یک‌شنبه 4 آذر 1403

مهمترین اخبار کرونایی امروز؛ کدام مشاغل از هفته آینده دایر می‌شوند؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
مهمترین اخبار کرونایی امروز؛ کدام مشاغل از هفته آینده دایر می‌شوند؟

امروز ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب کرد که مشاغل در شهرهای نارنجی و قرمز به حالت عادی بازگشته و آزمون کارشناسی ارشد دو ماه به تعویق بیفتد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهمترین خبر کرونایی امروز بازگشت مشاغل به حالت عادی و کمرنگ شدن محدودیتهای کرونایی است. بنا بر مصوبه ابلاغی ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا مشاغل در چهار گروه دسته بندی شده اند که مطابق آن در شهرهای سفید تمام چهار گروه اجازه فعالیت خواهند داشت و در شرایط نارنجی گروه سه از فعالیت منع شده و در شرایط زرد فعالیت گروه چهار ممنوع شده و در وضعیت قرمز نیز تنها گروه مشاغل سطح یک اجازه فعالیت خواهند داشت.

در این جلسه مقرر شد از هفته آینده در شهرهای با رنگ قرمز و نارنجی، کسب و کار برای گروه مشاغل یک و دو آزاد باشد.

کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات، کشتارگاه، انبار و سردخانه عمومی، مراکز زیر ساختی و حیاتی، مراکز تامین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه و تهویه هوا، پالایشگاه‌ها و جایگاه‌های سوخت، حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برون‌شهری شامل ریلی، هوایی، جاده‌ای و دریایی، کرایه خودرو بدون راننده، پارکینگ عمومی، مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، فروشگاه‌های مواد غذایی، زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها، میوه‌فروشی‌ها و سبزی فروشی‌ها، میادین میوه و تره‌بار، مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات پروتئینی و خدمات وابسته، مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی و نانوایی (تولید فراورده‌های نانوایی)، مراکز بهداشتی، درمانی، اورژانس و تامین آمبولانس دولتی و خصوصی و مشاغل مشابه، داروخانه‌ها، مراکز و فروشگاه‌های دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی و بذر، مراکز تهیه، تولید و طبخ مواد غذایی و خوراکی آماده و صرفا بیرون بر (شامل تمام گروه‌های غذایی سرد، گرم، آشامیدنی، بستنی و آبمیوه، خشکبار، شیرینی و مشاغل مشابه)، خدمات اپراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیت‌های پستی، شرکت‌های خدمات اینترنتی (اعم از تامین کنندگان اینترنت، فروشگاه‌های اینترنتی و شرکت‌های خدماتی مبتنی بر اینترنت)، رسانه‌های مکتوب و بر خط و مشاغل مشابه، مراکز نگهداری خدماتی سالمندان، معلولان، جانبازان، مراکز توان‌بخشی و مراقبتی و آسایشگاه‌ها، تعمیرگاه‌های انواع خودرو، لوازم خانگی، الکتریکی، الکترونیکی، کامپیوتر، تاسیساتی، کلیه خدمات فنی و کارواش، فروشگاه‌های انواع قطعات، لوازم یدکی، الکتریکی، الکترونیکی، صیادی، کشاورزی و تاسیساتی و سایر ملزومات مورد نیاز تولید، فروشگاه‌های انواع مصالح ساختمانی از قبیل گچ، سیمان، سرامیک، لوله و اتصالات)، محصولات فولادی (آهن و آلومینیوم) و پاساژهای تخصصی نظیر لاستیک، قطعات یدکی، آهن‌آلات، کامپیوتر (به استثناء پوشاک، کیف، کفش و موبایل) و آهن‌آلات، کارگاه‌های صنعتی و ساختمانی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)، لیتوگراف، تایپ و تکثیر و دفاتر فنی مرتبط، دفاتر آگهی تبلیغاتی، فروشندگان کاغد و مقوا، خشکشویی‌ها، مراکز فروش عینک‌های طبی، فروش گل و گیاه تزیینی و طبیعی، فروشگاه‌های لوازم ایمنی و آتش‌نشانی، سینما خودر / تئاتر خودرو، مراکز اقامتی (شامل هتل، متل، مهمان‌پذیر، پانسیون و مشاغل مشابه)، فروشگاه‌های مواد شیمیایی با کاربرد صنعتی و کشاورزی، فعالیت تیم‌های ملی و لیگ‌های وابسته در رشته‌های مختلف، غذا و ملزومات حیوانات خانگی، ملزومات و تجهیزات دامپزشکی در دسته مشاغل گروه اول قرار دارند که در همه سطوح بیماری کرونا ملزم به ارائه خدمات هستند.

