مطلوب نبودن پوشش واکسیناسیون تا افزایش بیماران سرپایی کرونایی درقم
قم - ایرنا - انجام واکسیناسیون بالای 12 سال در تمام مراکز جامع سلامت، مطلوب نبودن پوشش واکسیناسیون، روند نگرانکننده افزایش بیماران سرپایی، کم بودن میزان واکسیناسیون از میانگین کشوری، فعال شدن دومین مرکز شبانهروزی تزریق واکسن در قم از جمله مهمترین اخبار کرونایی هفته گذشته در این استان است.
90 درصد فوتیهای کرونایی قم واکسن نزدند، چالشهای کنترل کرونا در قم، واکسینه شدن 60 هزار دانشآموزان قمی،70 درصد جمعیت اصناف قم واکسینه شدند، محدودیتهای شرایط زرد کرونایی در قم اعمال میشود، میزان تزریق واکسن در قم از میانگین کشوری کمتر است از دیگر اخبار کرونایی هفته گذشته قم بود.
واکسیناسیون بالای 12 سال در تمام مراکز جامع سلامت قم انجام میشود
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اهمیت واکسیناسیون در جامعه گفت: از هشتم آبانماه علاوه بر 18 مرکز تجمیعی، تمامی 42 مرکز خدمات جامع سلامت استان نیز واکسیناسیون گروههای سنی بالای 12 سال را انجام میدهند.
سیامک محبی در گفتوگویی با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون همگانی بهمنظور حفظ سلامت جامعه اظهار داشت: واکسیناسیون تا حد قابل قبولی منجر به مصونیت افراد در برابر کرونا میشود، از این رو از خانوادهها تقاضا داریم در جهت حفظ سلامتی خود برای واکسیناسیون و تکمیل آن عجله کنند.
وی با اشاره به استقبال کم گروه سنی 12 الی 18 سال از تزریق واکسن در استان، تصریح کرد: از هشتم آبانماه علاوه بر 18 مرکز تجمیعی، 42 مرکز خدمات جامع سلامت استان نیز واکسیناسیون تمامی گروههای هدف بالای 12 سال را برای تزریق هر 2 دز واکسن دنبال میکنند.
90 درصد فوتیهای کرونایی قم واکسن نزدند
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: 90 درصد کسانی در بیمارستانهای قم بستری و یا فوت میکنند، واکسن دریافت نکردند.
احسان شریفی پور در گفتوگویی با بیان اینکه در حال حاضر واکسنهای مختلفی از سازمانهای متعدد مجوز دریافت کردهاند و چشمپوشی از اطلاعات، در عصر ارتباطات قابل قبول نیست، اظهار داشت: در کشور ما نظام سلامت سرپایی وجود دارد و سلامت مردم مساله سادهای نیست که بخواهیم آن را بازیچه قرار دهیم و با اطمینان کافی هر کدام از واکسنها در مراحل تحقیقاتی شکست بخورند بیتعارف از مرحله بعد حذف خواهند شد.
شریفی پور در ادامه تاکید کرد: از واکسیناسیون دوری نکرده و به شایعهها نیز توجه نکنیم و با رعایت دستورالعملها و تزریق واکسن ایمنی خود و جامعه را تضمین نماییم.
وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون مادران باردار توصیه شده و باعث ایجاد ایمنی در مادر و جنین میشود، افزود: ناهنجاریهای جنینی فراوانی به ما گزارش نشده و باز هم میگویم این مساله شایعهای بیش نیست.
خطر موج ششم کرونا؛ پوشش واکسیناسیون درقم مطلوب نیست
در جلسه مدیریت بحران قم روز چهارشنبه هفته گذشته با حضور استاندار، ضمن انتقاد از مباحث واکسنهراسی و درصد نامطلوب پوشش واکسیناسیون عمومی، نسبت به صدا درآمدن موج ششم کرونا در استان هشدار دادهشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در این جلسه در محل استانداری قم گفت: زنگ خطر پیک ششم کرونا به صدا درآمده و تعداد مبتلایان و بیماران سرپایی در قم رو به افزایش است.
محمدرضا قدیر یادآور شد: مهمترین کار و سیاست مسوولان استانی باید مربوط به توسعه واکسیناسیون باشد و از تعداد بیماران بدحال کاسته شود تا میزان فوتیها کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون یکمیلیون و 53 هزار دز واکسن در قم تزریق شده که با پوشش 63 درصدی دز اول پایینتر از میانگین کشوری است و باید این میزان به 80 درصد برسد.
روند نگرانکننده افزایش بیماران سرپایی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در ادامه بیان کرد: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در قم 65 درصد است که تا زمانی که به 85 درصد نرسد، نمیتواند در جلوگیری از همهگیری ویروس موثر باشد.
سیامک محبی افزود: قم هماکنون در رعایت بسیاری از شیوهنامههای بهداشتی و مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا از میانگین کشوری بالاتر است.
