مهدی بازرگان
مهدی بازرگان
از شنبه پیش -17 مهر 1400- که خبر درگذشت ابوالحسن بنیصدر اولین رییس جمهوری ایران منتشر شد و طی این 10 روز چهرههای مختلف در داخل و خارج از کشور درباره کارنامه او چه قبل از پیروزی انقلاب و چه دوران کوتاه و 18 ماهه ریاست جمهوری گفته و نوشته و نظر دادهاند.
صدراعظم آغازین جمهوری اسلامی نه ابوالحسن بنیصدر که مهندس مهدی بازرگان بود؛ نخست وزیر دولت موقت. بنیصدر هیچ گاه صدراعظم به معنی رییس دولت یا رییسالوزرا نبوده است. از سال 68 و بعد از بازنگری قانون اساسی رییس جمهوری رییس دولت هم هست اما از 58 تا 68 رییس جمهوری رییس دولت یا صدراعظم نبود...
بیربطترین بخش سخنان بنیصدر به نظرات اقتصادی او مربوط میشد که مباحث آن در کتابی با عنوان «اقتصاد توحیدی» آمده و بارها نیز به چاپ رسیده است.
سی و دومین سالگرد تاسیس شورای عالی امنیت ملی، یادآور اهمیت جایگاه و تصمیمات شورای عالی امنیت ملی در دوران حساس کشور است. جایگاهی که امنیت ایران در داخل و خارج از مرزها، آن هم در منطقه آشوب زده خاورمیانه، سبب شد تا نهادی متشکل از مسئولان و قوای مختلف برای این امر خطیر سامان بگیرد.
جماران نوشت: امام خمینی قبل از فرار کردن بنی صدر به همراه مسعود رجوی، سرکرده منافقین به خارج از کشور خطاب به وی فرمود: من الآن هم نصیحت می کنم آقای بنی صدر را به اینکه نبادا در دام این گرگهایی که در خارج کشور نشستند و کمین کردند بیفتید، و این آبرویی که از دست دادید بدتر بشود.
سایت انصاف نیوز، از رسانههای اصلاحطلب ایران، با انتشار یادداشتی از یک روزنامهنگار اصلاح طلب، از قول مهدی بازرگان تلویحا مدعی شده که نوع رفتار ایران پس از انقلاب اسلامی با عراق و نیز واکنش امام خمینی باعث حمله عراق به ایران شده است!
ایسنا نوشت: شایعه مرگ سیدابوالحسن بنی صدر برای اولین بار در دی 1399 در شبکه های اجتماعی نشر یافت و مدتی بعد توسط خبرگزاری های خارجی تکذیب شد، اما دومین خبر مرگ، حقیقت داشت. خانواده بنی صدر خود، خبر مرگ پدر را بر روی سایت شخصی او گذاشتند. آنان بدون اشاره به علت، محل مرگ را بیمارستان سالپتریه پاریس اعلام کردند.
شایعه مرگ سیدابوالحسن بنی صدر برای اولین بار در دی 1399 در شبکه های اجتماعی نشر یافت و مدتی بعد توسط خبرگزاری های خارجی تکذیب شد، اما دومین خبر مرگ، حقیقت داشت. خانواده بنی صدر خود، خبر مرگ پدر را بر روی سایت شخصی او گذاشتند. آنان بدون اشاره به علت، محل مرگ را بیمارستان سالپتریه پاریس اعلام کردند.
قانون اعزام محصلان ایرانی به اروپا برای ایجاد اطمینان خاطر در محصلان اعزامی، دولت را مکلف کرد تا فارغالتحصیلان را پس از مراجعه به کشور با امتیازات ویژه و بدون طی کردن تشریفات اداره در پستهای بالای مدیریتی قرار دهد.
بورسیه دانشجویی محصلان ایرانی در کشورهای اروپایی از 210 سال قبل تاکنون تاثیر بسزایی در توانمند شدن افراد برای علم آموزی و انتقال دانش و تجربیات روز به ایران داشت. اهمیت این موضوع از 93 سال قبل با تصویب قانون اعزام محصلان ایرانی به اروپا مضاعف شد. در آن سال محصلان ایرانی با 100 هزار تومان، بورسیه دولت در دانشگاههای اروپایی می شدند.
عصر ایران نوشت: اعتراض رییسان جمهوری سابق در دوران خود به نهادهای مداخله کننده بود و پس از آن هم به محدود شدن حق انتخاب خود یا شهروندان. همین! اگر بحث مالی یا اخلاقی در میان است البته که باید رسیدگی شود.
عتراض رییسان جمهوری سابق در دوران خود به نهادهای مداخله کننده بود و پس از آن هم به محدود شدن حق انتخاب خود یا شهروندان. همین! اگر بحث مالی یا اخلاقی در میان است البته که باید رسیدگی شود.
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی اولین روز مهر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
589 روز پس از استقرار نظام جدید سیاسی در ایران، سرویسهای اطلاعاتی آمریکا، اسراییل و انگلیس مجموعه برنامه های سری و پیچیده ای را در منطقه خاورمیانه توسعه دادند که نتیجه اش تهاجم سراسری رژیم بعث عراق به استانها و شهرهای همجوار با ایران بود.
چریکهای مجاهدین خلق، پدر طالقانی خواندنش، دوستان و بستگان نزدیک «آقا» صدایش زدند و رهبر جوان ترین نظام سیاسی جهان نیز مالک اشتر انقلاب و ابوذر زمان خطابش کرد.