معاون وزیر بهداشت: سرعت انتشار امیکرون شبیه کبریت زدن به یک جنگل است / روز به روز ابعاد جدیدی از این ویروس چموش و وحشی نمایان میشود / 10 میلیون دز در نوبت سوم واکسیناسیون تزریق شده
اگر مراقبتهای لازم و اقدامات پیشگیرانه مؤثر انجام نشود، ما در هفتههای آینده گرفتار امیکرون خواهیم شد.
معاون فناوری و تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 10 میلیون واکسن در نوبت سوم به هموطنان در کشور تزریق شده و کار تزریق دز سوم همچنان با اولویت ادامه دارد.
به گزارش ایسنا؛ پناهی در مراسم معارفه سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهار کرد: 80 درصد مردم کشور دز اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کردند و کار واکسیناسیون با سرعت و جدیت در حال انجام است.
وی واردات 120 میلیون دز واکسن را به کشور یادآور شد و تصریح کرد: از لحاظ ذخیره واکسن مشکلی نداریم و هموطنان در انواع مختلف واکسن کرونا میتوانند در برابر این ویروس چموش و وحشی واکسینه شوند.
معاون فناوری و تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سیاست دولت قبلی را واردات داروهای مختلف و رویکرد درمانمحور در بخش کرونا اعلام کرد و گفت: در دولت سیزدهم اقدامات پیشگیرانه به ویژه تزریق واکسن در اولویت قرار گرفته و در کنار آن از هموطنان انتظار داریم تا شیوهنامههای بهداشتی به ویژه زدن ماسک را جدی بگیرند.
پناهی به کاهش مرگ و میرها در ابتلا و بستری کرونایی اشاره کرد و افزود: روز به روز ابعاد جدیدی از این ویروس وحشی نمایان میشود به طوری که سرعت انتشار امیکرون بسیار بالاست و شبیه کبریت زدن به یک جنگلی است که به سرعت امکان مشتعل شدن آن وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: اگر مراقبتهای لازم و اقدامات پیشگیرانه مؤثر انجام نشود، ما در هفتههای آینده گرفتار امیکرون خواهیم شد چرا که در بسیاری از کشورهای دنیا این ویروس در حال انتشار گسترده است.
پناهی بهترین راه مقابله با این سویه جدید را واکسیناسیون و تزریق هر 3 دز واکسن کرونا اعلام کرد و ادامه داد: به اندازه کافی واکسن تولید شده داخلی و خرید خارجی وجود دارد و هموطنان نباید نگرانی از این بابت داشته باشند.
کاهش هزینههای درمان در اولویت دولت سیزدهم
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضرورت کاهش هزینههای درمان و تحقیقات را یادآور شد و اضافه کرد: باید به سمت کارآمدی بیشتر نظام سلامت حرکت کنیم و اولویت اصلی در این زمینه اقدامات پیشگیرانه باشد.
وی با بیان اینکه با گذر از دانشگاههای نسل اول و دوم به مأموریت دانشگاههای نسل سوم رسیدیم، بیان کرد: دانشگاهها در مسیر حرکت و تکامل خود از مرحله آموزشمحوری به سمت تحقیق و پژوهشمحوری حرکت کردند و در حال حاضر نیز باید به سمت تولید دانشبنیان حرکت کنیم تا هموطنان به شکل ملموس زمینه بهرهمندی از فواید پژوهش و تحقیقات را در زندگی و ارتقا سلامت خود لمس کنند.
پناهی ادامه داد: تمام تحقیقات پژوهشی در دانشگاهها باید نیازمحور و پاسخگومحور باشد که انتظار میرود در این حرکت استقلال دانشگاهها نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: تولید پژوهش، علم و تحقیقات بدون استفاده و نظام کاربردی قابل قبول نیست و ضرورت دارد هر چه بیشتر و بهتر در این حوزه مردم از نتایج طرحهای تحقیقی و پژوهشی استفاده کنند.
پناهی استان اردبیل را با آمار بسیار بالای سرطان دستگاه گوارشی یادآور شد و تصریح کرد: در این حوزه باید تحقیقات به شکلی باشد تا آثار و نتایج این امر خطیر به بهبود سلامت مردم منجر شده و اقدامات پیشگیرانه مورد دقت باشد.
وی گفت: همه این تحقیقات باید به ارتقا زندگی مردم منجر شود و مردم به شکل ملموس بتوانند از ثمرات و نتایج آن استفاده کنند.
معاون فناوری و تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: هیچ کمبودی در حوزه تحقیق و پژوهش نداریم و از استانهای مختلف در این زمینه حمایتهای لازم انجام میشود.
لینک کوتاه: asriran.com/003Rri