رییس مرکز بهداشت قم ابراز داشت: پایانههای مسافربری یکی از چالشهای مهم استان قم در رعایت پروتکلهای بهداشتی و کنترل بیماری کرونا است.
وی ابراز داشت: رعایت پروتکلهای بهداشتی همچنان در نانواییها، گیم نتها و مراکز تشخیصی درمانی استان قم نامطلوب ارزیابی میشود.
محبی یادآور شد: استان قم از نظر نرخ بروز بیماری در رده بیستم کشور قرار گرفته و بیماران سرپایی در قم در حال افزایش است که مساله هشدارآمیزی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: طی یک هفته 47 بیمار کرونایی در این استان جان خود را از دست دادند و در همین مدت حدود هفت هزار تست انجام شده که یک هزار و 202 بیمار قطعی شناسایی شده است.
چالشهای کنترل کرونا در قم
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه بیان کرد: بسیاری از ادارهها و دستگاههای دولتی برای انجام رهگیری کارکنان خود همکاری لازم را انجام نمیدهند.
وی ادامه داد: عدم اجرایی شدن مرخصی استعلاجی برای موارد تست سریع در برخی سازمانها، بازگشایی برخی مدارس و برگزاری اردوهای علمی و تفریحی، برگزاری جلساتی با هدف اطلاعرسانی و تبلیغ ضد واکسن در برخی مساجد قم با حضور شاخص این جریان، عدم برگزاری جلسات شورای بهداشتی در شهرستانها، بخشها و روستا، عدم دریافت واکسن توسط برخی کارکنان دولتی، و تلاش برای استفاده از تمام ظرفیتهای آموزشوپرورش در موضوع واکسیناسیون از بزرگترین چالشهای قم در کنترل بیماری است.
محبی تصریح کرد: امسال برخلاف سال گذشته همزمان با بیماری کرونا شاهد بیماری آنفلوانزا نیز خواهیم بود و در این بین برگزاری اردو توسط مدارس استان بهشدت نگرانکننده است.
رییس مرکز بهداشت قم ابراز داشت: برای جلوگیری از موج ششم کرونا باید یک هفته طوفانی در افزایش پوشش واکسیناسیون در استان قم عملیاتی شود.
واکسینه شدن 60 هزار دانشآموزان قمی
مدیرکل آموزشوپرورش استان قم نیز بیان کرد: تاکنون 60 هزار دانشآموز قمی از مجموعه 100 هزار دانشآموز مشمول در این برهه واکسینه شدهاند و رصد دریافت واکسن توسط دانشآموزان به مدیران مدارس واگذار شده است.
حمیدرضا شیخالاسلام خاطرنشان کرد: برخی از والدین دانشآموزان نگاه بسیار منفی به مساله واکسیناسیون دارند و اجازه دریافت واکسن به فرزندان خود را نمیدهند.
وی ابراز داشت: برای رغبت والدین به واکسیناسیون و تغییر فضای فکری برخی از شهروندان باید دستگاههای استانی اقدام به روشنگری و اطلاعرسانی کنند.
70 درصد جمعیت اصناف قم واکسینه شدند
رییس اتاق اصناف قم نیز در بخشی از این جلسه، عنوان کرد: طی 18 ماه گذشته 153 هزار مورد بازرسی و نظارت توسط این اتاق انجام گرفته است.
حمید خرمی ادامه داد: طبق ارزیابیهای انجام شده تاکنون 70 درصد از فعالان اصناف و کسبه قم واکسینه شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: با ورود قم به وضعیت زرد کرونایی هماکنون کلیه گروههای شغلی در قم به روال عادی بازگشته و فعال است.
از وضعیت واکسیناسیون در قم رضایت نداریم
استاندار قم گفت: درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی قم در سطح کشور نمونه و شاخص است، اما میزان واکسیناسیون در این استان اصلا رضایتبخش نیست و جایگاه مطلوبی ندارد.
بهرام سرمست هفته گذشته در یکصدودهمین جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا، افزود: تعطیلی مراکز واکسیناسیون بار منفی در بین مردم دارد و تا رسیدن درصد پوشش واکسیناسیون قم به میانگین کشوری نباید تعطیل شود.
استاندار قم گفت: طبق برآوردهای انجام شده، قم تا پایان آذرماه سال جاری از مرز واکسیناسیون 70 درصدی عبور خواهد کرد.
سرمست تصریح کرد: مخالفان واکسن در قم بهشدت در اقلیت هستند، اما لازم است تا نهادهای تاثیرگذار و افراد که دارای نفوذ کلام هستند با روشنگری و پاسخگویی، شبهات در موضوع واکسن را پاسخ دهند.
وی ادامه داد: قم استانی است که در طول دوران شیوع کرونا بیشترین استفاده را از ظرفیت خیرین سلامت داشته و بخشی از پشتیبانی از مراکز واکسیناسیون توسط این افراد صورت گرفته است.
