پنج‌شنبه 19 مهر 1403

نتایج مسابقه هنری «همچون پدر، مهربان» اعلام شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نتایج مسابقه هنری «همچون پدر، مهربان» اعلام شد

تهران - ایرنا - نتایج مسابقه سراسری «همچون پدر، مهربان» در بخش‌های نقاشی و خوشنویسی ویژه کودکان و نوجوانان، هم‌زمان با سالروز آزادسازی خرمشهر اعلام شد.

به گزارش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فرمانده پایگاه مقاومت بسیج کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس شورای سیاست‌گذاری این مسابقه گفت: در این رویداد هنری که با هدف پاس‌داشت مقام والای شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت در زمستان 1398 برگزار شد، بیش از 2هزار اثر در بخش نقاشی و یک‌هزار اثر در بخش خوش‌نویسی به دبیرخانه ارسال شد.

قاسم تنها، گفت: اگرچه شیوع بیماری کرونا و آغاز قرنطینه تنها 20 روز پس از فراخوان اولیه و تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی بر روند ارسال آثار و مشارکت علاقه‌مندان تاثیر گذاشت به لطف خداوند و حمایت‌های مدیران کل استانی کانون آثار قابل توجهی مورد داوری قرار گرفت.

او افزود: مهم‌ترین مسئله برای ما این بود که بتوانیم طبق وعده‌ای که داده بودیم هم‌زمان با روز قدس و سوم خرداد (سالروز آزادسازی خرمشهر) که این شهید والا مقام نماد ایستادگی و مقاومت در برابر دشمنان اسلام بود، بتوانیم آثار رسیده به دبیرخانه را تفکیک و داوری کنیم که این کار خوشبختانه انجام شد.

به گفته تنها، قرار است به زودی نمایشگاهی از آثار برتر بخش خوش‌نویسی و نقاشی این مسابقه در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سپس در شهرهای مختلف کشور نیز برای علاقه‌مندان برگزار شود.

فرمانده پایگاه مقاومت بسیج کانون خاطرنشان کرد: کتابی با همین عنوان همچون پدر، مهربان، به‌زودی آماده نشر و در سالروز شهادت این سردار سرافراز اسلام با حضور مسئولان کشوری رونمایی می‌شود.

وی در مورد انتخاب هیئت داوران این مسابقه افزود: تمامی داوران انتخابی که اسامی آن‌ها در شورای سیاست‌گذاری مسابقه مطرح و به رای گذاشته شد از فارغ‌التحصیلان رشته‌های تخصصی هنرهای تجسمی بوده و هر یک دست‌کم بیش از 20 سال به‌صورت تخصصی در حوزه آموزش هنر به کودکان و نوجوانان فعالیت می‌کنند.

عطیه رستمی‌زاده، افسانه مهدی‌زاده و معصومه خسروآبادی به عنوان داوران بخش خوش‌نویسی و همچنین صابر سلیمانی، منیژه نوربخش و ندا محقق، به عنوان داوران بخش نقاشی در این مسابقه، آثار را داوری کردند.

در بخش خط تحریری گروه سنی 14-18سال، علی صادقی از خراسان رضوی، بهراد حاجی‌عسگری و محمدجواد مهرابی هر دو از تهران به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم انتخاب شدند.

همچنین در بخش خط تحریری، گروه سنی 14-18 سال، کوثر نورزاده از تهران به عنوان نفر برگزیده این بخش معرفی شد.

علی صادقی از خراسان رضوی، ملیکا جوکار از شیراز و مسیحا جهانی از لاهیجان به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم بخش خط نستعلیق گروه سنی 8-14 سال شناخته شدند.

محمدرضا شاه‌محمدی از تهران، علی رنجبر از خراسان رضوی و عباس رحیمی و اشکان عشایری (به صورت مشترک) از اردبیل در بخش خط نستعلیق گروه سنی 14-18 سال، به عنوان نفرات اول تا سوم اعلام شدند.

در بخش خط تحریری گروه سنی 8-14 سال نیز بهراد حاجی‌عسگری به عنوان نفر برگزیده معرفی شد.

بر اساس این گزارش، در بخش مسابقه نقاشی گروه سنی 6 تا 10 سال محمد حسنی از تهران، کیارش صمیمی‌تبار از کرمانشاه و محمدطاها ابراهیمی‌نسب از کرمان به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم اعلام شدند.

همچنین در همین بخش گروه سنی 11 تا 14 سال، سیدمحمود مطلبی از مازندران، زهرا حسن‌پور از آذربایجان شرقی و نازنین‌زهرا حجتی‌نژاد از خراسان رضوی به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم شناخته شدند.

در عین حال در گروه سنی 14 تا 17 سال، بخش نقاشی، مهدیه اسماعیلی از کرمانشاه، فاطمه بخشی‌پور از کرمان و فاطمه میرزالو از ارومیه به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی شدند.

«تنها» در پایان ضمن تبریک به افراد برگزیده در هر بخش خاطرنشان کرد: در مجموع 115 اثر نقاشی و 48 اثر خطاطی برای حضور در نمایشگاه و چاپ در کتابی با همین عنوان آماده انتشار است و در روزهای آینده با برگزیدگان هر بخش برای چگونگی دریافت هدایا و لوح‌های تقدیرشان از طرف دبیرخانه مسابقه تماس گرفته خواهد شد.

«حادثه‌ای در شهر عروسک‌ها» دوباره روی صحنه می‌رود

نمایش عروسکی حادثه‌ای در شهر عروسک‌ها به کارگردانی عادل بزدودهکه اولین بار حدود 50 سال پیش در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری به اجرا در آمد، برای سومین بار روی صحنه می‌رود.

عادل بزوده در مورد این نمایش توضیح داد: حادثه‌ای در شهر عروسک‌ها به‌عنوان اولین تئاتر عروسکی مدرن برای کودکان در سال‌های 50-51 به کارگردانی واتک اجرا شد. این نمایش از سال 1351 تا 1356 در مراکز کانون سراسر کشور و همچنین بر روی تریلی تئاتر سیار کانون برای مناطقی که کانون کتابخانه نداشت، به‌صورت رایگان اجرا شد.

او گفت: این سومین بار است که این نمایش را با همان تکنیک عروسک دستکشی بازتولید می‌کنم، پیش از این، دو بار در دهه‌ی 70 با مرحوم کامبیز صمیمی‌مفخم و گروهی از هنرمندان در مرکز تولید تئاتر کانون اجرا شد.

این کارگردان افزود: هدف از احیای این نمایش، نشان دادن اهمیت تاریخی آن و معرفی قدرت و توانمندی نمایش عروسکی به علاقه‌مندان این حوزه‌ی نمایشی است. همچنین دومین دلیل برای اجرای مجدد آن حیاتی است که این نمایش دارد.

او با اشاره به این‌که یک گروه بلغارستانی این نمایش را 30 سال در کشورهای مختلف اجرا کرد، افزود: این نمایش پر از حوادث دوست داشتنی، پندهای خوب و موقعیت‌های پرکشش برای کودکان است. شرکت لحظه‌به‌لحظه و مداخله به‌جای تماشاگران در طول نمایش از دلایل موفقیت این نمایش در بین مخاطبانش است و مطمئنم کودکان امروز هم از آن لذت می‌برند.

این مدرس تئاتر در مورد قصه این نمایش یادآور شد: در شهر عروسک‌ها همه شاد و خوشحال هستند، اما در این شهر کسی زندگی می‌کند که دوست ندارد زود از خواب بیدار شود و سرکار برود. او با تندخویی و بی‌نظمی‌اش باعث بر هم زدن آرامش مردم شهر می‌شود. کم‌کم این رفتارهای او باعث بروز اتفاق‌هایی در شهر عروسک‌ها می‌شود. عروسک‌ها هم تصمیم می‌گیرند برای حل این مشکل از عروسک‌ساز کمک بگیرند و این داستان با مداخله تماشاگران و تصمیم‌هایی که بچه‌ها بر روی صحنه می‌گیرند، ادامه می‌یابد.

