مطهری: مجلس دهم ضعیفتر از مجالس دیگر نبود
تهران - ایرنا - نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر تاثیرگذاری عوامل خارجی بر تضعیف نقش مجلس دهم، گفت: سه دوره در مجلس شورای اسلامی حضور داشته ام، به عقیده من مجلس دهم اگر قویتر از سایر مجالس نبود، ضعیفتر هم نبود.
«علی مطهری» روز سه شنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور اظهارداشت: روشن است عملکرد شورای نگهبان در انتخابات اخیر نقصان زیادی داشت و اعتراض نمایندگان به رفتار شورای نگهبان جنبه شخصی ندارد و صرفا به خاطر رد صلاحیت خودشان اعتراض نمیکنند. اکثر نمایندگان نگران آینده انقلاب و نظام جمهوری اسلامی هستند و معتقدند این مسیر به اختناق، خفقان و کاهش سرمایه اجتماعی منجر خواهد شد.
وی اضافه کرد: هنگام بررسی اصلاح قانون انتخابات دیدید که اصولگرا و اصلاح طلب، رد صلاحیت شدهها و نشدهها تلاش کردند این قانون را به سرانجام برسانند و دغدغههایی داشتند. شورای نگهبان باید در رفتار خود تجدید نظر کند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر رد صلاحیت به خاطر اظهار نظر را موضوع جدیدی دانست که در این دوره از انتخابات مطرح شد و در این باره اظهار کرد: چنین چیزی نداریم که علنی اظهار کنند و بگویند "شما این را گفتید و این را باید میگفتید"؛ به شما چه ربطی دارد نماینده چه گفته است ماهیت مجلس این است. معنی ندارد شما بگویید این را بگو این را نگو.
وی اضافه کرد: خیال نکنید مجلس یازدهم مجلس مطیعی خواهد بود از میان آنان افراد حر و آزادهای خواهند بود و وجدان دارند و از میان همینها هم بسیاری به رفتار شما اعتراض خواهند کرد.
مطهری درباره مساله کارآمدی مجلس دهم گفت: من سه دوره در مجلس شورای اسلامی حضور داشته ام، به عقیده من مجلس دهم اگر قویتر از سایر مجلس نبود، ضعیفتر هم نبود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر تاثیرگذاری برخی عوامل خارجی بر ضعیف شدن نقش مجلس دهم، به برخی از این عوامل اشاره کرد و گفت: اگر کارآمدی مجلس دهم کمی ضعیف شده، نقش عوامل خارجی را نباید نادیده بگیریم. راجع به منتخب مردم (موضوع نماینده اصفهان) استفسار کردیم که شورای نگهبان حق ندارد بعد از تایید صلاحیت اولیه و رای مردم کسی را رد کند اما این استفساریه که به مجمع تشخیص مصلحت رفته هنوز رسیدگی نشده است و میگویند رای شورای نگهبان حاکم است. پس مصوبه مجلس چه خواهد شد؟
وی اضافه کرد: امسال هم بحث منتخب مردم تفرش مطرح شد که این هم باز باید به مجلس بیاید و اعتبارنامهها بررسی شود. اگر قرار به حذف این نماینده است، مجلس باید حذف کند نه اینکه شورای نگهبان خود رصد و اقدام کند.
مطهری یکی دیگر از عوامل تضعیف مجلس دهم را شورای هماهنگی سران قوا عنوان و تصریح کرد: شورای هماهنگی سران قوا هم یکی از عواملی بود که دست مجلس را بست. انطباق مجلس با سیاستهای کلی نظام خطر دیگری است که مجلس را تهدید میکند؛ یعنی چه نهادی غیر از شورای نگهبان مصوبه مجلس را بررسی کند. این خلاف قانون اساسی است هیچ کس و نهادی جز شورای نگهبان نمیتواند این کار را بکند.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: تشخیص انطباق با سیاستهای کلی برعهده خود مجلس است؛ یک تا دو سال مصوبه مجلس را نگه میدارند و این همان بلایی است که سر پالرمو آمد. مجلس یازدهم را باید این موارد را دنبال کند.
وی با انتقاد از این جمله که مجلس دهم ناکارآمد است، خطاب به نمایندگان مجلس یازدهم گفت: از شما میخواهیم انطباق با سیاستهای کلی نظام را حذف کنید؛ به مساله آزادی بیان و حقوق ملت اهمیت دهید. شما نماینده کل مردم ایران هستید نماینده حوزه انتخابیه خود فقط نیستید. شما نماینده نظام نیستید. اگر تزاحمی بین حق مردم و حق نظام پیدا شد ببینید حق با کدام طرف است به بهانه نظام، حق افراد نباید ضایع شود.
نماینده مردم تهران در مجلس در پایان با گریزی به برجام و یکی از بندهای آن که قرار بود در همین ایام از سوی شورای امنیت اجرایی شود، گفت: از برجام نیمه جان هم میترسند، طبق مصوبه برجام همه تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران باید رفع شود اما تحریمهای تسلیحاتی را دارند اعمال میکنند گه اگر چنین شود ایران باید موضع قاطع داشته باشد. خروج کامل از برجام و خروج از ان پی تی می تواند جواب قاطع و محکمی از سوی جمهوری اسلامی ایران باشد.
*س_برچسبها_س*