آمار بیماران سرپایی کرونا در قم افزایشی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با هشدار نسبت به عادیانگاری وضعیت کرونایی، گفت: آمار بیماران سرپایی در حال افزایش میباشدو لازم است تا واکسیناسیون عمومی گسترش پیدا کند تا از بستری و مرگومیر بیشتر مردم جلوگیری شود.
محمدرضا قدیر در کارگروه بهداشت سلامت و بیولوژیک، اضافه کرد: 63 درصد از مردم قم که بالای 18 سال سن دارند، دز اول واکسن را دریافت کردهاند و با حرکت جهادی صورت گرفته در راستای تامین واکسن و تزریق آن، باید بقیه جامعه نیز واکسینه شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اهمیت واکسیناسیون دانشآموزان، گفت: انتظار داریم که آموزشوپرورش در این زمینه فعالتر عمل کرده تا بتوانیم شاهد واکسینه کردن دانشآموزان و بازگشایی مدارس باشیم.
میزان تزریق واکسن در قم از میانگین کشوری کمتر است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: تعداد بیماران سرپایی در بیمارستانهای قم در حال افزایش است و از سوی دیگر شهرهای اطراف قم از جمله آشتیان، تفرش و زرند به رنگ قرمز کرونایی درآمدهاند و وقوع پیک ششم کرونا در قم، دور از انتظار نیست.
سیامک محبی اظهار داشت: میزان تزریق واکسن در قم از میانگین کشوری کمتر است و این میتواند مشکلات بسیاری برای ما در پیک کرونایی به بار آورد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به میزان واکسیناسیون در بخشها و شهرهای دیگر قم، افزود: در مناطق کهک، قنوات و جعفریه متاسفانه میزان واکسیناسیون رضایتبخش نیست و از بخشداران و شهرداران این مراکز درخواست همکاری بیشتر داریم.
محدودیتهای شرایط زرد کرونایی در قم اعمال میشود
استاندار قم گفت: با توجه به ورود قم به شرایط زرد کرونایی، تمام محدودیتها مطابق با این شرایط در استان اجرایی خواهد شد.
بهرام سرمست هفته گذشته در پایان جلسه ستاد ملی کرونا که بهصورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود، در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: خوشبختانه طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قم به وضعیت زرد رسیده و تمام محدودیتها نیز بر همین اساس مورد اجرا قرار میگیرد.
وی افزود: متاسفانه تعدادی از شهرستانهای غربی کشور به وضعیت قرمز کرونایی رسیدند و این یک هشدار است و باید نگران پیک ششم باشیم.
سرمست همچنین اضافه کرد: مردم قم از نظر رعایت پروتکلهای بهداشتی و توجه به بهداشت فردی رتبه نخست کشور را دارند، ولی شهروندان باید در تزریق واکسن همت کنند.
فعال شدن دومین مرکز شبانهروزی تزریق واکسن
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: دومین مرکز شبانهروزی تزریق واکسن در این استان فعالیت خود را آغاز کرد.
سیامک محبی هفته گذشته در گفتوگویی اظهار داشت: حدود یک هفته از افتتاح مرکز شبانهروزی واکسیناسیون واقع در میدان روحالله استان قم میگذرد، این در حالی است که گزارشهای میدانی از این مرکز در شیفت شب خبر از شلوغی و مراجعه چشمگیر همشهریان برای تزریق واکسن کرونا میدهد.
وی همچنین با اشاره به سفر وزیر بهداشت به استان، تصریح کرد: یکی از تصمیمهای وزیر بهداشت در سفر به قم، راهاندازی مرکز واکسیناسیون شبانهروزی در استان بود که در سریعترین زمان ممکن این تصمیم اجرایی شد.
وی افزود: به عقیده وزیر بهداشت، واکسیناسیون در استان باید سرعت بیشتری بگیرد چون قم، اهمیت ویژهای دارد و رفتوآمد اتباع خارجی در این شهر، زیاد است.
فوت چهار بیمار کرونایی
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان، گفت: در 24 ساعت منتهی به هفتم آبانماه 50 بیمار جدید کرونایی در مراکز درمانی قم بستری شده و تحت معالجه و درمان قرار گرفتند.
محمدرضا قدیر در گفتوگویی اظهار داشت: دراین مدت 56 تن مشکوک و یا با علائم قطعی ابتلا به کرونا توسط اورژانس بیمارستانهای قم پذیرش شدند.
وی مجموع بیماران کرونایی که هماکنون در بیمارستانهای استان بستری هستند را 264 تن عنوان کرد و بیان داشت: 46 تن از این افراد به دلیل وضعیت وخیم جسمی در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
وضعیت کرونایی قم که از 23 تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شد و از 30 مهرماه به رنگ زرد درآمد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید 19» میشود و این ویروس 24 آذر 1398 در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 9 دی 1398 بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند بهمنظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی «تزریق واکسن بیماری کووید19» برای گروههای سنی اعلام شده و نیز ثبتنام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار 15 خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*