مراکز خرید، پاساژها، مال‌های فروش غیرمواد غذایی، مراکز شماره گذاری اتومبیل، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، مراکز متبرکه و زیارتگاه‌ها، مساجد و مصلی‌ها، مراکز تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مراکز فروش لوازم خانگی، قنادی و شیرینی فروشی ها، آب میوه و بستنی فروشی ها، آرایشگاه‌های مردانه، بازار فروش خودرو، فرش و موکت فروشی ها، خدمات چاپ دیجیتال، تزیینات داخلی ساختمان، کادویی فروشی ها، اسباب بازی فروشی ها، عمده فروشی و خرده فروشی پوشاک، پارچه فروشی ها، پرده سراها، مراکز فروش مبلمان، کیف و کفش، مراکز فروش لوازم التحریر، خیاطی و خرازی، آتلیه و عکاسی ها، مشاوران املاک، فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی و مراکز فروش و عرضه خشکبار و آجیل نیز مربوط به مشاغل گروه دوم هستند که معمولا در شرایطی که رنگ بندی شهرها قرمز نباشد مجاز به فعالیت هستند. حال با تصمیم گیری ستاد ملی کرونا در شهرهای قرمز و نارنجی این دو گروه از مشاغل با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی مجاز به فعالیت خواهند بود.

همچنین طبق تصمیم این ستاد با توجه به درپیش بودن موعد برگزاری آزمون‌های عمومی و سراسری سال 1400، قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا گزارشی در مورد تقویم آموزشی کشور و آزمون‌هایی که با محوریت سازمان سنجش و برخی وزارتخانه‌ها برگزار می‌شود، ارائه کرد.

همچنین سایر آزمون‌ها که در سطوح مختلف برگزار می‌شود طبق تقویم و زمان‌بندی سازمان سنجش با استفاده از تجربه برگزاری آزمون در سال گذشته با رعایت کامل و دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی و تضمین سلامت دانش‌آموزان و خانواده‌ها، برگزار خواهد شد.

در این جلسه مقرر شد وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین کمیته تبلیغات و اطلاع‌رسانی ستاد ملی کرونا، اطلاع‌رسانی دقیق و موثر در این زمینه و همچنین ابلاغ دستورالعمل‌های لازم به مخاطبان را در دستور کار خود قرار دهند تا آزمون‌ها با همکاری داوطلبان در سلامت کامل برگزار شود.

رییس جمهوری در این زمینه با اشاره به تجربه موفق سال گذشته در برگزاری کنکور در زمان تعیین شده با رعایت کامل دستورالعمل‌ها، گفت: امسال نیز می‌توانیم با افزایش نظارت‌ها و رعایت دقیق‌تر دستورالعمل‌های بهداشتی، آزمون‌ها را به شکل بهتری در زمان تعیین شده برگزار کنیم و اطمینان داشته باشیم که سلامت دانش‌آموزان تضمین شده است.

تاریخ برگزاری کنکور سراسری بر اساس برنامه زمان بندی از پیش اعلام شده سازمان سنجش آموزش کشور است و این زمان تغییر نکرده است.

همچنین کنکور کارشناسی ارشد پیش از این قرار بود در روزهای پنج تا هفت خردادماه برگزار شود اما سازمان سنجش آموزش کشور زمان های جایگزین دیگری به ستاد ملی مقابله با کرونا برای برگزاری این آزمون پیشنهاد کرده بود که مورد موافقت این ستاد قرار گرفت.

امروز شیب مرگ و میر بر اثر کرونا به زیر 350 مورد فوتی رسید. بنابر اعلام وزارت بهداشت، با شناسایی 18هزار و 409 بیمار جدید کووید -19 در کشور طی 24 ساعت گذشته، مجموع بیماران شناسایی شده کرونا در کشور به دو میلیون و 610 هزار و 18 نفر رسید.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاینو بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکنون یک میلیون و 181 هزار و 241 نفر دز اول واکسن کرونا و 244 هزار و 526 نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به یک میلیون و 425 هزار و 767 دز رسید.

از دیروز تا امروز 16 اردیبهشت 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 18 هزار و 409 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که دو هزار و 441 نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید19 در کشور به دو میلیون و 610 هزار و 18 نفر رسید. متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 338 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 73 هزار و 906 نفر رسید.

خوشبختانه تا کنون دو میلیون 57 هزار و 692 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. پنج هزار و 515 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون 16 میلیون و 652 هزار و 514 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است. در حال حاضر 102 شهر کشور در وضعیت قرمز، 235 شهر در وضعیت نارنجی، 111 شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

از دنیای واکسیناسیون هم امروز خبر رسید در فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا تولید مشترک ایران و کوبا 24 هزار داوطلب واکسن دریافت می‌کنند و در صورت اثبات اثربخشی می‌توان امور واکسیناسیون عمومی را در تابستان سال جاری دنبال کرد.

با وجود این امیدواریها متاسفانه وضعیت واکسیناسیون سالمندان با صفهای شلوغ همراه شده است. در خانه بهداشت در شرق تهران،صف طولانی‌ای برای تزریق واکسن سالمندان بالای 80 سال تشکیل شد.

همچنین امروز مسولان ارشد وزارت بهداشت از ضوابط حمایتی تزریق واکسن به اقشار مختلف خبر دادند. در این راستا سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشریح برنامه وزارت بهداشت جهت واکسیناسیون کرونا برای ایرانیان فاقد شناسنامه و کارت ملی، گفت: در این زمینه مقرر شد از سوی وزارت کشور به این افراد یک کد اختصاصی داده و مطابق آن، واکسیناسیون صورت گیرد.

همچنین سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: کوواکس متعهد شده که ظرف دو تا سه هفته آینده محموله بعدی واکسن کرونا را به دست ما برساند.

47231

کد خبر 1512095