مصرف دخانیات سالانه جان چند ایرانی را میگیرد؟
اقتصادنیوز: طبق بررسیهای صورت گرفته دخانیات سالانه موجب مرگ بیش از 50 هزار نفر در کشور میشود.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، در نشست گروه سلامت و همکاریهای بینالملل فرهنگستان علوم پزشکی تاکید شد که با کنترل دخانیات میتوان یک سوم سرطانها را در کشور کاهش داد.
خبر مرتبط هشدار مهم به خریداران سیگارهای الکترونیکاقتصادنیوز:دبیر انجمن تولیدکنندگان واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی ضمن ارائه پیشنهاداتی برای ساماندهی بازار سیگارهای الکترونیک، گفت: همه آنچه از انواع سیگارهای الکترونیک و حرارتی که در ایران است، به صورت قاچاق وارد میشود و تقلبی و ضرر آنها بیشتر از سیگارهای سنتی است.
محمد حسین نیکنام، رئیس گروه سلامت و همکاریهای بینالملل گزارشی از جلسات گذشته را که با موضوع دخانیات و توجه به راهکارهای کنترل مصرف دخانیات در فرهنگستان برگزار شده بود، ارائه کرد. وی گفت: طبق آخرین برآورد وزارت بهداشت، دخانیات سالانه موجب مرگ بیش از 50 هزار نفر در کشور میشود و مصرف دخانیات بهعنوان مهمترین عامل خطر در بحث بیماریهای غیرواگیر است که طی 5 سال گذشته هم در میان مردان و هم زنان به شدت در حال افزایش است. استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: سالانه بیش از 50 هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از استعمال دخانیات به کشور وارد میشود.
رئیس گروه سلامت و همکاریهای بین الملل و مشاور وزیر بهداشت در حوزه بینالملل ادامه داد: خلاصه جلساتی که با موضوع دخانیات در فرهنگستان تشکیل شد، با کمک مسجدی تبدیل به یک گزارش کامل شده است و همکاریهایی که با شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت منجر به تشکیل میز دخانیات در شورایعالی انقلاب فرهنگی گردید. در ادامه این نشست محمدرضا مسجدی استاد دانشگاه، عضو فرهنگستانعلوم پزشکی و دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با اشاره به این مهم که فرهنگستان علوم پزشکی با جدیت موضوع اثرات دخانیات بر سلامتعمومی را پیگیری میکند، گفت: با کنترل دخانیات میتوان یک سوم سرطانها را در کشور کاهش داد و بر اهمیت این موضوع بر سلامت عمومی مردم تاکید شد.
وی گفت: با توجه به اینکه دخانیات یکی از عوامل مهم در ایجاد بیماریها بهخصوص فشارخون، سکتههای قلبی، سکتههای مغزی، سرطانها، بیماریهای مزمن تنفسی و دیابت را در کشور تشکیل میدهد، موضوع دخانیات میتواند به عنوان یک زمینه پیشگیری مهم از بیماریها در کشور مورد توجه قرار گیرد. وی افزود: سالانه در کشور بیش از 140 تا 150 هزار نفر، بیمار مبتلا به سرطان هم میشوند که80 هزار نفر از این افراد بر اثر ابتلا به این بیماریها فوت میکنند و با کنترل دخانیات میتوان یک سوم سرطانها را در کشور کاهش داد.
این فوق تخصص ریه خاطرنشان کرد: اهمیت حضور فرهنگستان علوم پزشکی کشور و فراخوان سازمانها و ارگانهایی که در حوزه دخانیات مسئولیت دارند، بسیار بالاست و باید در نشستهای فرهنگستان از جمله این نشست، به آموزش نوجوانان، جوانان و خانواده تاکید شود و همچنین خواهان مشارکت ارگانها و سازمانهایی که به نحوی به این حوزه مرتبط هستند، شد. این عضو وابسته فرهنگستانعلوم پزشکی گفت: پیام ما برای صدا و سیما و وزارت ارشاد و افرادی که در فضاهای مجازی فعال هستند این است که ازنمایش دادن فیلمها و سریالهایی که در آنها استعمال دخانیات به تصویر کشیده میشود به طور جدی جلوگیری شود، چرا که جوانان و نوجوانان بسیار تاثیرپذیر هستند و با این عمل یک گام به جلو برای سلامتی مردم کشور برداشته خواهد شد.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید