یک‌شنبه 30 دی 1403

نظام انتصاب مدیران در بنیاد شهید تنظیم شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نظام انتصاب مدیران در بنیاد شهید تنظیم شد

معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید در نشست خبری گفت: نظام انتصاب مدیران تنظیم شد که در سازمان اقتصادی کوثر به نام «امساک» و در خود بنیاد با اسم «شمسا» شناخته می‌شود.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره برنامه‌های روز شهدا برگزار شد. در این نشست قاضی زاده هاشمی در خصوص نخستین برنامه مربوط به ایام منتهی به روز بزرگداشت شهدا گفت: روز دوشنبه 9 اسفند مراسم افتتاحیه دومین جشنواره بین‌المللی کتاب سرخ‌نگاران با حضور جمعی از مسئولان در تالار وحدت برگزار می‌شود. در حوزه فرهنگی هر استان در هر سال باید نسبت به ساخت یک فیلم با موضوع بزرگان ایثار و شهادت در استان اقدام کند که بخشی از هزینه‌های این کار از طرف بنیاد تأمین می‌شود.

وی افزود: اجرای طرح سپاس در سراسر کشور، غرس 230 هزار نهال به نام هر شهید همزمان با روز درختکاری در سراسر کشور، برگزاری اختتامیه نخستین جشنواره ملی موسیقی نوای مهر، اجرای طرح دیدار نمایندگان مقام معظم رهبری با جانبازان همزمان با سالروز ولادت حضرت ابوالفضل (ع) و روز جانباز، برگزاری ششمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار، برگزاری همایش جایزه شهید پیشرفت؛ بزرگداشت شهید فخری‌زاده و اختتامیه دومین رویداد ملی استارت‌آپ‌های شاهد و ایثارگر و برگزاری کنگره ملی شوق دوباره؛ تجلیل از همسران شهدای جانباز را به عنوان بخشی از برنامه‌های در نظر گرفته‌شده به منظور گرامی‌داشت روز بزرگداشت شهدا عنوان کرد.

رئیس بنیاد شهید با اشاره به عملکرد بنیاد شهید در چند ماه گذشته گفت: نظام انتصاب مدیران تنظیم شد که در سازمان اقتصادی کوثر به نام «امساک» و در خود بنیاد با اسم «شمسا» شناخته می‌شود و تاکنون مدیران ستاد و صف و هیئت مدیره‌های سازمان‌های اقتصادی از طریق این مسیر انتخاب و منصوب شده‌اند. مجموعه آی تی بنیاد شهید و امور ایثارگران تقویت شده است تا بنیاد به طور کلی به سازمانی هوشمند تبدیل شود. به این منظور نیاز به برقراری ارتباط سامانه بنیاد با سازمان‌های مختلف وجود دارد که بخشی از این کار صورت گرفته و بخش دیگر در دست پیگیری است. یکی از دستاوردهای این کار مشخص شدن دهک‌بندی ایثارگران است که بر اساس آن حمایت‌های لازم از این عزیزان صورت خواهد گرفت.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به فعالیت‌های صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران گفت: این صندوق متولی ایجاد شغل غیردولتی برای ایثارگران است که تاکنون جلساتی با بانک‌های عامل و صندوق توسعه ملی داشته است. اصلاح ساختاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و عدالت در ارائه خدمات به جامعه ایثارگری از طریق شفاف‌سازی و جمع‌آوری اطلاعات را از اولویت‌های اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دوران جدید مدیریتی عنوان کرد.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوالی درباره احراز شهادت پرونده شهدای سلامت گفت: احراز شهادت و ایثارگری دو مرحله دارد. مرحله اول در یگان است. عمده عزیزانی که در حوزه شهدای سلامت معطل احراز شهادت هستند، هنوز پرونده‌هایشان به بنیاد ارسال نشده است که ما برایشان جلسه احراز شهادت بگذاریم. آن‌هایی که پرونده‌هایشان فرستاده شده کارهایشان انجام شده است. پرونده آن‌ها آیین‌نامه‌ای دارد که به تصویب ستاد کرونا رسیده است. هر بار پرونده‌ای را ارسال کرده‌اند ما بلافاصله بررسی کرده‌ایم. هفته‌ای سه یا چهار جلسه کمیسیون داریم و مشکلی در احراز شهادت از این نظر نداریم.

وی در پاسخ به سوالی درباره تفاوت درصد جانبازی بنیاد شهید و یگان‌های نظامی گفت: تفاوت اول آن است که مبنای محاسبه ما در بنیاد شهید 70 درصد است اما یگان نیروهای مسلح 100 درصد است. در واقع ما بالاترین درصد جانبازی را 70 درصد قرار داده ایم. بعد از آن دسته بندی جانبازان ویژه و غیرویژه است که ما بر اساس نوع خدمات همانند ویلچر و عصا و... آن‌ها را دسته بندی می‌کنیم. مسئله بعدی متناوب بودن کمیسیون پزشکی در بنیاد شهید است. البته صحبت‌هایی در جریان است که بتوانیم در آینده با نیروهای مسلح، کمیسیون پزشکی را به صورت مشترک برگزار کنیم. اگر کسی بخواهد نظام درصد جانبازی را تغییر دهد، نیروهای مسلح هستند. چون روال ما طبق قانون است و آن‌ها راحت‌تر می‌توانند نظام درصددهی خود را به ما نزدیک کنند.

