دوشنبه 23 تیر 1404

«میتسوبیشی» در راه آسمان ایران

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
«میتسوبیشی» در راه آسمان ایران

اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.

به گزارش اقتصادنیوز، در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در 50 سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" 50 سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های 1355، 1365،1375،1385 و 1395 مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

23 تیر 1355

عرضه مستقیم پیاز و سیب‌زمینی به خرده‌فروشی‌ها

شرکت معاملات خارجی اعلام کرد از امروز پیاز و سیب‌زمینی وارداتی را در سطح وسیع در مناطق مختلف تهران راسا توزیع و عرضه کرده است و مقداری را نیز برای فروش در اختیار شرکت‌های تعاونی گذاشته است.

منوچهر آزموده، مدیرعامل معاملات خارجی گفت: چون ظرف چند روز گذشته تخلفاتی در توزیع پیاز و سیب‌زمینی وارداتی که به وسیله میدان صورت می‌گرفت، مشاهده گردید، معاملات خارجی تصمیم گرفت پیاز و سیب‌زمینی وارداتی راسا به وسیله خرده‌فروش‌های سراسر تهران و شمیران در دسترس مصرف‌کنندگان قرار دهد.

به همین منظور از امروز کامیون‌های حامل این محصولات که نماینده معاملات خارجی در آنها مستقر هستند، در 10 مسیر در نقاط مختلف تهران پیاز و سیب‌زمینی را تحویل مغازه‌داران می‌دهند و توزیع در سطح خرده‌فروشی بدین نحو صورت خواهد گرفت.

23 تیر 1365

اعلام سیاست جدید ارزی کشور

غلامرضا شافعی، وزیر صنایع میزان ارز تخصیصی به این وزارتخانه در سال‌جاری را به مراتب کمتر از سال‌های گذشته اعلام کرد و به تشریح برنامه‌های سال‌جاری پرداخت و گفت: همان‌طور که قبلا نیز بیان شده اولویت تولید در سال‌جاری با کالاهای اساسی و ضروری جامعه است که قسمت اعظم ارز موجود، به این دسته تعلق خواهد گرفت. اما در مورد دیگر رشته‌های تولید پیشنهاداتی به شرح زیر وجود دارد؛

1- صدور کالاهای تولیدی انبارشده در برخی واحدهای تولیدی برای به‌دست آوردن ارز صادراتی موردنیاز

2- استفاده از ارزهای صادراتی موجود در مملکت

3- وارد کردن مواد اولیه موردنیاز از خارج و تحویل معادل ارزی کالای تولیدشده در داخل به فروشندگان این مواد.

23 تیر 1375

قیمت پیکان 150 هزار تومان کاهش یافت

قیمت فروش پیکان 150 هزار تومان کاهش یافت

قیمت فروش پیکان برای اشخاصی که سپرده‌گذاری کرده و در نوبت تحویل این خودرو قرار دارند یک میلیون و پانصد هزار ریال کاهش یافت و از 29 میلیون ریال به 27 میلیون و پانصد هزار ریال رسید.

غروی، مدیرعامل شرکت ایران‌خودرو ضمن تشریح چگونگی محاسبه قیمت پیکان گفت: قیمت فروش این خودرو ازسوی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تعیین می‌شود و حدود 24 درصد از قیمت فروش پیکان برای تامین یارانه کالاهای اساسی به سازمان حمایت پرداخت می شود.

در همین چارچوب طی سال 74 و سه ماه اول سال 75 مبلغ 600 میلیارد ریال ازسوی ایران‌خودرو به سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان پرداخت شده است.

غروی خاطرنشان کرد: به موازات اقدامات فنی برای بهبود کیفیت پیکان، مدت ضمانت این خودرو از 10 هزار به 12 هزار کیلومتر افزایش پیدا کرده است.

23 تیر 1395

آغاز روابط کارگزاری با بانک‌های بزرگ خارجی

قائم‌مقام بانک مرکزی اعلام کرد: سطح همکاری مالی با بانک‌های متوسط اروپایی به سمت بانک‌های بزرگ این قاره گسترش یافته است.

این سخن نفر دوم بانک مرکزی در یک سالگی انعقاد برجام در صورت تحقق کامل می‌تواند یکی از موانع توسعه تجارت در پسابرجام را برطرف کند.

خبر قائم‌مقام بانک مرکزی و همزمان شدن نشستی میان مقام‌های ایرانی و غربی برای حل چالش‌های ارتباط کارگزاری ایران با بانک‌های بزرگ اروپایی دو نشانه جدا برای ورود روابط مالی ایران به فصل جدید است.

کارشناسان معتقدند با توجه به آنکه بانک‌ها لایه زیرین تجارت به حساب می‌آیند، توسعه و عمق بخش روابط بانکی گام اول میوه چینی از گشایش‌های ایجادشده در پسابرجام است.

گمانه‌زنی‌ها حکایت از آن دارد که بانک‌های بزرگ مورد اشاره ازسوی قائم‌مقام بانک مرکزی تابعیت ایتالیایی، سوئیسی و بلژیکی دارند.

گفته می‌شود برخی از این بانک‌ها برای بانک مرکزی و چند بانک ایرانی اقدام به گشایش حساب با هدف ارائه خدمات مالی کرده‌اند.

قائم‌مقام بانک مرکزی در سخنان خود برجام را نقطه عطف در اقتصاد کشور دانست و اظهار کرد: برجام تداوم‌دهنده مجموعه سیاست‌های اصلاحی در سطح کلان و خرد است و زمینه ورود بانک‌های کشور به بازارهای بین‌المللی، دسترسی به منابع ارزی مسدودشده، درآمدهای نفتی، نقل و انتقالات وجوه و گسترش روابط کارگزاری را فراهم کرده است.

«میتسوبیشی» در راه آسمان ایران

به گزارش وب‌سایت «نیکی» شرکت هواپیمایی میتسوبیشی ژاپن برای فروش هواپیماهای مسافربری «میتسوبیشی رجیونال جت» که در دست تولید دارد، در حال مذاکره با ایران است.

بخش هواپیمایی صنایع سنگین میتسوبیشی از سپتامبر گذشته، یعنی چهار ماه قبل از لغو تحریم‌های ایران توسط آمریکا، بررسی بازار کشورمان را آغاز کرده است.

این شرکت هواپیمایی ژاپنی با دو شرکت هواپیمایی ایران‌ایر و آسمان و همچنین مقامات سازمان هواپیمایی ایران مذاکره کرده است.

شرکت ایران‌ایر خواستار خرید 80 فروند «میتسوبیشی رجیونال جت» 70 نفره شرکت میتسوبیشی است. ایران‌ایر قصد دارد از این هواپیماها در مسیرهای داخلی استفاده کند.

بخش هواپیمایی میتسوبیشی در تلاش برای فروش هواپیما به ایران، از همکاری دولت ژاپن نیز بهره گرفته است و امیدوار است از حمایت مالی دولت برخوردار شود.

این مذاکرات در شرایطی صورت می گیرد که رقبای شرکت میتسوبیشی نیز در حال بازاریابی برای فروش هواپیماهای خود به ایران هستند. یکی از آنها شرکت بمباردیه کاناداست که هواپیماهای مدل سی‌آرجی 200/100 و سی‌آر‌جی 1000/900/700 تولید می کند.

شرکت امبرائر برزیل نیز برای حضور در بازار ایران ابراز علاقه کرده است.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید