جمعه 2 آذر 1403

نشانه برگشت دلار به وقت 1402

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
نشانه برگشت دلار به وقت 1402

پیش‌بینی قیمت دلار؛ نشانه‌های کاهش نرخ ارز پدیدار شد. دلار تا چه قیمتی سقوط می کند؟ تحلیلگران معتقدند که رفتار کنونی بازار ارز هیجانی و در روزهای آینده با ریزش شدید قیمت دلار مواجه می‌شویم. در حالی دلار در طول یک هفته گذشته در حدود 2 کانال بالا رفته است که کارشناسان و فعالان اقتصادی معتقدند که این رفتار بازار هیجانی و در روزهای آینده بازار با ریزش شدید قیمت دلار مواجه می‌شود.

تحلیلگران معتقدند که رفتار کنونی بازار ارز هیجانی و در روزهای آینده با ریزش شدید قیمت دلار مواجه می‌شویم.

در حالی دلار در طول یک هفته گذشته در حدود 2 کانال بالا رفته است که کارشناسان و فعالان اقتصادی معتقدند که این رفتار بازار هیجانی و در روزهای آینده بازار با ریزش شدید قیمت دلار مواجه می‌شود.

به گزارش عرشه آنلاین، در عین حال، به باور معامله‌گران، تشدید تنش‌ها در خاورمیانه و سیگنال‌های منفی اخیر باعث ایجاد هیجان در بازار ارز شده است. آن‌ها بر این باورند که با توجه به رشد سریع دلار در سطوح جدید، این افزایش بدون زیرساخت‌های لازم بوده و با کاهش تنش‌ها، احتمال کاهش قیمت دلار وجود دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر دلار در کریدور ششم کانال 62 هزار تومان قرار دارد و از ابتدای هفته بیش از 2 هزار و 500 تومان گران شده است.

در این میان، گزارش‌ها بیانگر آن است که رییس‌جمهور به محض ورود به کشور دستور ویژه‌ای برای مداخله و مراقبت در بازارها صادر کرد که طی این دستور، همتی وزیر اقتصاد و فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی مامور مراقبت و ورود به بازارها شدند. طی روزهای اخیر و همزمان با تشدید نوسانات ارزی، فعالان بازار از حضور پرقدرت بازارساز در بازار و افزایش مداخلات ارزی خبر داده بودند.

گفته می شود، بانک مرکزی هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی یک مداخله بزرگ است و 100 میلیون درهم نیز برای این منظور بناست در روزهای آتی وارد بازار شود. درباره فضای بازار ارز، سیدعلی حسینی، یک کارشناس و تحلیلگر اقتصادی با تاکید بر این‌که تجربه نشان داده، قیمت دلار به زودی به اعداد قبلی برمی‌گردد، گفت: مردم در چنین شرایطی باید از رفتارهای هیجانی در بازار ارز پرهیز کنند تا متضرر نشوند.

وی با توجه به تنش‌های منطقه، نوسانات اخیر بازار ارز و جولان سوداگران و دلالان برای فریب مردم اظهار داشت: تاثیر جنگ و درگیری بر بازارهای مختلف در تمام دنیا وجود دارد و ما نیز در خاورمیانه از این موضوع مستثنی نیستیم؛ اما نباید فراموش کرد تجربیات قبلی نشان داد بانک مرکزی به عنوان بازارساز با توجه به سیاست‌ها و ابزارهای خود به خوبی توان تنظیم و مدیریت بازار ارز را دارد؛ در نتیجه می تواند به راحتی هیجانات بازار ارز را کنترل و مهار کند.

حسینی تاکید کرد: ما در تنش‌ها و اتفاقات قبلی هم به وضوح دیدیم که بانک مرکزی با تکیه بر ابزارهایی که در اختیار دارد می تواند به خوبی حجم تقاضا در بازار غیر رسمی را هم کنترل کند و اجازه ندهد، موج هیجانی ایجاد شده از سوی دلالان برای مدت طولانی بر بازار سایه بیاندازد. تجربه نشان داده اینبار هم قیمت دلار بزودی و مانند قبل به اعداد قبلی برمی‌گردد.

این فعال تجارت خارجی متذکر شد: طبیعتا با افزایش هیجانات بازار، تقاضا برای سرمایه گذاری در بازار غیررسمی هم دوچندان می‌شود که عامل اصلی آن دلالان و نوسان گیران بازار هستند. معتقدم مردم باید از رفتارهای هیجانی در بازار ارز پرهیز کنند، چراکه مطمئنا با توجه به تجارب قبلی طی روزهای آینده با آرام شدن منطقه شاهد کاهش نوسانات قیمت ارز باشیم.

پیش‌بینی قیمت دلار؛ نشانه‌های کاهش نرخ ارز پدیدار شد

یک فعال اقتصادی، گفت: در بنیاد بازار ارز اتفاق تاثیر گذاری روی نداده است تا شرایطی به وجود بیاید که نرخ ارز افزایش یابد؛ بنابراین هر گونه افزایش نرخ ارز در بازار ناشی از هیجانات سیاسی و اجتماعی و انتظارات نابجا است.