معاون رئیس جمهور درباره وضعیت بیمه دی گفت: نظام ارائه خدمت بیمه دی نسبت به گذشته بهتر شده است. اما بیمه دی دو مشکل دارد یکی مشکل نقدینگی است. مثلا همین امسال که قرارداد ما با بیمه دی 3 هزار و 500 میلیارد تومان بوده است، عملکرد بیمه چیزی در حدود 5 هزار میلیارد تومان است. 1500 میلیارد کسری دارد و ما باید آن را جبران کنیم. یکی از مشکلاتی که باید آن را جبران کنیم، ترمیم منابع بیمه است که درباره آن با مجلس و دولت گفتگو کرده‌ایم. نکته بعدی هوشمند سازی خدمات بیمه است. باید نظام ارائه خدمت هوشمند درست کنیم که مصرف کننده واقعی خدمات بتواند هزینه‌اش را دریافت کند و این میان سوءاستفاده‌ای صورت نگیرد. دفاتری در بنیادهای کل کشور تعریف می‌کنیم تا نمایندگان بیمه دی در آن مستقر شوند. می‌خواهیم خدمات بیمارستانی مان را توسعه دهیم به خصوص در خدمات روانپزشکی برای جانبازان اعصاب و روان. بیمارستان در استانهایی که تعداد جامعه هدف زیاد است ایجاد کنیم تا بتوانیم با توسعه خدمات حوزه ملکی به نیازهای جامعه هدفمان پاسخ درستی بدهیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره رویکردهای بنیاد شهید در عرصه فرهنگی گفت: ما بنیاد شهید را یک بنگاه فرهنگی نمی‌دانیم چون همه نسبت به فرهنگ ایثار و شهادت مسئولند. 57 سازمان فرهنگی داریم که همه نسبت به این مسئله مسئولیت دارند. کار بنیاد شهید جهت‌دهی است اما باید از ظرفیت همه برای تحقق رویدادهای فرهنگی استفاده کنیم. مثلا در حوزه کتاب خیلی ها در عرصه دفاع مقدس کار می‌کنند منتها باید در شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت آنها را ساماندهی کنیم. شاخص‌هایی اعلام کنیم تا باعث حرکت فعالین این حوزه شود. در واقع رویکرد ما در حوزه فرهنگ ایجاد همگرایی و برون گرایی یعنی استفاده از ظرفیت سایرین است.

رئیس بنیاد شهید در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره رفتار کارمندان بنیاد شهید با جامعه ایثارگری و دوره‌های رفتار یا بازآموزی برای پرسنل بنیاد گفت: متاسفانه دو یا سه سال است که به بهانه کرونا برنامه‌های آموزشی پرسنل بنیاد محدود یا تعطیل شده است. اما ما در حال تغییر نظام گزینش در بنیادشهید هستیم. از ابتدا افراد با روحیات خاص باید وارد بنیاد شوند که هم به لحاظ روحیات صبر و حوصله شایستگی داشته باشند و هم احترام به جامعه هدف را توجه داشته باشند. 70 درصد کارکنان بنیاد شهید از جامعه ایثارگری هستند. شاید تنها سازمانی باشیم که به نسبت سایر نهادهای انقلابی جذب ایثارگران بالایی را داشته‌ایم زیرا با وجود آن که سهمیه اشتغال ایثارگران و قانون 30 درصد در نهادهای مختلف تعریف می‌شود اما عملاً شاید کمتر از 7 درصد آن محقق می‌شود.

رئیس بنیاد شهید با اشاره به اهداف سفرش به عراق گفت: به غیر از عراق، سوریه و لبنان هم برای کسب تجارب ما در بنیاد شهید دعوت رسمی داشته‌اند. در حال حاضر برنامه سفر به عراق را دنبال می‌کنیم. دوستان ما در سازمان بنیاد شهید عراق دو تمایل جدی برای همکاری با ما دارند یکی در حوزه خدمات بهداشتی و توانمندی در حوزه جانبازان شیمیایی و قطع عضو است و دیگری هم همکاری در بخش اقتصادی است و بخش‌های سیاحتی و زیارتی نیز در حوزه اقتصادی قرار می‌گیرد. اخیراً هم پیشنهاد بورس دانشجویان ایشان با پرداخت هزینه توسط خودشان در دانشگاه شاهد و ایران عنوان شده که هنوز در حد یک تفاهم نامه دنبال می‌شود.

نگاهی به آغاز فعالیت مدیریت جدید در بنیاد شهید تهران بزرگ