون مؤثر بوده؟ اظهار داشت: اگر انتقاداتی در این‌باره وجود دارد، نیروی انتظامی و دستگاه‌های متولی باید تدبیر کنند، اگر انتقاداتی است باید جمعی از دلسوزان به دور از فضای هیاهو، هم فکری و تدبیر کنند، کاری که باید قبلاً انجام می‌شد نه اکنون اما هنوز هم دیر نشده است و باید در یک فضا و گفتگوی علمی بررسی شود. حجت‌الاسلام عبدالهی نژاد ابراز داشت: معتقد هستم که این مسئله یا آسیب اجتماعی در کشورمان تحت عنوان بی حجابی نیاز به راهکار اجتماعی دارد و لازمه آن هم اندیشی دانشمندان و کارشناسان علوم اجتماعی برای حل این مسئله و تعریف مدل رفتاری علمی است تا دستگاه‌های اجرایی بر اساس آن عمل کنند.

بی حجابی از روی ناآگاهی با هنجارشکنی فرق دارد

وی ادامه داد: آنچه مغفول مانده این است که بین بی حجابی از روی غفلتِ فردی که از ناآگاهی روسری‌اش افتاده یا آنطور که شایسته است حجاب را رعایت نکرده با هنجارشکنی فرق قائل نیستیم؛ در حالی که با فرد هنجار شکن باید محکم برخورد کرد. با فرد هنجار شکن به علاوه کسانی که آن را ترویج و برای بی حجابی بسترسازی می‌کنند باید برخورد شود. دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان افزود: اما نوجوان یا جوانی که از روی غفلت یا جهلِ به مسئله، حجاب را رعایت نمی‌کنند، نیاز به کار اقناعی دارد در حالی که متأسفانه درباره این موضوع برای افراد در طول زندگی از بدو تولد تا زمانیکه وارد جامعه می‌شود در مدرسه، دانشگاه و یا صدا و سیما گفته نشده و آموزش داده نشده است و قرآن نیز این روش را تأیید نمی‌کند که تا وقتی موضوعی تبیین نشده، به شیوه‌های دیگری عمل شود.

جای تبیین حجاب برای نوجوانان و جوانان خیابان نیست

حجت‌الاسلام عبدالهی نژاد افزود: در آیه‌ای از قرآن کریم گفته شده تا زمانی که پیامبری نفرستیم عذاب نمی‌کنیم؛ به بیان دیگر از این آیه قرآن درمی یابیم که تا زمانی که موضوعی را تببین نکرده‌ایم جای عذاب نیست؛ این مربوط به نوجوان و جوانی است که در مورد حجاب نمی‌دانند و البته جای تبیین و گفتن درباره آن در خیابان نیست بلکه در کتاب درسی، مدرسه، مساجد، دانشگاه و صدا و سیما است ضمن اینکه در کنار این‌ها باید بسترها فراهم شود. وی اضافه کرد: یک بانوی محجبه برای اینکه محجبه بماند، سختی‌هایی را تحمل می‌کند از خرید یک لباس مناسب گرفته تا سایر مسائلی که وجود دارد؛ از این رو زمانیکه می‌گوئیم جامعه اسلامی درخصوص حجاب تکلیف دارد یکی از وظایف همین است بستر را برای دسترسی راحت کسی که بخواهد محجبه باشد به لوازم حجاب و پوشش مناسب، فراهم کند که متأسفانه برعکس شده است. دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان تصریح کرد: پوشاک مناسب یا در دسترس نیست یا اگر باشد با قیمت‌های گزاف عرضه می‌شود؛ لذا اگر این مسائل حل و فصل شود، مردم درمورد مسئله حجاب که حکم خداست و ارزش‌های انقلابی است هیچ حرفی ندارند. حجت‌الاسلام عبدالهی نژاد با بیان اینکه مردم ما در همین حوادث اخیر که عده‌ای قرآن را آتش زدند یا کارهای شبیه به آن انجام دادند، اعتراض می‌کنند، گفت: یک عده نگویند که مردم نظام را قبول ندارند زیرا مردم نظام و شهدا را قبول دارند و نسبت به آن حساس هستند. وی به حضور جمعیت عظیم مردم اصفهان در مراسم تشییع پیکر آیت الله ناصری در هفته‌های اخیر اشاره کرد و افزود: اگر این مراسم مانند مراسم سردار شهید حاج قاسم سلیمانی امکان برگزاری در شهرهای دیگر کشور را نیز داشت، مردم شرکت می‌کردند زیرا ایشان یک روحانی انقلابی بود که یک عمر از امام زمان می‌گفت؛ مردم ما امام زمان و روحانیت را دوست دارند. پس کسی نمی‌تواند بگوید به ارزش‌های مردمی پشت کرد بلکه باید برخی مسائل درست تبیین شود تا مردم نیز همراه شوند.