جهانبخش سنجابی شیرازی با تشریح عوامل موثر بر قیمت ارز اظهار داشت: در بنیاد بازار ارز اتفاق تاثیر گذاری روی نداده است تا شرایطی به وجود بیاید که نرخ ارز افزایش یابد؛ بنابراین هر گونه افزایش نرخ ارز در بازار ناشی از هیجانات سیاسی و اجتماعی و انتظارات نابجاست و به محض این که انتظارات تورمی فروکش کند، نرخ ارز مجدداً به کانال‌های قبلی خود باز می‌گردد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه عوامل گوناگونی در بازار ارز تاثیرگذار است، گفت: از بین عوامل مختلف، تاثیرگذاری دو عامل بیشتر از سایر عوامل است که عامل اول تاثیر قطعی و فوری دارد و آن مابه‌التفاوت تورم در کشوری که ارز مصرف می‌شود با کشور صاحب ارز است. عامل دوم ذخایر ارزی و انتظارات روانی است که این دو عامل در مجموع از شرایط اقتصادی کشور تاثیر می‌پذیرد.

بخوانید...

روایت ارزی رئیس کل بانک مرکزی

پیش بینی یک کارشناس: نوسانات دلار موقتی خواهد بود

پیش‌بینی عضو اتاق بازرگانی درباره بازار ارز

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق بیان داشت: اگر شرایطی به وجود بیاید که تقاضا افزایش، اما عرضه کم باشد، نرخ ارز مسلماً افزایش خواهد یافت و مادامی که بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد نشود، افزایش قیمت ارز از ثبات کامل برخوردار نخواهد شد.

تبلیغ

تا حالا این ماساژو گرفتی؟

مشاهده

yn-ad

وی خاطر نشان کرد: عوامل اولیه شامل عواملی است که بیشتر در قالب نرخ ارز تعدیل می‌شود.

سنجابی شیرازی تصریح کرد: دسته دوم ناشی از عواملی است که به مسائل روانی بازار مربوط می‌شود، یعنی مبتنی بر مؤلفه‌ها و پدیده‌هایی است که بر روند بازار ارز تاثیر دارد.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: عواملی که در گروه دوم شکل می‌گیرد، به عنوان پدیده‌هایی شناخته می‌شوند که روند را تغییر می‌دهند، به عبارت دیگر روند شکن هستند، چون به هرگونه التهاب سیاسی، اجتماعی، نظامی در بازار ارز واکنش نشان می‌دهند، مانند اتفاقاتی که در چند ماه گذشت شاهد آن بودیم که شامل جنگ غزه، شهادت رئیس جمهور، حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه، حمله موشکی ایران به اسرائیل و... است و در آخرین مورد نیز شاهد بودیم که با شدت یافتن جنگ اسرائیل با لبنان و به شهادت رسیدن سید حسن نصر الله و عملیات وعده صادق 2، بازار ارز دچار التهاباتی شده است.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق عنوان کرد: تجربه نشان داده با بروز این تحولات همیشه نرخ ارز افزایش می‌یابد، زیرا مؤلفه‌های روانی بازار افزایش می‌یافت، اما پس از این که مولفه‌های روانی فروکش کرد، نرخ ارز روند کاهنده را طی می‌کرد و حتی در بعضی مواقع به قیمت‌های قبلی خودش باز می‌گشت. البته در بعضی موارد دیده شده که حتی نرخ ارز به پایین‌تر از نرخ قبلی هم عقب نشینی کرده است. حتی میتوان اذعان کرد از الان نشانه‌های کاهش قیمت دلار مشاهده شده است.

وی یادآور شد: با توجه به حوادث سریالی و پشت سر همی که روی داده، چشم انداز روانی و حاکم بر جامعه به گونه‌ای است که این افزایش قیمت‌ها قابل پیش بینی بود. شدت یافتن این التهاب‌ها موقتی است و مسلماً از هیجانات بازار کاسته خواهد شد و حباب‌هایی که ناشی از مولفه‌های روانی در بازار ارز روی داده، در طی چند روز تخلیه خواهد شد.

افزایش نرخ ارز هیجانی است

سنجابی شیرازی در پایان تاکید کرد: در بنیاد بازار ارز اتفاق تاثیر گذاری روی نداده است تا شرایطی به وجود بیاید که نرخ ارز افزایش یابد؛ بنابراین هر گونه افزایش نرخ ارز در بازار ناشی از هیجانات سیاسی و اجتماعی و انتظارات نابجاست و به محض این که انتظارات تورمی فروکش کند، نرخ ارز مجدداً به کانال‌های قبلی خود باز می‌گردد.

--> هم اکنون دیگران می خوانند

بیشتر بخوانید

نشانه برگشت دلار به وقت 1402 2