بزدوه با تاکید بر این‌که اجرای این نمایش فرقی با گذشته نکرده است، افزود: حتی از دکور و عروسک‌های قدیمی این نمایش هم دوباره استفاده شده است. دو عروسک و تعداد محدودی از آکساسوار صحنه را از ورژن سال 51 و برخی عروسک‌ها و دکور را از نسخه دهه 70 در اجرای تازه استفاده می‌کنم.

این عروسک‌ساز در پایان سخنانش گفت: گروه بالای 85 درصد آماده و دکور هم تا حدودی آماده است و قرار بود 20 فروردین اجرای خود را آغاز کنیم که متأسفانه با شیوع ناگهانی بیماری کرونا کار متوقف شد که امیدوارم هر چه زودتر دوباره به رونق سالن‌های تئاتر کودکان برگردیم. هر چند این نمایش را با تغییراتی در نحوه اجرا می‌توانیم برای اجرای آنلاین هم به دست مخاطب برسانیم اما با توجه به شکل مداخله‌گر و مشارکت‌پذیری آن در هنگام اجرا، بهتر است بر روی صحنه و در مقابل تماشاگر حقیقی اجرا شود.

این نمایش قرار است پس از بازگشایی سالن‌های تئاتر در مرکز تئاتر و تئاتر عروسکی کانون در پارک لاله روی صحنه برود.

«فیل کوچولو کجا خوابیدی؟» بازنشر شد

فیل کوچولو کجا خوابیدی؟ که در قالب داستانی شیرین به رابطه مادر و فرزندی اشاره می‌کند، به قلم میترا مسیحا و با تصویرگری سیدحسن موسوی برای سومین‌بار به دست مخاطبان رسید.

این اثر که مناسب مخاطبان گروه سنی 4 سال است، درباره بچه فیلی است که پس از گم‌کردن مادرش در جست‌وجوی او با دیگر حیوانات و رابطه آن‌ها با فرزندشان آشنا می‌شود. بر این اساس خردسالان ضمن یادگیری اسامی حیوانات، با رفتار و عادت‌های هر یک از آن‌ها نیز آشنا می‌شوند.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «فیل کوچولو و سنجاقک رسیدند به یک تپه. هوا تاریک شده بود. سنجاقک پرواز کرد و رفت. فیل کوچولوی خسته تنها ماند. توی تاریکی، سایه تخته سنگ بزرگی را دید که مثل مادرش بود. فکر کرد، مادرش آمده است دنبالش. از خستگی کنار تخت سنگ نشست. به تخته سنگ که هنوز از گرمای آفتاب گرم بود، تکیه داد و خوابش برد. صبح روز بعد از خواب بیدار شد. تازه تخته سنگ را دید و فهمید دیشب کنار مادرش نخوابیده است.»

فیل کوچولو کجا خوابیدی؟ در قطع خشتی و در شمارگان 2هزار و 500 نسخه از سوی کانون پرورش فکری منتشر شده است، پیش‌تر نیز 7هزار و 500 نسخه از این کتاب به چاپ رسیده بود.

علاقه‌مندان می‌توانند این کتاب 32 صفحه‌ای را از فروشگاه‌های عرضه محصولات فرهنگی، شهر کتاب و فروشگاه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان (آفرینش) در سراسر کشور تهیه کنند.

*س_برچسب‌ها_س*
نتایج مسابقه هنری «همچون پدر، مهربان» اعلام شد 2
نتایج مسابقه هنری «همچون پدر، مهربان» اعلام شد 3
نتایج مسابقه هنری «همچون پدر، مهربان» اعلام شد 4