نفت توقیفی ایران در تگزاس تخلیه شد!
اقتصادنیوز: دادههای ردیابی نشان میدهد که یک نفتکش آمریکایی که مدتها مظنون به حمل نفت خام تحریمشده ایران بود، اواخر روز شنبه بارگیری محمولههای خود در نزدیکی تگزاس را آغاز کرد.
پیش از این، سپاه پاسداران هشدار داد که طرفهایی که در تخلیه محموله توقیفی ایران مشارکت دارند، باید منتظر عواقب کار خود باشند. در هفتههای اخیر، نیروی دریایی ایالات متحده حضور خود در خاورمیانه را به طور پیوسته افزایش داده و ناو یواساس بتان حامل نیرو و هواپیما را مستقر کرده و برای جلوگیری از توقیف کشتیهای دیگر توسط ایران، به فکر استقرار پرسنل مسلح در کشتیهایی تجاری که از طریق تنگه هرمز در حال تردد هستند است.
دادههای ردیابی کشتی که توسط آسوشیتدپرس تجزیهوتحلیل شد، نشان داد که سوئز راجان با پرچم جزایر مارشال در حال انتقال نفت به نفتکش دیگری به نام «آقای فرات» در 70 کیلومتری هیوستون تگزاس است.
ماجرای کشتی سوئز راجان در فوریه 2022 آغاز شد؛ زمانی یکی از گروههای مخالف ایران اعلام کرد که احتمالاً این نفتکش حامل نفت ایران است. این نفتکش ماهها در دریای چین جنوبی در سواحل شمال شرقی سنگاپور شناور ماند و سپس بدون هیچ توضیحی به سمت خلیج مکزیک حرکت کرد. تحلیلگران معتقدند محموله کشتی احتمالاً توسط مقامات آمریکایی توقیف شده است؛ اگرچه هنوز سندی عمومی وجود ندارد.
در همین حال، ایران دو نفتکش، از جمله یک نفتکش با محمولهای برای شرکت بزرگ نفتی شورون آمریکا را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کرده است. در ماه ژوئن، فرمانده ارشد نیروی دریایی سپاه پاسداران هر کسی که کشتی سوئز راجان را تخلیه کند را به اقدام متقابل تهدید کرد. رسانههای دولتی ایران توقیفهای اخیر را به توقیف محموله سوئز راجان مرتبط دانستند.
دریادار علیرضا تنگسیری در آن زمان گفت: «ما آمریکا و هر شرکت نفتی که بخواهد نفت خام ما را از تخلیه کند را مسئول میدانیم. دوران بزنودررو به پایان رسیده و اگر آنها ضربهای بزنند، باید انتظار پاسخ را داشته باشند».
سازمانهای دریایی تحت حمایت غرب در خلیج فارس نیز در روزهای اخیر نسبت به افزایش خطر توقیف کشتیها از ایران در اطراف تنگه هرمز هشدار دادهاند.
توافق هستهای سال 2015 ایران با قدرتهای جهانی باعث شد که این کشور دوباره توانایی فروش علنی نفت در بازار بینالمللی را به دست آورد. اما در سال 2018، دونالد ترامپ به طور یکجانبه از برجام خارج شد و تحریمهای آمریکا علیه ایران را دوباره اعمال کرد. این اقدام درب تجارت پر سود نفت خام ایران که موتور اصلی اقتصاد و دولت آن بود را بست. آمریکا همچنین بازی موش و گربه بازی شکار محمولههای نفت ایران را آغاز کرد.
در حالی که کشتی سوئز راجان، احتمالاً به دلیل نگرانی شرکتها از تهدید ایران، ماها در خلیج مکزیک شناور مانده بود، تأخیر تخلیه محموله آن به یک موضوع سیاسی برای دولت بایدن نیز تبدیل شده بود.
گروهی از سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه ایالات متحده در نامهای به تاریخ چهارشنبه از کاخ سفید خواستهاند تا در مورد محموله کشتی که ارزشش حدود 56 میلیون دلار تخمین زده میشود، توضیح دهد. آنها گفتند که این پول میتواند در اقدامات ایران علیه آمریکا استفاده شود. همچنین بخوانید